Šta je novo?

Dawn Of Magic

Release Date: TBA 2007 (tech info)

...medjutim "ima je" svuda, da nije neki beta leaked koji kasnije nece moci da se patchuje i tako to ? Zna li neko ?

...medjutim "ima je" svuda, da nije neki beta leaked koji kasnije nece moci da se patchuje i tako to ? Zna li neko ?

za evropsko trziste je izasla

Product details

* Delivery Restrictions: Available for delivery to the UK and most countries in Europe. See Delivery Restrictions.
* ASIN: B000MUHJZW
* Release Date: 20 April 2007
* Amazon.co.uk Sales Rank: 1,043 in PC & Video Games

ово ми личи на dungeon siege или на тако неку игру.

Gorane, ne znam jel te neko ranije pitao, ali, odakle ti svi ti early demoi i bete? Gold Subscription na nekom gaming sajtu?

Mislim, 2007-04-27 12:24:54 je okacena na TL-u...ko nema wait time imao ju je jos juce ujutro pod uslovom da ima brzu vezu...Na EUC-u je isto juce okacena...Ne znam sta vam nije jasno :) Covek je samo azuran i brz :D Za razliku od mene koji sam terk sad nabavio igru :D

edit: ako mislite bas na demo i beta test - gamespot i pretplata tamo vam omugucuje download demoa i mogucnost beta testiranja :S:

Poslednja izmena:
Mislim, 2007-04-27 12:24:54 je okacena na TL-u...ko nema wait time imao ju je jos juce ujutro pod uslovom da ima brzu vezu...Na EUC-u je isto juce okacena...Ne znam sta vam nije jasno :) Covek je samo azuran i brz :D Za razliku od mene koji sam terk sad nabavio igru :D

edit: ako mislite bas na demo i beta test - gamespot i pretplata tamo vam omugucuje download demoa i mogucnost beta testiranja :S:

TL RULEZ :d bar sto se tice PC naslova ;)

Mozda neki satelit download ako ta "chudesa" jos uvek rade....

Posle 6-7 sati igranja prenecu neke utiske (moje utiske).

Dakle, igra je u hack&slash fazonu ala diablo/titan quest koja pomalo vuce na dungeon siege. Sistem levelovanja je isti kao u Titan quest-u, kao i napredovanje karaktera koje bih nazvao slicnim. Medjutim, ima dosta elemenata koje do sada nismo videli (ili barem ne u ovakvom izdanju)

Primarno oruzje za borbu (krvoprolice) u igri je magija. Ima 12 skola magija ukoliko se ne varam, u svakoj skoli po 10 magija (mozda je i 8, a mozda i 12, stvarno nisam brojao ali sam skoro siguran da je 10 :D) Ono sto je interesatno je da niste ograniceni na samo odredjene skole i nista vas ne sprecava da naucite magije iz bilo koje skole. Efikasnost magija se koliko vidim ne smanjuje ukoliko vam nije jedna od "primarnih" skola koje birate na pocetku. Skole su same po sebi raznovrsne i dosta razlicite, probacu da ih pobrojim sve iz secanja:

Bone magic
blood magic
earth magic
summoning
blessings
air
water
light
curse
alchemy
pentagram
fire

to su sve :) U sustini samo ime kaze sta je sta, fire magic su fireballs, explosions, fire shield, burn itd, water su blizzard (kako u warcraft 3), air skola ima chain lightining, air shield itd.

E sad, ono sto je interesatno je to da vam weapon slot za magije sadrzi zapravo dva slota: primarni i sekundarni. Skoro sve magije imaju primarne i sekundarne atribute (neke mogu biti samo primarne ili sekundarne), pa se mogu kombinovati. Recimo na letecu lobanju iz "bone magic" mozete dodati "fire mastery" iz "fire magic" skole koji ce dodati dodatni fire damage na tu lobanju. Takodje bi ste mogli dodati npr neku earth magiju koja radi stun, ili na primer nesto iz "curse magic" skole, tipa bleeding...

E sad, pored magija imate i klasicna oruzja, macevi, mace-ovi, staff-ovi itd. Vas lik ih uvek moze koristiti na LMB (magije su na RMB). Udarac oruzjem se tretira kao "bash" skill i takodje mu se moze dodeliti "sekundarni slot" tj moze se ubaciti neka magija koja ce raditi zajedno sa oruzjem, recimo fire damage, ili nesto sasvim trece (turn undead, banish...)

Sad dolazim do onog dela gde sam rekao da igra ima elemenata koje druge nemaju (vazano za osobine vaseg lika). To su skilovi, kao u NWN recimo (crafting, enchanting weapon mastery...), tetovaze i pasivne osobine koje menjaju fizicki izgled vaseg lika i dodaju mu magicne sposobnosti. Tetovaze dodaju magicne sposobnosti takodje. Sto se tice ovog menjanja fizickih osobina, ono zavisi od magija koje koristite. Posto ja najvise koristim fire magic i izabrao sam evil stranu, izrasla su mi djavolja krila, rep, rogovi i bodlje ili sta li je vec umesto ruku :) Tatovaze pravite kad postignete neku reputaciju, recimo pobijete dovoljno skorpija - dobijate mogucnost da napravite "scorpion" tetovazu koja dodaje poison damage na sve vase napade.

E sad ono gde se igra bitno razlikuje (pored ovoga do sada) od drugih je nacin na koji ucite magije - potreban vam je scroll i tek kad njega imate mozete upgrejdovati magiju ako imate dovoljan broj spell poena. Dakle sa level up-om ne dobijate magije vec spell points. Ako neku magiju nemate, a zelite je - moracete naci negde ili kupiti scroll, pa tek onda mozete nauciti magiju.

Od atributa koje imate na raspolaganju su samo tri: strenght, energy i intelect. Sa level-up om dobijate dva poena za raspodelu. Odredjena oruzja, oklopi itd imaju odredjene zahteve sto se ovoga tice i to vam je to, klasika :) Opremanje lika opremom -klasika, rag doll model sa slotovima, oklop, stit, kaciga, mac/sta god, amulet, cizme, prstenje i jos neka sokocala :)

O samoj igri nemam puno da kazem, razlika izmedju ove i ostalih je ta sta je ubacen neki bolestan smisao za humor i neprijateljima energy bar nije u vrhu ekrana kao u diablu i titanu vec iznad glave neprijatelja, magijama klikcete gde ocete da ih bacite, za tamanjenje macem isto tako, drzite dugme iznad neprijatelja. Dodao bih sad jos detaljniji opis, interesatna je igra, ali moram da palim, rostilj i pivo zovu :d :bottle:

Jer igra neko ovu igru? Moze mala pomoc? Sta treba uraditi u drugom poglavlju kod zadatka Modo.

ja sam 'igrao' ali nisam stigao dotle. Mozda i jesam, ne secam se. Sta je zadatak ?

nisam dotle stigao.

PS. Holy brethren su "dobra" crkva, tako da pretpostavljam da treba svestenicima da pomognes. Ja sam igrao kao zao, tako da im nisam pomagao :)

Hehe, tek sada sam video ovu igru. E, to je otprilike prosek PC gaminga. Krš grafika, sve već viđeno... dno dna. I onda mi tu gx-x i goran pričaju priče... mislim, daj!

Hehe, tek sada sam video ovu igru. E, to je otprilike prosek PC gaminga. Krš grafika, sve već viđeno... dno dna. I onda mi tu gx-x i goran pričaju priče... mislim, daj!

To je to,i definitivno je otklonjena sva sumnja.byMax je dao Drajveru nalog:d .Nema drugog racionalnog objašnjenja za ovako nešto.Ili recimo za upadicu u temi PS3vsXBOX 360 gde ljudi raspravljaju koja je od konzola bolja a Max/Driver uleće sa bolje su obe od PC-a:trust: .Zar sve teme u PC sobi moraš da upropastiš?Svi smo konstatovali da je igra dno-dna i nema potrebe da se krš igre uzimaju kao primer.Da,u poslednjih nekoliko meseci nema dobrih naslova,ali naravno da to nije istina što pričaš.Sve ima svojih strana kao i PC igranje.Planiram kupovinu XBOX 360 ali me to nikako neće sprečiti da dalje igram RPG,FPS i ostale bisere koje samo na PC-u možeš odigrati kako valja.Odosmo u offtopic ali sa Maxom u poslednje vreme ne može drugačije.Proći će ga sve to za par meseci ali treba to izdržati:wall:

bas htedoh da mu kazem...ovo je igra koju je radilo sacica ljudi, nije nikakav hit naslov, niti je nesto posebno najvljivan...Sad treba ozbiljno da uzmem i da kopam naslove za xbox360 koji su ne dno dna, vec dno univerzuma samo da bi on imao uvid u to da postoji krsh i za xbox360... Uostalom, nema sta da kopam, eno ga hit, halo 3...pa ova igra je za halo serijal naucna fantastika na polju grafike....

PS. Ne daj Boze da izadje nova Zuma Deluxe ili tako nesto, ima da je napljuje samo tako....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno