Šta je novo?

DC++ - fajl stigao do 98.5% i nece dalje?!

Učlanjen(a)
19.09.2000
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3600 + Scythe SCMG-5100
Matična ploča
Asus B550 TUF Gaming Plus
RAM
Kingston 2x16 GB DDR4 3200 CL 16
GPU
ASUS GTX 1080 ROG Strix 8 GB
Storage
Kingston SA2000 1 TB + 2x4 TB WD Red
Zvuk
Integralac
PSU
Cooler Master V750 gold
Kućište
Thermaltake Urban T31
Monitor
HP Envy 27'' 4K
Miš & tastatura
Mad Catz RAT 5 + Genius tastatura
Mobilni telefon
Samsung Note 20 Ultra SD 256/12
Pristup internetu
  1. Optički internet
Izgleda da cu morati da promenim nick u Marfi :wall:
Imam ultra brzu vezu od 64 kbps preko kabla, i 19. marta ove godine sam resio da skinem neku sicu od 3.97 GB sa DC++. Kad je poceo da skida, rece mi da ce biti potrebno oko 200 sati, ja rek'o 'Odlicno, nije menE problem da cekam' :)
I on tako lepo skida, i skida, i skida, i skida, i sve je bilo ok do juce. Sta se desava? Fajl je trenutno zakucan na 98.45%, imam nekih 40-ak usera od kojih skidam. Pocne od jednog da skida, dodje recimo do 98.53%, prekine, posle nekoliko minuta nadje drugog, ali opet pocne od 98.45%, a tih 0.08% je oko 3 MB. Tacna velicina fajla je bila 4 200 xxx xxx bajta (toliko je 98.45%).
Juce se desio nestanak struje na sekund, i plus je net preko Ikoma puk'o do danas oko podne, i sve je konacno proradilo. Sta se sad desilo? I dalje pokusava da skida fajl, ali je sad duzina tog fajla 4 201 439 147 bajta, a isto je na 98.45%. Ocigledno je da postoji razlika oko 1 MB izmedju prethodnog i sadasnjeg fajla...
Znaci, postoje 2 problema.
Sta da radim da mi nastavi da skida to cudo?
Da li da batalim skidanje, posto mislim da je fajl corrupted, ili ce biti CRC error, zbog one razlike od 1 MB?
Svaka pomoc je dobrodosla.

Ako si skidao od vise usera, a kod ovih NIJE ista velicina fajla, mozes da se oprostis.

To znam, ali uvek sam skidao od usera koji imaju iste velicine fajlova, kao i onaj checksum, na kraju imena fajla, pre ekstenzije.
Znaci, nije to.
Uostalom, kad bih pokrenuo skidanje nekog fajla koji ima razlicitu duzinu, onda bi poceo da ga skida kao drugi fajl, koji nema veze sa prvim.

Poslednja izmena:
Možda je zbog tog nestanka struje? I kod mene je juče nestala struja na sekund, zapravo još kraće, sasvim dovoljno da uništi download i pobrlja (ako ne i ošteti) hard diskove. :( Moj komp je podešen da ostane isključen po nestanku struje, ali ovaj nestanak je bio tako kratak da nije stigao ni da se isključi, samo se restartovao.

@Wiz - totalno isto kao kod mene! Samo se resetovao, a inace je podesen da ostane iskljucen.
Ali, taj problem postoji od utorka, a struja je nestala juce oko 2 ujutru, tako da mislim da nije to u pitanju.

Ja uopšte nisam ni blizu Dorćola, nego kod "starobeogradskog" dela mostarske petlje, pitam se šta je to bilo što je u celom gradu "drmnulo" struju?

Stormbringer, potrebno je samo da skineš programče po imenu Cut Off i odsečeš 2-3 mb fajla koji sidaš. Ultra je lagano za uraditi. Kad to odradiš, završiće ti download kako treba.

Poz.

wiz011 je napisao(la):
Ja uopšte nisam ni blizu Dorćola, nego kod "starobeogradskog" dela mostarske petlje, pitam se šta je to bilo što je u celom gradu "drmnulo" struju?

jeste da je offtopic ali evo i meni je sinoc oko 2 pukao kablovski net (i tv) na nekih 2 minuta, a sijalica je zablinkala, komp ostao upaljen. a ja sam na novom i na ptt kds-u
isto i kod ortaka na paliluli i kod ortaka na dorcolu koji su na sbb-u

Da, da, sinoć oko 2...

Aleksej je verovatno u pravu, to se standardno koristi kao rešenje za WinMX u sličnim slučajevima, ali nisam smeo da preporučim jer se ne razumem u DC++.

@Aleksej
Skinuo sam cut off, i javlja mi i/o error. Za svaki slucaj prekopiram taj fajl na drugo mesto i restartujem komp, da bih bio siguran da ga niko ne koristi, i opet se isto javlja.
Probao sam, cisto zbog testa, da odsecem nekih 20 kb od nekog unfinished fajla iz DC++, nece, kaze file not found (isto prekopiran da drugo mesto). Kad sam ga preimenovao u, recimo, a.avi, onda je hteo?! Da li je moguce da mu smeta samo velicina fajla? I da li ima jos neko resenje slicno ovom?

Kad npr RevConnect skida od vishe usera jedan file, on skida identican file, ne samo po nazivu vec bukvlano identican....
Imao sam jednom isti problem. Samo sto je kod mene taj problem nastao zbog moje gluposti. Par sati sam cekao da nastavi da skida tj da zavrshi file, pizdeo, kleo i statijaznamsve, da bih na kraju ustanovio da mi je upisana pogreshna IP adresa u setovanjima ( jer sam restartovao komp i tako ) :d
Kad sam upisao pravi IP, zavrshilo se skidanje za par minuta... :wall:

Stormbringer_bg je napisao(la):
@Aleksej
Skinuo sam cut off, i javlja mi i/o error. Za svaki slucaj prekopiram taj fajl na drugo mesto i restartujem komp, da bih bio siguran da ga niko ne koristi, i opet se isto javlja.
Probao sam, cisto zbog testa, da odsecem nekih 20 kb od nekog unfinished fajla iz DC++, nece, kaze file not found (isto prekopiran da drugo mesto). Kad sam ga preimenovao u, recimo, a.avi, onda je hteo?! Da li je moguce da mu smeta samo velicina fajla? I da li ima jos neko resenje slicno ovom?

Iskopiraš kompletan naziv fajla, sa sve TTH, onda ga preimenuješ u neki .avi, odesečeš koliko misliš da je dovoljno i vratiš onaj naziv fajla koji si prethodno iskopirao. To sam radio xy puta i uvek je završilo posao. Nekad javlja greške, nekad ne, zavisi.

Ako neće kad odsečeš par megabajta, ti seckaj sve dok ne proradi. Jednom sam odsekao čak 20mb, ali se isplatilo. Javi šta si uradio.

Aleksej je napisao(la):
Iskopiraš kompletan naziv fajla, sa sve TTH, onda ga preimenuješ u neki .avi, odesečeš koliko misliš da je dovoljno i vratiš onaj naziv fajla koji si prethodno iskopirao. To sam radio xy puta i uvek je završilo posao. Nekad javlja greške, nekad ne, zavisi.

Ako neće kad odsečeš par megabajta, ti seckaj sve dok ne proradi. Jednom sam odsekao čak 20mb, ali se isplatilo. Javi šta si uradio.

To sam sve probao da uradim, ali i dalje postoji i/o error. Na hardu imam oko 5 GB slobodno, za svaki slucaj ako bi probao da sacuva taj fajl na drugo mesto, ali ne vredi. Probao sam da odsecem i 2 Mb i 200 Mb, ali se isto javlja. Da li postoji jos neki program slican ovom 'cut off'?
E da, da li znas mozda od cega zavisi da li ce da javi gresku ili ne?

Ne znam od čega zavisi. Javlja 2 vrste grešaka i/o i kada ne može da odradi cut zato što fajl skida neko drugi.Za i/o stvarno nemam pojma šta bi moglo da bude, ali znam da kad god preimenujem, fajl se iseče lepo i nakon toga nastavi download. Stvarno ne razumem zašto neće kod tebe.

Uspeo sam, ali sam morao da odsecem 2.4 GB ?! Ne znam sta je u pitanju, ali probacu ovako. Stari fajl sam za svaki slucaj sacuvao, pa cu malo da eksperimentisem.
Pozdrav, i hvala na pomoci!

Problem je resen tako sto sam fajl odneo kod ortaka, pa smo nastavili download, i tih 1.5% je skinuo za 1 dan.
Sve radi kako treba.
Hvala svima za pomoc!

Nazad
Vrh Dno