Šta je novo?

DDR a izgleda kao DDR2

dbaja

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2001
Poena
619
Pre par dana nabavio sam NCP DDR-400 po 512Mb - dvostrane, imaju chipove kao DDR2 (kraci - skoro pola duzine standardnih chipova).
Da nije neka fora u fazonu, jeftinija je izrada DDR2 pa je uspore i prodaju kao DDR? :bottle:

Nije nikakva fora, cini mi se da se memorijski moduli pakuju u 2 varijante, TSOP i BGA.
Ovo tvoje je cini mi se BGA.
Kingmax ima recimo u svojoj ponudi ovakve DDR memorijske module (zuto-crvene boje)BGA pakovanje.

A-ha, jeste.

Nije losa stvar. Cak je par procenata brza od prethodne NCP pc-3200 DDR-400 koje sam imao u masini. Mada je nisam zbog toga uzeo vec sam 2*256 menjao i kupio 2*512, jako lepo radi tek sada :eyebrows:

Najnormalnija stvar. Ja sam to prvi put video prosle godine kad sam kupio domacu Blue Star memoriju. Posle nigde nisam mogao da nadjem isti modul, a klokuje se super :)

DDR2 memorije nemaju jeftiniju izradu niti se mogu prepraviti na DDR, nego Intel ploče koje traže DDR2 memoriju se prodaju srazmerno prodaji procesora, a tu Intel u svetu vodi reda 80:20 (kod nas je kontra ali mi nismo svet).

Fabrike koje proizvode memoriju su zato uglavnom već prešle na izradu DDR2 i tu su veće serije i veća konkurencija, novije mašine, unapredjen proces, prinosa i slično, pa su sada DDR skuplje na tržištu, a čini mi se da su SDRAM još skuplje iz istog razloga.

ajde DDR u BGA pakovanju, ali kad sam video NCP SDRAM PC133 module sa BGA pakovanjem memorijskih chipova... :d
nesreccom, nije se dobro slagala sa jednom starom S478 Asus plochom, pa sam morao da je menjam za Kingston sa TSOP chipovima..
nije bilo do kvaliteta memorije, u drugoj mashini ta ista memorija je radila kao san..

da zaokruzzimo prichu, preko vrste ( izgleda) pakovanja chipova ne mozze se odrediti generacija memorijskih modula, ima ih i u jednom i u drugom..

pozdrav

Nazad
Vrh Dno