Šta je novo?

DC++ 0.698 active mode problem ??

• Začetnik teme Začetnik teme pape
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pape

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2006
Poena
309
Kako bih bio u Active modu, u routeru (Dlink- DSL-G684T) sam otvorio Tcp i Udp portove za DC++
Na web stranici za provjeru portova http://whatsmyip.org/ports/ sam išao provjeriti i za TCP piše PortOpen a za UDP piše TimeOut. Sad nije mi jasno da li sam Active ili Pasive
Kad se spojim na neki Hub i kliknem na bilo kog usera (get file list) stalno piše Connecting i nakon toga connection time out a u gornjem okviru piše "Downloading from other users in active mode is currently disabled"
Zna li ko u čemu je problem

Probaj neki drugi hub i proveri da li taj hub zahteva registraciju pre nego što ti dozvoli DL od drugih korisnika.

Probao sam druge hubove, na neke se spaja bez problema a na neke ne.
Da ponovim ako mi na Port scanning stranici kaže za UDP da je TimeOut, da li to znači da nešto nije u redu.

Ako možeš da pomogneš imam 3 pitanja:
1---Da li je moguče da unaprijed mogu da vidim koji su hubovi slobodni a koji nisu
2---kako da znam koji useri imaju zauzete slotove tako da ne gubim vrijeme spajajuči se na njih
3---kako da doznam jesam li Active ili Pasive user

probaj da se prebacish u passive mode pa se onda konektuj i skidaj....mislim da cesh morati da budesh pasiv ako si iza rutera.To menjash u file-settings-connection settings (probaj ono firewall with manual port forwarding), i kada neshto tu menjash zatvori program skroz pa ga ponovo otvori.Pre je moglo da se vidi u listi usera ko je pasiv a ko aktiv,tako shto je kod onih u pasiv modu bilo kod one ikonice (chovechuljka) stajao kao neki mali ciglasti zid, btw za sebe to mozesh znati ako odesh u connection setting pa ako ti je izabrano dirrect connection onda si aktiv a ako je izabrana neka od dole navedenih opcija (firewall....) onda si u pasivu.
A za usere i slotove, kada odradish search, ispishe ti od svakog pronadjenog rezultata koliki je broj slotova slobodan (tj zauzet), samo malo skroluj stranicu u desno. Npr ako pishe pod kolonom slots 11/20 - znachi da user ima 20 slotova i 11 mu je slobodno.

Nazad
Vrh Dno