Šta je novo?

DC++ uputstvo?

Ivan_tm

Slavan
Učlanjen(a)
19.05.2004
Poena
319
Jel zna neko, i ako zna neka mi objasni kako se koristi, ovaj file-sharing program, pošto mi je ortak, objašnjavao, kako je potrebno sharovati 5 Gb. Aje neka objašnjenje bude što detaljnije.

Program je boza za koriscenje, shvatices sam veoma lako, jedino sto pojedini serveri traze sharing 20-30 GB da bi uopste pristupio na njih...

ukratko:

1. U file/settings/sharing navedes share folder, apsolutni minimum 3GB, optimum 20-30. Neki hubovi traze min. broj otvorenih slotova za upload, podesi minimalno na 4.

2. konektujes se na neki od hub-ova (router koji povezuje korisnike ali sam nista ne sharuje), tako sto dvokliknes neki sa liste public hub-ova. Mozes i na vise istovremeno, no ne preteruj.

3. Klines na search i dalje ces znati. Biraj usere sa slobodnim slotovima, X/Y oznacava broj zauzetih/otvorenih slotova (npr. 10/10 znaci nema slobodnih slotova i moras da cekas, sto ima smisla ako imas flat konekciju).

4. hubove kojima si zadovoljan stavi u favorites, da ih ne bi trazio sledeci put opet.

Cake ces vremenom skuziti.
Srecno.

Kod mene ne funkcionise ukoliko svaki put ne upisem svoju IP adresu.
Ukoliko mi nije upisana korektna IP adresa ne mogu ni da pretrazujem, a kamoli da nesto skidam.

Najjaci su neki mali HUB-ovi na koje slucajno nabasas.....gde sharuju pirjatelji jedni za druge....i obicno svi imaju super veze i bas ih briga koliki shar imas....ako su nervozni onda te izbace, ali najcesce nisu uz komp 🙂

Provalio sam, tj. pratio uputstva... Spotter, hvala na detaljnom objašnjenju. Ako budem imao problema, ili mi bude trebalo još nešto, pitaću...

Pozz

Spotter je napisao(la):
3. Klines na search i dalje ces znati. Biraj usere sa slobodnim slotovima, X/Y oznacava broj zauzetih/otvorenih slotova (npr. 10/10 znaci nema slobodnih slotova i moras da cekas, sto ima smisla ako imas flat konekciju).

Sad si me bacio u rebus. Zar 10/10 ne znači da su svih 10 slotova slobodni? Do sada sam skidao u takvim situacijama, a kada je 0/x, onda piše no slots available.

@PJ
Ne moraš kucati IP adresu, jednostavno izaberi da budeš Passive user. Tada nećeš moći da vidiš šta imaju ostali koji su Passive, ali uvek ima dovoljno aktivnih ljudi 🙂

P.S. Podeli i sa nama koji su ti mali hubovi 😉

Pod pasiv mi jednostavno NE funkcionise. Nisam koristio DC++ sigurno mesec dana. Mali HUB-ovi cesto menjaju ime (verujem da je to razlog zasto onako odjednom nestanu)....

MA NECE MOM ORTAKU DA RADI !!!!
Naime nakon sto odaberu hub i konektuju se na njega opcija SEARCH ne radi tj. nece da izbacuje rezultate, ma sta ukucao da trazi.
DA LI ZNA NEKO KAKO DA RESIM PROBLEM ??

Prilikom search-a, obrati pažnju da li je čekiran hub na koji si konektovan ili samo ono gde si op.
Druga stvar - u searchu imaš da izabereš da li tražiš samo video, audio... fajlove
Treće, možda je tebi trenutno jako loša veza, pa ne može da uspostavi kontakt ili tražiš nešto što ne postoji.

Ma baš sam juće to čačkao kod tog ortaka, ali ne izbacuje baš ništa, čekirao sam sve, meni radi bez problema, ali kod ortaka neće... ******

Ej a koje su vam brzine skidanja muzike ili nekog programa.Ja imam ISDN, a opet mi ide jako sporo, od 1kb/s - 3kb/s...Moze li to nekako da se ubrza?
Pozdrav od OldMana :eyebrows:

old man je napisao(la):
Ej a koje su vam brzine skidanja muzike ili nekog programa.Ja imam ISDN, a opet mi ide jako sporo, od 1kb/s - 3kb/s...Moze li to nekako da se ubrza?
Pozdrav od OldMana :eyebrows:

To ne zavisi samo od tvoje veze već i od veze onoga od koga nešto skidaš, kao i od čvorova kroz koje ste povezani. Ono što je najbolje u takvom slučaju uraditi jeste da probaš skinuti isti fajl od različitih usera, pa videti od koga skida najbrže, ako je veza s nekim userom jako dobra ( a znaići i po 100-200-300 KB/s), onda skineš listu fajlova od tog usera i deteljno pregledaš šta ima i poskidaš na brzinu sve šta ti treba od njega.

Ivan™ je napisao(la):
Naime nakon sto odaberu hub i konektuju se na njega opcija SEARCH ne radi tj. nece da izbacuje rezultate, ma sta ukucao da trazi.

Povezan sam preko rutera na internet, pa nisam hteo da se akam sa podešavanjima IP-a jednostavno sam ga stavio na pasiv, ne vidim ostale koji su pasiv ali search radi sasvim dobro 🙂

Ivan™ je napisao(la):

Prebaci ga u passiv mode. Negde kod njega postoji firewall.
I da, iskljuci caps lock, mozda i to pomogne 😉

Da, probao sam to juče, prebacio sam ga u Pasiv, i sada mu radi... Hvala

ccc, koliko pisanja, a to sam već objasnio u istom ovom threadu...

Visente je napisao(la):
To ne zavisi samo od tvoje veze već i od veze onoga od koga nešto skidaš, kao i od čvorova kroz koje ste povezani. Ono što je najbolje u takvom slučaju uraditi jeste da probaš skinuti isti fajl od različitih usera, pa videti od koga skida najbrže, ako je veza s nekim userom jako dobra ( a znaići i po 100-200-300 KB/s), onda skineš listu fajlova od tog usera i deteljno pregledaš šta ima i poskidaš na brzinu sve šta ti treba od njega.
100-200-300 kb/s? Gde? Ovde u YU? Ja i dalje i pored svih pokusaja ako dodjem do 5kb/s, mogu da pevam od srece...

Poslednja izmena:
old man je napisao(la):
100-200-300 kb/s? Gde? Ovde u YU? Ja i dalje i pored svih pokusaja ako dodjem do 5kb/s, mogu da pevam od srece...

Jok je u YU 🙂 (veza je od 5 Mb/s - megabita, ne megabajta). Kačio sam veze na DC++ i preko 400 kb/s, doduše kao kuriozitet, ali 100 kb/s nije nikakva retkost. Kako vidim imaš ISDN, moralo bi to da bude bolje od tih 5 kb/s, ako ukačiš dobru vezu trebalo bi da ide do onoliko koliko ti tvoj ISDN protok dopušta. Samo nađi nekoga sa dobrom vezom (tamo slovenački hubovi imaju dosta dobre veze)

Poslednja izmena:
Aleksej je napisao(la):
ccc, koliko pisanja, a to sam već objasnio u istom ovom threadu...

Ma, da samo što ja nisam imao problema kao Active user, a posle sam zaboravio da pogledam prošle postove... 🙂

Skandinavci imaju jako brze veze i skidao sam od njih filmove sa protokom od 400 KB/s (kiloobajta, ne kilobita 😉 ) . Gledaj da ima što više otvorenih slotova, odnosno da ih mali broj koristi. Na primer, 0/6 znači da su mu svi zauzeti, a 5/6 da ima 5 slobodnih...U takvim slučajevima, ako i ti i on imate bilo šta osim Dial up-a, ne bi trebalo da bude problema.

Mozda sam ja malo spor ali jos uvek ne kapiram kako da nastavim skidanje fajla od korisnika koji ima najbrzu vezu, kao i koja je svrha active-pasive usera?

baltazar je napisao(la):
Mozda sam ja malo spor ali jos uvek ne kapiram kako da nastavim skidanje fajla od korisnika koji ima najbrzu vezu, kao i koja je svrha active-pasive usera?

Program će ti sam nastaviti skidanje ako nađe isti fajl kod drugog usera. Ti sam ne možeš da biraš od kog usera će ti nastaviti skidanje fajla koji je program već započeo da skida. Ako fajl nije potpuno isti onome koga si već počeo skidati možeš ga samo skidati od početka.

Aktiv user je uobičajeno i najbolje podešavanje kada ukucaš svoju IP adresu u prostor predviđen za to. Pasiv mod se koristi ako ti je kompjuter povezan na internet preko rutera ili ako koristiš firewall. Pasiv mod se koristi kada DC++ ne može da radi sa podešavanjem "aktiv" zbog postjanja firewall-a ili rutera. Problem sa pasiv modom je što ako si pasiv ne možeš da vidiš ostale usere koji su takođe u pasiv modu niti oni mogu da vide tebe pa ne možete deliti fajlove.

I sta sad?

Program će ti sam nastaviti skidanje ako nađe isti fajl kod drugog usera. Ti sam ne možeš da biraš od kog usera će ti nastaviti skidanje fajla koji je program već započeo da skida. Ako fajl nije potpuno isti onome koga si već počeo skidati možeš ga samo skidati od početka.

Evo vec 3 dana po ceo dan pokusavam da nastavim sa skidanjem ostatka fajla (vec imam oko 65%) i nece pa nece :wall: Stalno izlistava korisnike, search-uje taj isti film i pronalazi ~50 istih verzija (sve su iste po velicini u bajt) ali nece da nastavi pa bog 😡
Kako da ga "nateram" da krene sa nastavkom? Jel mogu sam da odaberem neki isti fajl koji je vec pronasao i da ga nateram da nastavi sa njim? Nesto mi se ne skida od pocetka pa da me opet smori na polovini...
Ajde pomagajte, pocinjem da :bottle:

Pomiri se sa tom situacijom, moraces da skidas fajl od pocetka. U dcpp je stavljena neka *****ska provera da li je taj fajl bas taj, i ako nema taj isti kod, on ga tretira kao da su razliciti, iako su potpuno isti. Nema pomoci, skidaj od pocetka.

E imam i ja jedan problem.Uzasno me nervira shto kad ocu da skidam neki file chekam da pocne jedno 10 sekundi i ako ne pocne odma bi htio da ga zatvorim(kao u kazaa)ali nema shanse,dobijem opciju na desni klik close ali nema shanse da je zatvori.

BitrAtE je napisao(la):
E imam i ja jedan problem.Uzasno me nervira shto kad ocu da skidam neki file chekam da pocne jedno 10 sekundi i ako ne pocne odma bi htio da ga zatvorim(kao u kazaa)ali nema shanse,dobijem opciju na desni klik close ali nema shanse da je zatvori.

Pa zatvori ga, ali moras da malo priceskas (tako je bar kod mene).

Pogldeajte sta sam nasao kod nekog "strejndzera":

Poslednja izmena:
apolon je napisao(la):
Pa zatvori ga, ali moras da malo priceskas (tako je bar kod mene).

Pogldeajte sta sam nasao kod nekog "strejndzera":

To je neki Slovenac, izvali "techno in narodna" (techno & narodna)...

Geek_master je napisao(la):
Pomiri se sa tom situacijom, moraces da skidas fajl od pocetka. U dcpp je stavljena neka *****ska provera da li je taj fajl bas taj, i ako nema taj isti kod, on ga tretira kao da su razliciti, iako su potpuno isti. Nema pomoci, skidaj od pocetka.

Ovo sam primetio pre neki dan....nisam koristio DC++ neko vreme (nekoliko meseci), ali ranije je ovo funkcionisalo normalno....nadjes alternate i sve OK....mada i sada kod nekih fajlova uspe da nastavi (od drugog korisnika!), a kod nekih jednostavno nece....uglavnom nece...

Nazad
Vrh Dno