Šta je novo?

DDr pc2100 teorija o redanju po slotovima

||NeX||

Čuven
Učlanjen(a)
25.11.2002
Poena
649
Danas ja odnjeo ortaku 256Mb ddr rama pc2100 hp-ov, na kojem piše famozna jednica u čošku, a imao on već isti tako, samo neka druga marka. I kada ga staviš odmah čim se uplai otvara Bios i ne može dalje. Preopzna on 512Mb memorije, ali ne ide dalje.

Kad nam njegov otac prićao o nekim 01 krugovima i sistemima. Da su obadva rama što i u čošku piše 1, a da bi moj trebao biti 2-3 ili 3 da ga mogu staviti.

Ko mi to može objasniti taćno, šta se to taćno dešavalo!?

Ajde malo pojasni ono što si hteo da kažeš, kakvi krugovi !?

Ni ja ne razumem....daj budi malo precizniji...

Na mom ramu pisala 1 u čošku i na njegovom isto, pa nismo mogli dalje od BIOSA. Zato što: 1-1-/ ne ide, nego kaže mora da ide 1-|2-3|(3)-/.

Ali jednostavniej pitanje: Kakve veze imaju brojevi na DDR Ramovima koji su u čošku sa sistemom redanja? I inaće postoji li mogućnost da dva ddr rama ne mogu zajedno?

Meni ovde nista nije jasno, ali znaju da prave probleme 2 razlicita proizvodjaca. Daj sve informacije o masini i to MALO citkije! :rolleyes:

O kojem MOBO-u se radi?
Svaki chipset ima svoje limite kao npr. za kt400 je da 2100 moze na mem.slot 1-2-3, 2700 na 1-2, 3200 samo na 1(bar tako je na mojoj GA-7va)

Sta si skontao? Ja i verovatno niko na ovom forumu nista nije razumeo iz tvojih postova daj kad si skontao pojasni to malo.

Ovako 1-2-3 su numerićke oznake za slotove ddr ramova.
Eh, na matičnim imaju ogranićenja koje fenkvenciej u kojem slotu mogu raditi. Kao što drug Qilvin kaže, MB imaju ograničenje na svakom slotu i mogu primati samo određene frekvenice.

To je moguće i kod mog ortaka koji u prvom slotu imao 256MB pc2100, a u drugi htjeo staviti opet isti, međutim MB nije podržavala.

A može jednostavno biti da se hp i piq nisu slagali.

Sve u sevmu treba pročitati ograničenje iz MB bookleta, pa onda kupovati, a kamo li redati ramove.

Vrh Dno