Šta je novo?

Data traveler 8gb

• Začetnik teme dawson
  • Datum pokretanja
D

dawson

Guest
kupio sam nedavno ovaj flash i formatirao na ntfs i posle nekog vremena je pocelo da ne radi kako treba kada kopiram na njega nesto jedno vreme stane pa onda pocne da kopira malom brzinom na njega pa onda uzmem formatiram na fat32 ponovo pa opet radi jedno vreme kako treba 5mb/s writte pa onda opet zastane...da li sam ga mogao ******* tako sto sam stavljao ntfs ?? sa cime ne janbolje da ga formatiram? pokusavam u win 7 da ga formatiram i odradi ali opet mi ne radi flash kako treba...

Isti problem.
Moj je ovaj DT101.
Takodje ga vratio na FAT32 ali nista ne pomaze i dalje zastajkuje, pa ga Win ne vidi....:S:
Sumnjam da ga je onaj HP-ov program za formatiranje u NTFS zeznuo.
Ima li neko neki drugi program za formatiranje? Kada bi postojao neki low-level za flash diskove bilo bi super.

Isti problem.
Moj je ovaj DT101.
Takodje ga vratio na FAT32 ali nista ne pomaze i dalje zastajkuje, pa ga Win ne vidi....:S:
Sumnjam da ga je onaj HP-ov program za formatiranje u NTFS zeznuo.
Ima li neko neki drugi program za formatiranje? Kada bi postojao neki low-level za flash diskove bilo bi super.

moj za sada uvek prepoznaje ali mi izbaci da ga fixujem ... sad sam formatirao u dosu .. pa cemo da vidimo ... mislim da sad radi kako treba ali ne znam dokle ce.. ne znam da li su ti flahovi predvidjeni za ntfs ako nisu onda ... moze biti da ih to ..

Ja imam tri vlesa jedan od 4gb jedan od 8gb oba su kingston i oba rade tako dok je treci transcend od 8gb on radi normalno nikad nekoci.

I ja imam isti problem, zaista cudno... A tacno i meni su problemi poceli kada sam ga formatirao na NTFS. Vratio sam posle i na FAT32, ali isto. Brzo pa sporo, pa ga onda Windows ne vidi, ubacim na drugu masinu, ne vidi, pa onda izvadim i ponovo utaknem i onda ga odjednom vidi itd...

Windows 7 SD Card Corruption Flaw Patched
Next news

4:21 PM - November 25, 2009 by Marcus Yam
Email | Print | Comments (14) | Share

Live well now with your SD cards, NTFS and ADMA.

Zoom

Are you running Windows 7 and are you a user of SD cards formatted using NTFS? Furthermore, do you use Advanced Direct Memory Access (ADMA) to transfer data between the SD card and your computer? You may find that when you transfer data from the computer to the SD card, the data on the SD card may be corrupted.

Thankfully, Microsoft has come up with a fix for this flaw, which it released today. You can download this update from the Microsoft Windows Update Web site or from the Windows Download Center, but if you prefer to do things manually, click here for the patch itself.

Here's more info if you wish to know what caused the problem

During an ADMA transfer process, the Secure Digital Bus Driver (Sdbus.sys) converts the DMA data structure of the operating system to the ADMA data structure of the SD card. The DMA and the ADMA data structures are also known as the descriptor tables. The descriptor table contains a data length value and a buffer address. The data-length field is 16-bit, and has a maximum size of 64K (kilobytes). However, during the data conversion process, the Sdbus.sys driver does not check the buffer size in the descriptor table of the system. Therefore, the Sdbus.sys driver may set an incorrect data length in the SD descriptor table. For example, the Sdbus.sys driver may set the data length larger than 0xFFFF. Also, corrupted I/O occurs. This causes data corruption.

I ja imam isti problem, zaista cudno... A tacno i meni su problemi poceli kada sam ga formatirao na NTFS. Vratio sam posle i na FAT32, ali isto. Brzo pa sporo, pa ga onda Windows ne vidi, ubacim na drugu masinu, ne vidi, pa onda izvadim i ponovo utaknem i onda ga odjednom vidi itd...

koji windows koristis?

ja mislio kingston rules sa memorijama ? :)

:laugh: Imaju svojih momenata ali sve redje i redje, najveći deo asortimana im je prosek teški. Tvoja konstatacija je iz vremena kad se kod nas znalo samo za taj brend kad su memorije u pitanju...

Kakav prosek? Ortak ima flash od 1 GB i write mu je tachno 1MB/s. Read oko 4 MB/s
Sramota ;)

Kakav prosek? Ortak ima flash od 1 GB i write mu je tachno 1MB/s. Read oko 4 MB/s
Sramota ;)

Pa krenuo sam da kucam djubre umesto prosek, ali na znam zašto sam se suzdržao. Ni RAM-ovi im nisu ništa bolji :d

Poslednja izmena:
Zveknuo je ,ako si slucajno hteo da ga koristis kao boot disk i formatirao sa Hp format programom onda je gotov:guitar:

Nazad
Vrh Dno