Šta je novo?

DDR dual chanel 1GB,preporuka...

toma.r

Slavan
Učlanjen(a)
03.02.2006
Poena
301
Imam Kingston 2x256MB na A8N-E sa Athlonom 3000+ i zamenio bih je sa nekom dual chanel 2x512MB po mogućstvu DDR500....Može li mi neko dati preporuku koji tip,pošto i gde?

Našao sam par stvari koje bi odgovarale na nemačkom ebayu,ali to što je po ceni prihvatljivije kod nas uglavnom nemože da se nađe, i jedino što preostaje je Kingmax Hard Core kod MBsofta po ceni od 72€/512MB. Ima li nešto povoljnije?

Da si citao Digital! #51 znao bi da je Kingmax "crveni" sa Micronovim chipovima najbolja 1GB memara koja se kod nas moze kupiti! ;)

@Nedjo
Da li mislish na KingMax Super Ram sa crvenim pcb-om, i ako je to on da li se prodavala "Tiny" verzija, poshto je na sajtu mb-a nema u cenovniku?
Buy the way, koliko moze da se przi?

Gledaj ja sam ugradio u istu konf. 2x512mb TakeMs!!
Radi na 476mhz cl 2.5 i 1T!
Moja preporuka!
Imas je u Altiju!

Geil Value sa plavim hladnjakom.
Nove revizije idu preko 500MHz-a.
Radio sam i sa nekim primercima koji idu i do 580MHz 2,5-4-4-7 na 2,95v:smoke: .
Odnos cena/kvalitet neprevazidjen.

Baraba je napisao(la):
Sta ti znaci to 24/7? To mi reci.
A tih 285mhz mislis da ti nece sprziti DDR?
A zasto bi ih sprzio.Napon je u dozvoljenim granicama,cipovi tj hladnjaci su mlaki na dodir a uostalom tako rade vec 3/4 meseca.24/7 znaci 24 sata svakodnevno NON-STOP.
A ako mislis da je to veliki oc pogledaj moji masinu iz potpisa.DDR2 533 na 750 MHz-a 4-3-2-8. Inace memorija moze i preko 800 sa 4-5-4-8.:bottle:

Pa ok, to znaci da treba da imas posebnu memoriju za tako nesto.
Ja imam obicnu ddr 512 corsair i kingmax 400.
Onda moje verovatno nece moci preko 220mhz? Sta ti mislis?

Baraba je napisao(la):
Pa ok, to znaci da treba da imas posebnu memoriju za tako nesto.
Ja imam obicnu ddr 512 corsair i kingmax 400.
Onda moje verovatno nece moci preko 220mhz? Sta ti mislis?
Hmm, bojim se da neces bas puno ici sa tom memorijom.Uostalom probaj, zavisi dosta do samih cipova na memorijama. Neki value Corsaire-i idu do 245/250 a za Kingston cisto sumnjam.

Poslednja izmena:
ja imam neku Nanya DDR2 memoriju,mozete li mi reci neshto o toj memoriji?,ja sam nashao sajt ali je na japanskom ili kineskom bemliga

A šta bi to hteo da znaš o Nanya memoriji? Koliko se OC-uje?

Baraba je napisao(la):
Nemam kingston nego kingmax, ali OK.
znaci trebalo bi neke sa kulerima da uzmem?
Sorry King-nesto:d
Iskreno ti hladnjaci bas nesto i ne pomazu mnogo tj. ne spustaju puno temperaturu memorijskim cipovima . Ako uzmes Geil value neces pogresiti jer je po mom subjektivnom, ponavljam subjektivnom misljenju najbolje sto mozes kupiti. Hladnjaci bas nikakve veze nemaju sa tim. Ako neznas gde se ista moze povoljno nabaviti slobodno se javi na PM.Naravno to vazi ako imas opciju u Biosu za napon DDR memorije 2.9v ili vise.

Poslednja izmena:
Ok, hvala na poruci. Rano mi je da bilo sta tako planiram, jer tek treba da dobijem plocu na kojoj cu moci da eksperimentisem. Bilo mi je bitno da li moje mogu.
Ove module koje imam cu verovatno prodati pa cu onda uzeti neke koje mogu sa mojim bartonom da ganjam.
U svakom slucaju cu ti se javiti kada budem dosao do ploce. Cujemo se.

Nazad
Vrh Dno