Šta je novo?

DDR Memorija i Oveklokovanje

CAR je napisao(la):
Jel'?
Ja kol'ko videh, cini mi se da je pocela da opada cena... i to podosta. I to Cors-u, koji je sa 100 € po modulu otisao i na 75 :)

Nisam bas pomno pratio, jer se menjalo iz sata u sat. Pre nekoliko dana je PQI DDR400 256 Mb bio 33, pa je skocio na 36 i posle jos jedan dan na 43. To je bilo pre 2-3 dana. Sada se spustio na 37-38, ne znam koliko je trenutno, mozda je jos dole, nisam gledao.

Poslednja izmena:
ma sorry Aco, prevideo sam "cas2" u tvom postu, citao sam samo 3-6-3-2T pa sam jelte, skontao cas3 nekako :O :) Naravno da je to sto nece na cas3 plus, ali moze da bude i minus u slucaju kad nece sa cas2.5 da ide preko nekog takta pa fali cas3, a na recimo epoxu i nema neke razlike u cas2.5 /3 setingu, probavao sam sa hyperX-om 370...

notax je napisao(la):
Nisam bas pomno pratio, jer se menjalo iz sata u sat. Pre nekoliko dana je PQI DDR400 256 Mb bio 33, pa je skocio na 36 i posle jos jedan dan na 43. To je bilo pre 2-3 dana. Sada se spustio na 37-38, ne znam koliko je trenutno, mozda je jos dole, nisam gledao.
Ma salio sam se, aludirao sam na par onih Corsair-a sto se prodaju po oglasima, pa nikako ne mogu da se prodaju... a cena im je vec opasno oborena u odnosu na pocetnu (i 25 evra nize po modulu).

Da, cena memorije (ove "obicne" :D) je skocila... i to bas skocila.

Skocila je cena i "obicne" i "neobicne" memorije. :d Corsair 3500 256 Mb ako se i nadje kosta u Americi 110$ po modulu, otprilike je ista cena i za 3200LL. :eyebrows: Kod nas zna se, osim sto je poskupela memorija u svetu i skocio dolar, moraju i uvoznici i prodavci da zarade. :)

pa da, al mene nervira sto znam da je imtel uzeo 2000 modula po staroj ceni, i sad ih prodaje po novoj, vecoj ceni, kao da je po toj uzeo, cisto halavljenje, jedva docekali...#@$%

gx-x je napisao(la):
pa da, al mene nervira sto znam da je imtel uzeo 2000 modula po staroj ceni, i sad ih prodaje po novoj, vecoj ceni, kao da je po toj uzeo, cisto halavljenje, jedva docekali...#@$%

Isto tako je mogla i da padne cena, pa da puknu na uvozu. :wall: Ako mislis da je tako jednostavno baviti se trgovinom, otvori i ti firmu i uvezi jedno 1000-2000 modula i drzi na lageru, niko ti ne brani, pa razmisljaj da li ce cena da skoci ili da padne. Tek onda mozes da se nerviras, a sad nemas razloga jer nisi dao ni filera iz svog dzepa. ;)

pa imam firmu i bavim se komplikovanijom trgovinom od ove sa racunarskim komponentama. Nastojim da budem fer kako bi zadrzao klijente i pridobio nove. Videces, nece sve firme dici cenu memorijama. Na te velike uvozne kolicine, u kojima je firma uvoznik i prva ruka (posle singapuraca) tesko da pad cena moze da ga osteti toliko da udje u gubitak, pogotovo ako ima puno komitenata koji zavise od njegovog uvoza.

A šta ste čekali, da 256MB RAM-a dostigne cenu od 20€?

Pa poskupljenje je bilo očekivano a i najavljeno!
Ti neki svetski analitičari su to prognozirali.
Na više mesta sam video vesti o tome pa sam pazario
nekoliko modula po starim cena!

Oni navode da je prevelika potražnja dovela do toga i da su neki proizvođači
limitirali svoje isporuke i na taj način podigli cene.

Čak ni veliki proizvođači računara, kao što su Dell i HP
ne mogu da obezbede dovoljne količine memorije u kratkom roku
te moraju da prihvate više cene.

Evo ovi "trgovci" na PC Berzi sad traže 10€ za 64MB a neki i za 32MB !!!

gx-x je napisao(la):
pa imam firmu i bavim se komplikovanijom trgovinom od ove sa racunarskim komponentama. Nastojim da budem fer kako bi zadrzao klijente i pridobio nove. Videces, nece sve firme dici cenu memorijama. Na te velike uvozne kolicine, u kojima je firma uvoznik i prva ruka (posle singapuraca) tesko da pad cena moze da ga osteti toliko da udje u gubitak, pogotovo ako ima puno komitenata koji zavise od njegovog uvoza.

Od ponedeljka do utorka PQI 512 je (u Pakom-u, a bogami i kod ostalih) skocila sa 87 na 97E. Sledeca isporuka Kingstona VR je krajem nedelje a ocekivane end cene za 256/512 su 60/115E.

Bas su lepo podivljali veliki uvoznici :d :d

Stojcha je napisao(la):
Od ponedeljka do utorka PQI 512 je (u Pakom-u, a bogami i kod ostalih) skocila sa 87 na 97E. Sledeca isporuka Kingstona VR je krajem nedelje a ocekivane end cene za 256/512 su 60/115E.

Bas su lepo podivljali veliki uvoznici :d :d
Koliko ce tek Corsair da bude ako ga neko kojim slucajem uveze!?
:mad:

Zekiyu je napisao(la):
Koliko ce tek Corsair da bude ako ga neko kojim slucajem uveze!?
:mad:
Sto si se ti zabrinuo, da neces mozda da ga uzimas?

zapravo ja sam se nadao da ce pojeftini ddr256 na 20e da bi kupio sdr256 za 5e :D E sad cu da prosvrljam da vidim po pc berzi po kojoj ceni sad prodaju sdram :D Garant su neki gadovi i njemu digli cenu :D

Pa bas o tome i govorim. Odmah digli cenu za SD Ram! Valjda jedva docekali!

Zekiyu je napisao(la):
Nisam se zabrinuo jer ga cekam, za koji dan stize iz Svajcarske.
Eto, nema razloga za brigu...

Vrh Dno