Šta je novo?

DDR Booster

djuka007

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2005
Poena
619
Ljudi jel imao neko pri sebi neki DDR buster (tipa OCZ i sl.), i kakva su mu iskustva????
Razmisljam se da nabavim tako nesto al da ne bude cisto bacanje para...
Na NF7-S rev2 ide u 3 memorijski slot
Koliko je poboljsanje performansi i stabilnosti sa ovako necim???
Poz 😉

Kako ovo ide u kombinaciji sa volt modom
Trebaju mi voltaze od 3.5-4 za moje bh5 lepotice :d :d :d

To bi trazilo zamenu i ploce i procesora..
Mnogo para nizasta

Gledao sam malo rewiev-ove i pronasao par "zanimljivih" stvari :trust:
Daklem na mojoj ploci ovo u potpunosti onemogucava Dual Chanal support posto se stavlja u 3 slot koji je ustvari prvi u koji stavljas memory stick ako hoces dual chanel.
Sad posto Barton nema dual chanel memorijske kontrolere mislim da se ovim nista ne gubi ali gresim li????? :wall:
Plus na OCZ sajtu je definisana voltaza koja je podrzana 3.4V a Booster max je mnogo iznad toga - 3.9V
Daklem dragi moji experti izjasnite se....
Vredi li :trust:

Mozda je malo glupo pitanje,
ali staaaaaa jeee tooooooo DeDeeR busterrrrrrrrrr ???

Volt mod u kutiji :d :d :d

djuka007 je napisao(la):
Sad posto Barton nema dual chanel memorijske kontrolere mislim da se ovim nista ne gubi ali gresim li?????

??!?! 🙂

Gubitak u single modu u Sandri je oko 10%.
Na to sam mislio
Nego nije to ono sto me brine.
Vise me brine kako ce 2*512 da se klokuje u single modu....
Nesto mi ne sija sunce :wall:

Uzmi DFI plocu ili uradi Vdimm mod koji je u slucaju Abit NF7-S v2.0 jednostavan. Tako ces imati oko 3.25V za memoriju.

vrobec je napisao(la):
Uzmi DFI plocu ili uradi Vdimm mod koji je u slucaju Abit NF7-S v2.0 jednostavan. Tako ces imati oko 3.25V za memoriju.
I onda na kraju spakuje sve to u jednu najlonsku kesu i tresne u kantu. Okani se corava posla, za te pare prodaj realno zastarelu tehnologiju i kupi neki A64, pa oprzi 🙂

GoranM je napisao(la):
I onda na kraju spakuje sve to u jednu najlonsku kesu i tresne u kantu. Okani se corava posla, za te pare prodaj realno zastarelu tehnologiju i kupi neki A64, pa oprzi 🙂

Daklem, mislim da nisi nikakav overkloker ako sve uradis po principu : Kupi dobro, utakni i moli Boga da izvuces 10-20% vise...
To moze i moja baba :smoke:
Overkloker jeste u sustini "uradi sam" svoj majstor.
Ono sto pokusavam jeste da iz ovoga sto imam izvucem "the best of the best"
i nadam se da cu uspeti u tome.

P.S. Raznorazni rail modovi su ok ali ne daju ni priblizno dovoljno napona koliko meni treba...
Jedino ako ne uradim VDIMM 5v rail mod :d :d :d
A tada stvarno pomozi Boze 😉

djuka007 je napisao(la):
Daklem, mislim da nisi nikakav overkloker ako sve uradis po principu : Kupi dobro, utakni i moli Boga da izvuces 10-20% vise...
To moze i moja baba :smoke:
Overkloker jeste u sustini "uradi sam" svoj majstor.
Ono sto pokusavam jeste da iz ovoga sto imam izvucem "the best of the best"
i nadam se da cu uspeti u tome.

P.S. Raznorazni rail modovi su ok ali ne daju ni priblizno dovoljno napona koliko meni treba...
Jedino ako ne uradim VDIMM 5v rail mod :d :d :d
A tada stvarno pomozi Boze 😉
OC kao "disciplina" takmicenja po kategorjijama jeste to sto tvrdis, ali isplativost i rizik koriscenja necega sto drasticno podize napon (glavni uzrok spaljivanja kod extremnog OC) jesu ono sto je druga strana medalje. Ako hoces da postignes najbolji protok na K7 platformi go for it! Ako ti je cilj da dobijes nesto u realnosti zaboravi! DDR Booster kosta cca. 40$, ulozi te pare u nesto drugo ( A64 i novu plocu), to ima lako da se oseti, a jos je na www.microsoft.com izbacen WinXP 64 edition RC2, sto znaci 2-3 meseca max. do konacne verzije. Razmisli, pa ako bas imas para za razbacivanje nabavi DDR Booster, dobices celih 5-10% u realnom radu i "uzivati" u stalnom "nadgledanju" temperature memorije i "elektronike" na ploci.
Pozdrav :wave:

Mislim da Booster ipak otpada....
Dobra stara lemilica stupa na poso :d :d :d
Pa sad: "Pomozi Boze"

A ovo je jos jedan razlog ybog cega se ne bi moglo reci da je masina "zastarela" tehnologija

SAE
AthlonXP Guru

XP-M 2600+ IQYHA RPMW 0352 * NVentiv Mach2 GT * DFI LP B * 2x256MB KHX3200 BH-5@263+MHz 11-2-2-2-2.0 cpc on * X800 Pro mcw50-t - RMAed 9800XT - got this one now. Gr8 THX to Gecube TAIWAN!!! * OCZ Powerstream 520W * Audigy LS *
~ 3DMark01 = [email protected] 11-2-2-2-2.0 w/DFI Lanparty B - 9800XT No.1 AXP -> LORD
~ No.1 HexusPifast Athlon XP: 43.92sec @12.5x263MHz 11-2-2-2-2.0 w/DFI Lanparty B
~ No.1 Superpi 1M Athlon XP: 30s @12.5x265MHz 11-2-2-2-2.0 w/DFI Lanparty B

P.S. Kod nas ni prvo mesto nema ovakav skor, pa sta da pricam dalje.... :smoke:
Covek ima DFI, ali da prodjem ja i "nesto slabije" pa opet puna kapa 😉

GoranM je napisao(la):

OK, ako ima para naravno da je najbolje resenje nova AMD64 ploca i procesor. U suprotnom neka uradi Vdimm mod, koji je stavrno jednostavan. Treba spojiti dve tacke na ploci, a u ostalom evo:
link: http://forums.pcper.com/showthread.php?t=375631&highlight=vdimm

Side note: Gorane, kad ces biti u Beceju da ti donesem Blue Shift CD.

Simpa mod :smoke:
Nek mi neko izracuna koje rezistore i kondenzatore da iskoristim da bih uradio 5v rail mod.
Ili dajte neki link...

Nazad
Vrh Dno