Šta je novo?

Dc++

nikolaf7

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600, Lc cc 120
Matična ploča
Gigabyte B550m ds3h
RAM
2x8gb ddr4
GPU
GB Aorus 1080ti
Storage
WD i Samsung SSD, Toshiba HDD
Kućište
Bitfenix Shinobi
Miš & tastatura
G502 hero
Mobilni telefon
Samsung A34
Kad ja skidam nesto od jednog usera,skinem pola i posto njega vise nemam(ode i nema ga jedno vreme) ja idem na search for alternates i izaberem drugog ali dl krece opet od nule
Moze li se nastaviti tamo dje je stao kao da je isti user?
I koja je razlika izmedju obicnog DC,PWDC i StrgDC?

Zato ja koristim Shareaza-u,ona je devojka za sve,i nastavlja skidanje od drugog korisnika jer skida u malim paketima od svih,bilo da je u pitanju P2P fajl ili torrent!
Pozdrav ,)

U pitanju je dc++ elite lokal hub(sbb),zar to radi i na shareazi?

Ako ti se file-ovi ne slazu u bit, onda ne mozes da nastavis skidanje od drugog usera, vec ce poceti ponovo od nule. Najbolje je da iz liste search alternates odaberes file i desni klik > download to pa ako ti izbaci ime tvog file-a koji si poceo da skidas, sigurno ce nastaviti skidanje.

@nikolaf7
search alternates > pa onda nadjes fajl koji zelis da se nastavi a zatim na dobijene fajlove sa istim TTH ides desni klik > Download to....... i nadjes fajl koji nije skinut do kraja i onda se download nastavi tamo gde je zavrsio poslednji put.....

Poboljsane verzije DC++ programa su one koje si naveo a imaju upravo neke od opcija koje ti trazis.
DC++ strong moze u isto vreme da download-uje od vise usera itd........ ali niste uvek dobro dosli na svaki hub sa tim poboljsanim verzijama........

Generalni savet: pozeljno je pre skidanja fajla prvo pogledati broj usera koji imaju fajl sa istom TTH oznakom......... ali to ne vazi naravno kada ono sto trazite ima samo jedan covek......... onda predlazem da se malo vise habova promeni i pretrazi......... ovo su saveti za one koji citaju ovaj post a novajlije su kada je DC++ u pitanju.........

Poslednja izmena:
pole je napisao(la):
@nikolaf7
search alternates > pa onda nadjes fajl koji zelis da se nastavi a zatim na dobijene fajlove sa istim TTH ides desni klik > Download to....... i nadjes fajl koji nije skinut do kraja i onda se download nastavi tamo gde je zavrsio poslednji put.....

Poboljsane verzije DC++ programa su one koje si naveo a imaju upravo neke od opcija koje ti trazis.
DC++ strong moze u isto vreme da download-uje od vise usera itd........ ali niste uvek dobro dosli na svaki hub sa tim poboljsanim verzijama........

Generalni savet: pozeljno je pre skidanja fajla prvo pogledati broj usera koji imaju fajl sa istom TTH oznakom......... ali to ne vazi naravno kada ono sto trazite ima samo jedan covek......... onda predlazem da se malo vise habova promeni i pretrazi......... ovo su saveti za one koji citaju ovaj post a novajlije su kada je DC++ u pitanju.........

pole je lepo objasnio, strongDC++ je ok, ali na najboljim hubovima ces dobijati poruke tipa fuck u faker i sl. 😛 Jos jedna po mom misljenju i bolja karakteristika je multiuser download koju ima pomenuti Strong, znaci raj za usere sa jacom vezom ili kad je slab up od onoga od kojeg skidas, kad se ovakva pitanja pomenu na DC++ development forumu obicno te iskuliraju tipa prekomplikovano/ nestabilno/zavrsice se corrupt fajlom utd. kapiram da ce ga u neko dogledno vreme implementirati.

@ nikolaf

i ja sam na sbb elite hub-u, koristim peerweb dc, i nemam takvih problema. Mogao bi da probas taj program.

Poslednja izmena:
Ako te odbacuju pojedini HUB-ovi, imas opciju u strong DC++, File > Settings > StrongDC++ > Client Emulation i to namesti na DC++ i niko te nece provaliti na cemu se vozis.

Hvala svima a provalio sam foru:
Idem search for alternates,odaberem neki,desni klik,match queue i odma nastavlja dalje....sad cim neko ugasi komp ja nadjem novu zrtvu😀
Ma ko da me odbaci,u eliteu svi imaju PWDC ili Strong,skinuo sam i podesio PWDC(u podesavanjima ima StrongDC++,vjerovatno je ugradjen?)
@Mrki Jovica
Kako ti je podesena konekcija,na koji od ova tri:
direct connection, firewall with upnp ili firewall with manual port forwarding?

Poslednja izmena:
Kod mene je podeseno na Direct connection.
Inace, jesi li probao da, cim pocnes da skidas od nekog, ides na "Search for alternatives"? Onda bi trebalo da pocne da skida od svih koji to imaju, pa ti nije bitno ako se neko i otkaci.

Ipak, mislim da ti je najbolje da na main chatu hub-a navatas nekog op-a, pa da ga pitas, moguce da ti neko podesavanje nije ok.

Pozdrav!

vazi sto niko nece provaliti na cemu se vozis ... samo treba da te pogleda, a pored 5000ljudi, tesko da ce neko bash tebe da pogleda, pa zato mislis da prolazis. mislim ljudi nemojte biti neposteni tamo ... za sve su ista pravila, jer da bi neko nesto downloadovao, neko to mora da sheruje ... znaci sherujte uvek sve sta skinete iako ce vam to oduzimati vezu, budite posteni, upravo iz tog razloga veliki i dobri hubovi su takvi kakvi su jer postoje pravila. zato de ce rulz.
ja sam presao na de ce ... kad je puko audiogalaxy, tj prvo sam pokusao da radim sa soulseek-om, ali mnogo se cekalo na juzere za download, tako da je dc plus plus bio a i ostao najbolji. e sad samo jos zavisi od hub-a do hub-a, kao i od onoga sta vam konkretno treba.

pazite na pasive i active mod. btw ja sam active mod a imam i firewall i kablovski net ... samo treba malo podesavanja 😉

poz

Strong DC++ CVS130 se prihvata i na najokorelijim HUB-ovima (banovali me instant sa LDC-om, a za obican Strong su me drndali) i podrazumeva se da oni koji imaju ADSL moraju na ovaj ili onaj nacin da limitiraju upload. Ogranicenje tehnologije i gotova stvar.

Ja sharujem sve sko skinem,to nije problem

mixi je napisao(la):
Ako te odbacuju pojedini HUB-ovi, imas opciju u strong DC++, File > Settings > StrongDC++ > Client Emulation i to namesti na DC++ i niko te nece provaliti na cemu se vozis.

nemam to podesavanje? RC10 verzija Stronga?

mnogo bolji je peerweb 0.41 koji je idejni naslednik strong Dc++...

mada i njega kao sada preradjuju: Welcome to ApexDC.net, the home of a new Direct Connect client based on the StrongDC++ modification. ApexDC++ is currently in development - users can expect to see a public release in a month or two, but until then keep checking the site and forums to stay up-to-date with the latest news!

Moze se u opcijama u programu (LDC++ PeerWeb, Strong, svejedno) ukljuciti "search only files with TTH" , sto meni stoji ukljuceno, na taj nacin mi nece ni pokazivati (kad se uradi search for alternates) fajlove koji ne odgovaraju mom koji skidam.

Misko je napisao(la):
nemam to podesavanje? RC10 verzija Stronga?

Imas to u podesavanjima za svaki hub iz favorites-a pojedinacno. Al' opet je to negde zabranjeno.

ma to je po defaultu uvek namesteno na DC++, bar na LDC++ i PeerWebu

a da li je zabranjeno ili ne, pa , moraju prvo da provale da to koristis da bi ti zabranili, a ne mogu da provale, mogu ali brate, to im je cimanje.

Poslednja izmena:
Mene josh nisu provalili ni na jednom hubu 😀

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
moraju prvo da provale da to koristis da bi ti zabranili, a ne mogu da provale, mogu ali brate, to im je cimanje.

:-devil-: Samo dva klika i evo tebi i Typhoon.X kicka

bas se rimuje zar ne?????:smoke:

Pa ni mene nisu sa NetLimiter-om, a svi kazu da moze da se detektuje...

UUUU, sad smo naebali gx :d

ma.... :d ja vucem od ~150.000 usera sa DC-a 🙂 nije frka za jedan HUB ako bas odluce zloce da nas kikaju 😛 (sali se GENOM bre, vidis da je pesnicki raspolozen, a ko peva zlo ne misli )

Delija sta je CVS130?

Poslednja izmena od urednika:
pa brati refreshuj listu public hub-ova i zkaci se na 3 hub-a koji imaju po 8000 usera.

@Misko
"Nabildovana" verzija Strong-a...

i kada probam da se konecktujem pise ovo :

A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond.

e sad takodje tamo gde sam nasao adredu za hub pise da treba ovo podesiti :

ACTIVE mode
3 slota
5 GB svog deljenog materijala
da se ne koristi: Use small buffer send opcija

ali ja ne znam kako ni gde. jel bi neko bio ljubazan da mi objasni tacno

i da bi koristio ovaj hub da li moram da imam bas poseban paket "D/U rate 512/512" lili mogu npr sa flag 256k/128 ?

ip: *****************
5 slotova
20 GB
Default tip konekcije

mozhesh bilo koji home, prepaid i postpaid... samo ne light

Nazad
Vrh Dno