Šta je novo?

DC++ "download u krug" problem

KizaTheDeath

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
650
Ne znam da li se nekome desavalo slicno, ali problem je uzasno iritirajuci i ne mogu nikako da zavrsim download. Primetio sam u zadnjih par dana (verovatno se to desavalo i ranije, povremeno, ali nisam pridavao znacaj) da mi neke fajlove download-uje stalno u krug. Primetim ja povremeno u toku dana da stalno download-uje (sporo, jer me opet zayebavlju iz IKOMa) a tek se skoro zainteresujem i koliko to download-uje. I onda primetim na jednom fajlu: download-uje se... ide polako (grrrr 😡 IKOM) 62.00MB, 62.01MB, 62.02MB ... ... ... 62.11MB, 62.12MB i onda se diskonektuje od tog korisnika. Posle nekog vremena, konektuje se (na tog istog ili nekog drugog, svejedno) i nastavi download, ali... :zgran: pononovo 62.00MB, 62.01MB, 62.02MB i tako sve opet do 62.12MB, kad se opet diskonektuje i tako dalje, u krug. Nikako da predjem tu cifru (koju sam dao za primer) i da zavrsim download, a vec bih ga zavrsio do sada i pored ove brzine (sporoce) IKOMa. Da li se nekome desavao takav problem? Kako/da li ga je resio? Sta je ustvari problem? Ako nesto znaci, DC mi je verzija 0.670.

Zahvaljujem vam na pomoci 🙂

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Dobio sam danas racun da platim 128k :crash:

Najnovije otkriveno: svaki od fajlova koji se download-uje ima jednu odredjenu vrednost na koju se UVEK vraca, nakon prekida ili nakon gasenja i ponovnog pokretanja programa... sto znaci, ono sto se download-uje u medjuvremenu i doda, nestaje kad se resume-ira - pokrece se ponovo od te odredjene vrednosti.

Pomagajte :wall:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Imao sam i ja ponekad taj problem kad sam koristio DC++, sad ga ne koristim, ali tada sam radio najprostiju stvar koju sam mogao (neka je uspevalo, nekad ne) a to je da prekinem DL na 99% i da onaj dobijeni fajl samo preimenujem i to je to. Ovo radi za mp3 i za po neki video format, ali ako skidas neki ISO ili neki program nema sanse.
A zasto se to ponekad desavalo, nikad nisam saznao.

Hvala Don na savetu. Tako nesto otprilike i radim sada. Doduse, jos je on daleko od 99% (tek je premasio 15%) ali malo malo, pa snimim to sto je skinuo na drugo mesto. A verovatno cu i da prekinem download kad vidim da je skinuo do zadnje spice. Samo mene i dalje razbija pitanje - sto se to desava 🙁

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. A mozda ce i neki drugi "DCC" program da prepozna to sto sam do sada snimio, pa nastavi odatle.

KizaTheDeath je napisao(la):
Ajoj, pa zar niko ne zna 🙁 Panika me hvata - ovo sto je dostizalo samo do 62MB, sada je trenutno na 103MB. Bojim se da ce opet pasti na 62MB, ako se korisnik diskonektuje (ili ako me IKOM opici svojom metodom limitiranja 😡 ).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Da bi video koliko je skinuo, idi u DC++/download/unfinished, pa nadji ime tog fajla... velika je verovatnoca da je dosao do tih 100 MB.

Jeste, stigne on do te velicine (trenutno je 132MB). Ali kad se korisnik diskonektuje i posle par minuta ponovo pokrene (taj isti ili neki drugi) on u DC-u pocne da download-uje od 62MB (progress bar se krece od toliko) a realno, tj. u dir-u /download/unfinished stoji i "ladi se" dok ne stigne do tog nivoa koliko je download-ovao. Znaci, uludo se trosi vreme :crash: - za to vreme koliko mu treba da ponovo dodje od 62 do 132MB, u normalnim okolnostima bi skinuo JOS 70MB, tj. imao bih preko 200... a on ponovo dostize 132... pa da covek poludi :wall:

Btw, a jos me sve vreme zayebavlje i prov 😡 Thnx enivej 🙂

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Da chuknem vo drvo, od nocas nisam imao prekide 🙂 Zato sam i stigao do 132 🙂

Pazi, koliko ja znam problem je u tome sto taj fajl sto si poceo da skidas nije isti kao taj koji si posle nastavljao, pa on kad nadje gresku pocne odakle zna da je dobar. Mozda sam se istripovao, ali probaj bar da pocnes skroz ponovo fajl od nekog drugog. DC ne bi trebalo da baguje, probaj da koristis neke alternative (npr rmdc je super).

Pocni da koristis neku modifikaciju DC-a, one ce ti omoguciti skidanje od vise usera, a odlicno se snalaze sa nastavljanjem downloada.. To su na primer StrongDC++, Revconnect...

Geek_master je napisao(la):
Pazi, koliko ja znam problem je u tome sto taj fajl sto si poceo da skidas nije isti kao taj koji si posle nastavljao, pa on kad nadje gresku pocne odakle zna da je dobar.

Moguce, ne znam... mada, isti je u duzini. Cak mu je i filename isti. A i kad nastavi od istog user-a da skida, skida(o) je ispocetka. Twilight zone :-devil-:

Geek_master je napisao(la):
probaj da koristis neke alternative (npr rmdc je super).

Jesam, od jutros koristim alternativu, ali ovaj... Strong 🙂

Jah je napisao(la):
Pocni da koristis neku modifikaciju DC-a, one ce ti omoguciti skidanje od vise usera, a odlicno se snalaze sa nastavljanjem downloada.. To su na primer StrongDC++, Revconnect...

Isprobao sam ovaj prvi sto si naveo i odusevio me kako radi :banana: Pogotovo to sto skida od vise user-a istoveremeno 🙂 Nisam mogao da verujem da su u standardnom DC-u jednostavno preskocili skidanje od vise user-a istovremeno. Evo, upravo mi skida tri stvari - jednu sa 9kb/s, drugu sa 2kb/sec, trecu sa 1.5kb/sec. Sa standardnim sam reeeeetko imao ovakve rezultate. Jedino sam morao favorite hubove da rucno prepisem, a cudno mi je da ne preuzima automatski unfinished fajlove od starog DC-a, iako sam mu direktorijum za unfinished usmerio gde je stari bio. Moram da pokrenem ponovo download, pa ako je taj fajl koji sam pokrenuo isti sa onim koji je ranije skidan DC-om, onda nastavi da resume-uje. Al dobro, sta da se radi 🙂

techtris je napisao(la):
Ili rmDC++ koji ja koristim....

Hvala na predlogu 🙂 Isprobao sam ovaj prvi i vise sam nego zadovoljan.

Zahvaljujem svima na odgovorima, savetima i pomoci! 🙂

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Nazad
Vrh Dno