@gx-x
moze da se provali, postoje spec. programi za to, samo moras posebno svakog da gledas, iskreno ja to nikada nisam gledao, ali imas par likova koji se bash cimaju. mislim nije to tesko, pazi, sistem eliminacije, jer postoji mnogo registrovanih clanova, pa njih ni ne proveravas, mozda ti je pametnije da se registrujes pa to koristis, jer te tad niko nece proveravati, niti ti prveravati listu da li si faker, tako da i u tom slucaju povecavas sebi sanse za VIP clanstvo. e sad, meni je to vazno za razliku od drugih, recimo i tebe. prvo ja idem na namenske hubove, pod 1. downloadujem odredjeni muzicki pravac, naravno na http-u to nema sanse da nadjes, isto tako imaju vesti koje izlaze, tj nova izdanja, mnogo puta stigne na net mnogo pre nego sto izadje u prodaju, e sad ako si VIP ili OP, docices do FTP-a na kome ces naci nova izdanja, cak pre nego shto stignu na DC, tj prvo se stavi na FTP pa tek onda se kaci na hub, a na hub stigne tek nakon nedelju dana. kad stigne na hub, svi navale da skidaju, tako da nema sanse da nadjes slobodan slot narednih 15dana, tj mozda nadjes za neshto, ali za sve novosti nema sanse. naravno desava se da ne dobijas sve na FTP-u, vec ode na hub pravo, tj to se dogadja kad neka promotivna izdanja sripuje neka mala riperska grupa sripuje, pa stavi tamo, i tada imam prednost, ne moram da cekam na slot, a kad bi ga cekao, isla bi ista prica.
drugo. idem na hubove gde je software za obradu zvuka, semplovi .... ista prica ide i sa tim, nema na web serverima, tj news serverima, isto tako nema na obicnim hubovima, a ista prica kao i za muziku.
doduse ista prica ide i za ono sto verovatno tebe zanima, programi, filmovi, muzika svakakva ... uvek prvo stigne na ftp, pa tek posle odredjenog vremena stize na hubove, naravno na habovima moras da cekas slot za nove stvari, tako da opet ista prica prednosti. jos jedna prednost je sto kad imas pristup ftp-u tacno znas sta je najnovije, jer imas tacno foldere po datumima i tipu izdanja, pa nadjes tacno sta ti treba. jos jedna stvar, ako imas brz net potpuno je sve jedno da li ces skidati koji kilobajt vishe (manje vishe lupam, jer je nevazno) jer ces u svakom slucaju skinuti ama bash sve sto ti treba, samo ces uvek ostavljati komp i preko noci, mada verujem da to radis i sad. u svakom slucaju ja i sada uvek skinem puno vishe nego shto mi treba, tj puno vishe nego shto mogu da postignem, sto znaci puno vishe muzike koju mogu da preslusam, puno vihe programa nego shto mogu da ih instaliram i pregledam i koristim, puno vishe filmova nego shto mogu da odgledam, tako da vidi sta ti vishe odgovara?
pozdrav.