Šta je novo?

Dc++

yo! je napisao(la):
peer web radi bez greske 😉

E on me bas interesuje, stavio sam ga juce i to kod mene nesto nije ok, ugasim program, startujem ponovo i dobijem poruku da program vec radi. U task manageru pogledam stvarno program aktivan i zauzima ok 5000k, ubijem ja to lepo. Ponovo startujem, posle nekog vremena zatvotim program, nema ga nigde ali ga ima u task manageru opet je ostao aktivan i sad zauzima 13000k. Posle ovoga program je leteo sa diska...

Ima on neke "radnje" koje mora da zavrsi pre nego sto se ugasi, pa zato mu proces postoji jos neko vreme, ali se ubrzo ugasi. Obicno je to hashing. U svakom slucaju, bezbedan je.

pazite ovo , da mozete koristiti nabildovane verzije DC++ , ali na taj nacin nikada necete biti povlasceni clan, a to se postaje ako ste dovoljno dugo registrovan korisnik odredjenog hub-a, tako i vremenom upoznate operatore ... onda vam dodele status VIP usera, a sa tim statusom ne morate cekati slot, tj uvek za vas automatski se otvara slot od bilo kog usera, isto tako dobijate FTP adresu tog hub-a i tamo se nalaze svi noviteti koji se pustaju na hub. tako da sve ima svoje prednosti i mane. ja sam za ovih 5-6godina koliko ga koristim, ja 2 sam op, i na 3 sam VIP clan a na ostalim sam samo registrovan clan. isto tako na nekim hubovima je potrebna registracija, ne mozete da se registrujete ako koristite nabildovanu ver. dc-a, a ti hub-ovi su najbolji, tj uglavnom su to tematski hubovi, npr jedan ima samo filmove, drugi samo news programe, treci samo news igrice ... etc ... tako da mislim da samo gresite shto to koristite, a mozete imati samo koristi. samo morate da provalite neke hubove, ali to samo zavisi od toga shta vam treba.

pozdrav.

p.s.
evo vam adresa najboljeg komercijalnog hub-a, koji je za sve i svasta. ubedljivo je najbolji od svih koje sam koristio do sada, jer ima puno usera, a jako dobro je hostovan.
adresa je:

poz

Poslednja izmena od urednika:
Kod nas na lokalnom hubu SBB-a ne vazi ta prica, tako da su nabildovani sasvim ok. za javne ne znam

koj ije to lokalni hub SBBa?

@nemanja:

i ti kao op mozes da provalis da ja recimo ne koristim DC++ nego LDC++ ??? Samo mi reci preko kog to porta mozes da provalis ? (sobzirom da imas pristup samo jednom kome sam preko FW-a dodelio iskljuciv izlaz na net za tu aplikaciju). Drugo: kad si 5 godina na netu i "radis" DL, nadjes dosta mesta gde ima nivih stvari, i bas kako i mene, boli te dupe da budes vip ili op na nekom hub-u. Mislim lepo je to, ali da se ja patim 3 godine sa DL-om da bi postao vip, hvala lepo, za te 3 godine cu skinuti 10 puta vise koristeci "nabildovani" klijent. Uostalom DC++ je open source i sasvim je normalno da se modifikuje na ovaj ili onaj nacin, dokle god nije stetan ili je neka malverzacija. Prica o eksploataciji segment DL-a je prica za malu decu. Segment DL nikada nece zauzeti vise od jednog slobodnog slota po korisniku tako da ne vidim cemu te price po hub-ovima, u krajnjem slucaju, valjda je bolje da se nakacim na 5 korisnika i 5 puta brze zavrsim DL i oslobodim ljudima slotove nego da se jednom liku nakacim na slot i da visim 2 nedelje za jedan 4gb fajl jer on ima 10-tak kb uploada koji se deli na recimo 5 slotova...

koj ije to lokalni hub SBBa?

Lokalni hub, namenjen samo za korisnike SBB-ovog interneta. nema pristupa spolja. Ne utice nam na net, a brzina downloada je 384 do 1024 zavisi od paketa.

@gx-x
moze da se provali, postoje spec. programi za to, samo moras posebno svakog da gledas, iskreno ja to nikada nisam gledao, ali imas par likova koji se bash cimaju. mislim nije to tesko, pazi, sistem eliminacije, jer postoji mnogo registrovanih clanova, pa njih ni ne proveravas, mozda ti je pametnije da se registrujes pa to koristis, jer te tad niko nece proveravati, niti ti prveravati listu da li si faker, tako da i u tom slucaju povecavas sebi sanse za VIP clanstvo. e sad, meni je to vazno za razliku od drugih, recimo i tebe. prvo ja idem na namenske hubove, pod 1. downloadujem odredjeni muzicki pravac, naravno na http-u to nema sanse da nadjes, isto tako imaju vesti koje izlaze, tj nova izdanja, mnogo puta stigne na net mnogo pre nego sto izadje u prodaju, e sad ako si VIP ili OP, docices do FTP-a na kome ces naci nova izdanja, cak pre nego shto stignu na DC, tj prvo se stavi na FTP pa tek onda se kaci na hub, a na hub stigne tek nakon nedelju dana. kad stigne na hub, svi navale da skidaju, tako da nema sanse da nadjes slobodan slot narednih 15dana, tj mozda nadjes za neshto, ali za sve novosti nema sanse. naravno desava se da ne dobijas sve na FTP-u, vec ode na hub pravo, tj to se dogadja kad neka promotivna izdanja sripuje neka mala riperska grupa sripuje, pa stavi tamo, i tada imam prednost, ne moram da cekam na slot, a kad bi ga cekao, isla bi ista prica.
drugo. idem na hubove gde je software za obradu zvuka, semplovi .... ista prica ide i sa tim, nema na web serverima, tj news serverima, isto tako nema na obicnim hubovima, a ista prica kao i za muziku.
doduse ista prica ide i za ono sto verovatno tebe zanima, programi, filmovi, muzika svakakva ... uvek prvo stigne na ftp, pa tek posle odredjenog vremena stize na hubove, naravno na habovima moras da cekas slot za nove stvari, tako da opet ista prica prednosti. jos jedna prednost je sto kad imas pristup ftp-u tacno znas sta je najnovije, jer imas tacno foldere po datumima i tipu izdanja, pa nadjes tacno sta ti treba. jos jedna stvar, ako imas brz net potpuno je sve jedno da li ces skidati koji kilobajt vishe (manje vishe lupam, jer je nevazno) jer ces u svakom slucaju skinuti ama bash sve sto ti treba, samo ces uvek ostavljati komp i preko noci, mada verujem da to radis i sad. u svakom slucaju ja i sada uvek skinem puno vishe nego shto mi treba, tj puno vishe nego shto mogu da postignem, sto znaci puno vishe muzike koju mogu da preslusam, puno vihe programa nego shto mogu da ih instaliram i pregledam i koristim, puno vishe filmova nego shto mogu da odgledam, tako da vidi sta ti vishe odgovara?
pozdrav.

Poslednja izmena:
Koristim DC++ od nedavno i nisam sigurna da sam namestila sve kako treba. Prvi dan je radio OK, a posle... Download mi je katastrofa, čim se konektuje neko ko skida od mene. Njegova brzina je min 5KiB/s moja ide u bajtovima. Uglavnom uopšte ne mogu da dobijem listu hubova, u active modu sam, nisam ograničila download. Ima li neko pojma gde je greška? Imam ADSL 256 kod PTT provajdera.

Moras da ogranicis tvoj upload na recimo 4-5KB/s + mozes da probas u Advanced opcijama da ukljucis "Use small send buffer".

BTW, jel' si active ili passive user?

jos jedno resenje je da stavis neke shit muzike u share 😉

Tako neki rade

Da, ali onda automatski neces ni sa kim menjati extra slotove, a i derperski je...

Kad bi svi tako radili P2P ne bi imao smisla...

Poslednja izmena:
Delija, ovu opciju koju si pomenuo nemam ili ne vidim u verziji koju ja imam DC++ 0.6811. Gde se ograničava upload na tih 5KB i šta je to razmena extra slotova? Nadam se da imaš strpljenja za početnicu?

1. Ta opcija postoji u StrongDC-u i LDC-u, a za obican DC ne znam, posto ga ne koristim
2. Za ogranicavanje upload-a (a da ne mogu da ti prave problem) ti treba nezavisan program, DU Super Controller
3. Svako ima odredjeni broj upload slotova na koje moras da cekas na red ako su zauzeti, osim ako ti neko ne da extra slot, koji znaci da ces uvek imati pristup tom user-u.

yo! je napisao(la):
Lokalni hub, namenjen samo za korisnike SBB-ovog interneta. nema pristupa spolja. Ne utice nam na net, a brzina downloada je 384 do 1024 zavisi od paketa.
to nije lokalni hub SBBa...uopste.. to je jedan od nekoliko hubova koji su podignuti u lokalu i koji sa SBBom imaju veze samo zbog njihove mreze
neki od tih hubova imaju izlaz na Internet i moze im se pristupiti spolja

uzgred, ako mislimo na isti hub, tamo sam VIP

A koja bi poenta tog hub-a bila, pored milion drugih? 🙂

slicna k'o i za ostale hubove 🙂
htedoh da naglasim ocitu razliku 🙂 nervira me kad hubove u lokalu zovu lokalni SBB hub i slicno kad nisu SBBovi..sta vise, mnogo su im pomogli loaklni hubovi i torrent trackeri

sve u svemu, moja preporuka sto se DC++ klijenata za Windows tice, je psoeldnja verzija PeerWeb-a 🙂

pa velika je razlika ako si sbb korisnik, jer ti je to onda lokal i veza ti je duplirana, tj zavisi od ugovora. sve u svemu, to sluzi da ljudi koji su na sbb-u, da sheruju ono sto su downloadovali preko p2p, jer tako imaju mnogo brzu vezu, a i pametno je to shto je uradio sbb, to znaci da nece biti dupliranja downloada, tj ako neko skine neki news, ostali samo skinu od njega, tako da mnogo manje ljudi downloaduju preko neta a vishe u lokalu, iskusno, smanjili su protok intreneta, makar za malo, a to ume da bude dosta, a i ako je neko pretplacen na news server, dodje mu ko da si i ti, jer imas sve maltene istog dana.
poz

Pa zato i kazem da nema nikakve poente da tom hub-u moze da se pridje "sa strane", posto ima krsha hub-ova koji sigurno mogu da ponude mnogo vise...

htedoh da naglasim ocitu razliku nervira me kad hubove u lokalu zovu lokalni SBB hub i slicno

OSedeces rano...

Ovo je adresa ns SBB huba: *************
Probaj da se konektujes.
Da je pristup dozvoljen i ljudima sa strane, to bi smetalo nasem protoku ka netu kad neko skida od nas, a to nam nije cilj. Nemoj racunati u bitne hubove to sto se nekom digne, pa podigne server kuci.

Posto je na ovom hubu dozvoljen pristup samo SBB korisnicima, slobodno se moze zvati SBB hub bez obzira u cijem je vlasnistvu server.

Poslednja izmena od urednika:
@nemanja_scg mozes li mi na pp poslat adresu tog najboljeg huba?

Ovaj peerweb 0.41 je majka....izaberes neki film od jednog usera a on sam nonstop trazi i ako nadje odma ih dodaje jos,bude ih i po 10, svi po 3-4KB/s i eto brzine😀
A najbolja fora kod SBB 256 flata je sto mi u DC na lokal hubovima pici 60-70KB/s a istovremeno torenti od preko sa 25KB/s:eyebrows:

@nikolaf7
Pa to isto radi i StrongDC, LDC...

Moze i da se podesi da cim nadje nesto kod nekoga automatski radi match queue za tog user-a.

Nazad
Vrh Dno