Heh,svaka cast majstore,nego kako ja da ti sutra izvedem tih 2.8V,a tek u ponedeljak cu gledati da uradim Vmod.Sutra ti saljem sve na 2.4V,ali ipak mislim da bi kingston mogao mozda za nijansu bolje na toj voltazi.:wave:
samo ti probaj samo ne zaboravi ja imam 2 x 1GB module 😉
odradi molim te 1:1 (vjerovatno ces morati i vmch da odradis jer ti ploca nece na 500 MHz)
Pa rekoh ja kad si izbacio onaj prvi rez. da to mora i moze mnogo bolje, u svakom slucaju bravo!!!:smash:
Btw vreme je za ugrade konfe u "moja masina" i cestitam i na vip tituli, potpuno zasluzeno :smash: .
Hahaha... :d:d:d
Hvala na posveti!
Nego, svaka cast, druze, stvarno svaka cast! :Klanjanje
Svidja mi se ovaj deo oko voltaze, to je prava stvar! :-devil-:
Nesto se i ja lomatam oko tog C2D, jeste to omrazeni intel, ali, iskreno, malo sam se uzeleo trkanja... a za to su potrebne samo hi-class komponente 😉
A ako bih i prelazio, sto se memorije tice, mislm da bih vec imao odgovor na to tvoje... 😉
Razmisljam se... :smoke:
Ma, propade mi ono preko Urosa za 2GB Mushkin-a XP4000 Redline (mozda si i upucen)... pa bih onda mozda odmah presao na Core...Tenutno je najbolja OC-Platforma koliko dugo ce ostati je pitanje .....
A kada se to ocekuje, znas li mozda?Cenim da ce K8L da ga pokosi na svim poljima tako da sledeci prelaz vjerovatno nece biti daleko ukoliko budu i neke normalne cijene
u pitanju.
Ma, propade mi ono preko Urosa za 2GB Mushkin-a XP4000 Redline (mozda si i upucen)... pa bih onda mozda odmah presao na Core...
A kada se to ocekuje, znas li mozda?
Stvarno nisam u toku...
Naznam za to.
Pa rekoh ti da me ispalio ortak koji je trebao da donese neki hw iz Svabije. Zajedno smo CAR i ja nesto narucivali.
Trebalo je... nesto... 🙂A da rekao si nisam znao da je i Car trebao nesto da dobije
Ovako stoje stvari poteraj na kojem god hoces taktu memoriju,na kojem god hoces FSB-u i na kojem god hoces hoces naponu samo mi izvuci max mem protok u sandri i okaci mi to ovde,imam iznenadjenje za tebe.😉
Sta bi sa CL3 ? 🙂 , cekam prvo to iznenadjenje .... ha ha ha
Ovde se zakuvava :d
Jedino sto mogu da ispostujem je na 800Mhz(3-3-3-3),ali to ti ne znaci nista jer ni 1100Mhz ne mogu da izguran sa ovom 975X plocom,nego daj izvuci ti meni max protok,everst ili sandra ebes frekvenciju kad nema protoka.Inace izgurao sam 1000Mhz 3-4-3-3 sa P5BDL na 2.4V na ovoj memoriji i 1220Mhz 4-5-4-8 stabilno.Ali protok ti necu odkrivati koliki je sam ces to da uradis pa ces videti zasto asm presao ponovo na 975X.Koliko god klokvao memorijja cu te presisam sa 850Mhz u protoku esi spreman da to odradimo😉
Space , odakle ti ideja da ja nemam ovdje po sobi 975x chipset ? 😀
Testerij Super-PI sa 1333 , 1067 , 800 na najbolje mogucim latencijama i zakljuci i reci nam
koje setovanje je po tvojem iskustvu najbolje za taj benchmark ?
Pa po meni je 1067Mhz najbolji za benchmar,ali kad se gleda na DH koja ima strap,a ja sa P64W(ne rece ti da na ploci imam novi cip koji se nalazi na BAD AXE2) nemam straba i Clock generatorom sam isao mic po mic sa 1333Mhz do 2000Mhz bez udaranja na zid.Pozzz monty druksanu(pusti zenu jedan dan pa vrni ovde kod nas na pivo.:d )
Pazi Space za mene je trenutno P5B DH trenutno najbolji izbor iz vise razloga
Sobzirom da imam E6600 CPU sa maksimalnim multijom 9 a u izradi imam phaze change sistem ne znaci mi nijedna ploca sa 975X chipsetom zbog standardnog FSB Wall'a izmedju 400 - 460 Mhz.
Jer na -47° ce neke 4400 - 4500 MHz biti realne sto bi znacilo <500 MHz FSB
druga stvar koja je jos vaznije je da Cellshock ne radi ni blizu toliko dobro sa 975X chipsetom kao sa 965. Cudno ali tako je , moduli firme G.Skill rade recimo i na 975 solidno samo su 100€ skuplji
Tvoj 270€ skupi P64W moze doci do izrazaja samo ukoliko minimum imas E6700 CPU ili jaci.
E sad kad neko da 270€ + 550€ = 830€ , zalosno bi bilo da nema odgovarajuce performanse
Znaci generalno uporedjenje konfiguracija ploce i memorije ne mozes da vrsis to je sve
pitanje namjene.
Ja bih rekao da je za ljude sa losijim procesorima P5B DH odlicna ploca i za one koji ne zele da furaju Crossfire rezim.
Za one druge koji imaju E6700 i jace oni mogu razmishljati i o 975x pa cak i o P64W
Nisi me razumeo,ali ajde da ti udovoljim otvaram novi thred cija je osnova max protok memorijie.
Nadam se da ces ucestvovati u razjasnjenju cele situasije.
Inace 6600 i 450MHz stabinog kloka je i vise nego potrebno,a jedan 6700 moze da se zadovolji i sa plocom koja moze da gura i 400Mhz jer je to neki limit za vazduh zar ne,a za svaki dan da ne pricamo cifre su jos manje,tako da se u tom segmentu ne slazemo,ali ajde ja kacim thread jer me je vec nekoliko ljudi kontaktiralo Pm-om i razjasnjavamo celu situaciu.
Reci mi koliko si sa tom memorijom izvukao na 975X cisto poredjenja radi?:wave:
Khm.. Potpuno me iskulraste. Sta bi za ono pitanje u vezi memorija?
Ne isplate se ni blizu daleko vece pare za XyperX !
Cellshock je gledano na odnos cijene / performanse trenutno best buy
Munje, sludiste me.. Koja memorija je bolja:
1 - HyperX 2x1gb 8500 1066fsb 5.5.5.15 2.2v cena oko 450 E
2 - Cellshock 2x1gb 8000 1000fsb 4.4.4.12 2.2v cena oko 350 E
obe koriste iste Micron D9GKX cipove?
E sad kad se hyperx-u stavi magistrala na 1000 i on opusteno radi na 4.4.4.12 2.2v ?
Mene zanima dal su ove memorije iste, ako nisu koja je bolja, ako je neka od ove dve bolja - napisite zasto itd (samo cenu kao razlog izostavite - samo performanse)..
Ili su ove dve memorije jednostavno iste - posto koriste iste cipove?
Hvala..
Hvala..
Posto imam neku suludu kombinaciju za hyperx sto se tice cene odgovorite mi jos samo ovo:
Dali cellshock ima bolje performanse ili hyperx ima bolje performanse ili su iste posto koriste iste micron cipove? Sad odnos-cena zanemarite. Samo uporedjujemo surove performanse ove surove dve memorije..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari