Šta je novo?

DC++ connecting timeout ???

cropape

Slavan
Učlanjen(a)
10.05.2007
Poena
320
Prije nekoliko mjeseci sam instalirao "Apex DC++" i otvorio portove u Firewallu i Routeru. Sve je radilo ok (spajanje,download,upload itd.)
Bio sam na godišnjemu odmoru te sam, nakon mjesec dana pokrenuo DC++. Nakon klika na "public hub list" izlista mi sve ali kad kliknem na bilo koga usera (get file list) prvo piše connecting i nakon toga connecting timeout i tako non stop evo več 2 dana.
Vidim da drugi rade upload sa moga compa bez problema.
Provjerio sam portove u Routeru i Firewallu i vidim, svi su otvoreni.
Do prije mjesec dana sve mi je radilo savršeno.
Zna li ko u čemu je problem.

Na kom si provajderu i koja brzina paketa?
Ako si na adsl-u i kod Beotela,welcome to the club 🙁

Poslednja izmena:
MaxADSL t-com
1024/256

Ja mislim da nema veze provajder ni brzina sa time ništa, ako se uzme u obzir da mi je DC++ radio super do prije mjesec dana.

Pa i meni je radio do pre 5 meseci super :d,na beotel adsl-u 256K.A onda odjedanput ,iz vedra neba,connection timeout.
Zvao sam beotel sto puta,probao svasta(na novu particiju i novi WinXP sam stavio),drugi fireewall,probao pod Ubuntu-isto.Zakljucak u centrali su nesto zaebali,a posto sam ja vukao preko DC++ skoro 99% stvari i to skoro non stop,mozes misliti kako sam se nervirao kad je prestalo da radi kako treba.Onda sam silom prilika poceo da vise koristim BitTorrent nego sto sam ranije koristio,i sve sto mi treba nadjem za cas.

Poz

Poslednja izmena:
Kad stavim na Passive radi OK ali sam onda uskračen jer ne mogu da skidam od pasivnih usera.
Možeš li pojasniti kako da dodam u active modu WAN adresu i portove

Evo još nekih detalja koji bi mogli koristiti da mi neko pomogne:
-Imam statičku IP
-Na routeru su mi otvorena oba porta od DC++
-U firewallu su također otvorena oba porta

Evo ovo su postavke sa kojima je radilo sve super do prije mjesec dana

dcmb0.jpg

U polju External/wan IP ja ništa ne upisujem, ona se automatski upisuje i koliko vidim svaki dan je drugačija.
Inače statička IP mi je uvijek 192.168.1.3
Evo pogledaj moje postavke u connection-properties
dc2fg1.jpg

A zašto ti onda onaj "Network interface for all connections" nije 192.168.1.3?

192.168.x.x nije adresa na internetu nego u lokalnoj mrezi.
To nije staticka adresa 🙂, to je tvoja adresa u lokalnom lan-u tj izmedju tebe i AP-a 🙂
U WAN adresu u DC-u kucas adresu rutera tj provajdera. Dok sam koristio wireless u DCu mi je bila podesena WAN adresa "provajdera" tj rutera na koji sam bio nakacen i nisam je bio menjao.
Sad kada sam na adsl-u posto se WAN adresa menja svaki put kad iskljucim/ukljucim adsl, kucam rucno u DC adresu koju mi prijavi jedan od hub-ova na koji se kacim.
Ukucas, izadjes i ponovo udjes u DC.
Probaj da iskljucis ono automatsko detektovanje IP-a.
Ja koristim obican DC pa ne znam da li postoji neka sansa da on nesto brlja.

Poz

Poslednja izmena:
To nije staticka adresa 🙂, to je tvoja adresa u lokalnom lan-u tj izmedju tebe i AP-a 🙂
Pa jeste statička adresa čim ju je on namestio i uvek je ista. Naravno, to jeste LAN, a ne WAN adresa, ali je u isto vreme adresa mrežnog adaptera na koji stižu konekcije ako je dobro podesio port forwarding. Zato sam i pitao ono dva posta ranije.

Poslednja izmena:
Ta adrese nema veze sa WANom tako da tamo moze da bude sta god hoce i totalno nema uticaj na rad dc-a kao ni samog neta
Sada sam probao da promenim kod mene na 0.0.0.0 i u pravu si, nema uticaja, tj. sve radi normalno. Pitanje je da li bi to bio slučaj da imam više LAN adaptera u računaru, a da default nije onaj pravi.
Nego, koju verziju ApexDC-a koristiš? Ja sam i dalje na v0.4.0, jedina koja mi radi kako treba.

Ok zaključio sam da su slabe šanse da riješim problem, te sam jednostavno deinstalirao ApexDC i instalirao DC++ 0.698 i za nevjerovat, sad radi super.
Hvala svima na želji za pomoći.

Nazad
Vrh Dno