Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Sto se tice uvodjenja DRK-a na BTC-e, nista od toga za sad. Pisao sam supportu par puta, poslednji put pre oko mesec dana. Odgovoro je bio da nemaju u planu da uvode DRK na market...

Nebitno je dali ce ga stvarno dodati i li nece, bitno je da sigurno to nece reci tebi i meni putem mail-a ;)

Pa ne znam zasto ne bi rekli. Ako misle da ga uvode u cilju im je valjda da rasire blagovremeno informacije, kako bi sto vise ljudi dobilo info i kasnije trgovali DRK-om na menjacnici.
U svakom slucaju cena DRK-a i dalje raste, bez obzira sto se i BTC oporavlja.

Niko ne otkriva poteze unapred, ne verujem ni da bi oni. Sto se cene tice, sjajno se drzi. Bila je mala korekcija ali opet ide gore polako.

Evo vam sta se sprema u 11.2.xx wallet-u... Trenutno je na test serveru i anonimnost je povecana 100x.
Da bi lakse skontali rezultate:
default.png

Ne kapiram tolku dozu anonimnosti, ako DRK hoce da bude masovno primenjen = legalan onda mu ne treba ultra anonomnost...

Kako ne kapiras? Ili ima anonimnosti ili nema. Ne mozes reci da je ima ako to ne radi nista i puno je rupa. Sasvim je realna mogucnost da jednog dana NSA ili ko vec zeli da udje u trag transakcijama kupi brdo novcica i podigne gomilu masternodova da bi pratila transakcije. Sada se miksovanje dize na jos visi nivo, cak i da neko drzi 1000 od trenutnih 2300 nodova sanse da isprate neki novcic posle 4 runde miksovanja je SF. Anonimnosti nikad dosta veruj mi.
Ovo su sve protokoli koji ce se primeniti na btc u nekoj blizoj buducnosti ako sve bude kako treba na drk-u. Zivi bili pa videli ;)

I zaboravio sam da vam kazem, izasao je custom firmware za trezor i sada moze i DRK da se koristi.
Ko nije upoznat s uredjajem: http://www.coindesk.com/review-bitcoin-vault-trezor-lives-name/
Tako nesto cu morati da narucim prvom prilikom.

Poslednja izmena:
Ja bas nesto mislim da agencije tipa NSA, FSB i slicne nikad nece dozvoliti da se tako nesto omasovi i one izgube kontrolu...

Ja bas nesto mislim da agencije tipa NSA, FSB i slicne nikad nece dozvoliti da se tako nesto omasovi i one izgube kontrolu...
Ma sta ima da ne dozvoljavaju, to je tvoje Ustavom zagarantovano pravo. To sto oni krse sva moguca pravila je neka druga prica. Oni ce uvek raditi na tome da dodju do informacija na sve moguce nacine ali pojavice ze milion servisa kod kojih ce anonimnost biti feature.
I kod kriptovaluta je valjda fora da onaj kome placas nema sve tvoje podatke kao sto ima kad placas kreditnom karticom. Isto tako neko trece lice nikada nebi smelo da dodje u posed bilo kakvih informacija u vezi s placanjem ili neki tvoj licni podatak, susta suprotnost od onoga sto je kod nas. Kod nas mozes iskopati sve o svakome. Hajde jos mi reci da tebi to ne smeta?

Sto se novci a tice mislim da tu mogu da uticu na menjacnice kao i do sada, da moras da se verifikujes ali osim toga za sve ostalo je kasno. Ako budes placas iz wallet-a robu ne mogu ti nista.

naravno da mi smeta to sto svako moze da iskopa moje podatke ali hocu da kazem da ce npr. da nestane avion sa 300 putnika ako se u njemu bude vozio npr. vlasnik DRK-a a oni budu resili da na taj nacin povrate kontrolu nad protokom novca ....
sve sto sam naveo je samo moje misljenje i nista od toga ne mora i moze da se desi ... :d

Naravno. Za sada su trendovi takvi da se radi na anonimnosti masovno. To nikako ne moze da bude losa stvar.

Sta je saseklo DRK, ima li nekih negativnih vesti? Od 0,0123 do 0,0106 za sat vremena....

Neko se istovario. Krenula prica kako zele da urade rebrand, da promene ime... Spominje se dash juce ceo dao. Iskreno, mislim da je to pogresna ideja al ajde. Kad sam procitao doslo i meni da prodam, tako da razumem sto je palo. Ovo je drugi put da se ozbiljno poteze prica oko rebranda.

Kad se prošle godine pričalo o rebrand-u(pre pumpanja), nisu hteli ni da čuju. Ako će to odvesti drk "tu da mun" samo neka menjaju.
edit: Malo sprdnje na temu HqSaKuB.jpg

Poslednja izmena:
pa kad raste LTC drk mora da padne , a i ne moze drk biti jaci od ltc-a

Naravno da moze.
Sto se rebranda tice mislim da je malo kasno. Mozda i gresim. U principu ako se rebrand izvede kako treba i udari se marketing na sva zvona to ima smisla donekle. Ali i dalje mi se to ne svidja.

ne verujem, na sledecem talasu ltc ce verovatno ostaviti drk u prasini

Sto se mene tice treba promeniti naziv DRK-a. Tranzicija ce biti bolna ali sta da se radi, treba sto pre da promene ime i da zavrse sa tim, sto duze budu vagali to ce vise sjebavati cenu. Eduffield je usrao stvar sto je objavio ovu vest ko zna koliko ranije. Trebao je sve da istestira i samo shibne info da je izmenjeno ime coina i da je coin unapredjen.

Pa sve ostaje isto osim imena, zasto bi coin pukao zbog toga, pritom ima vrlo jaku zajednicu. Sledeci upgrade paket donosi:

Scalable to billions of transactions per day,
The blockchain will automatically become much more anonymous than Bitcoin is,
Fees per transaction will be very, very low. Let the micro-payment revolution begin,
Zero-centralization,
Requires a 2-tier network,
Very low blockchain bloat.

Darkcoin kao darkcoin se do sada sjajno razvijao i tek pocinje da se siri medju ljudima. Mozda je i potreban rebrand da se pusti u masu, sta znam. Ako je darkcoin bio u razvojnoj fazi, tipa beta i sl. a sada se gotov proizvod tj. tehnologija nazove nekim konkretnim imenom to bi pilo vodu skroz. Nazvati ga, lupicu, "coin" i prezentovati ga ljudima kao nesto cime je moguce placanje koje je brze, jednostavnije i daleko sigurnije nego mastercard npr. je skroz ok. Ali moraju udariti opasnu reklamu i moraju obezbediti ljudima da stvarno taj "coin" mogu da koriste u velikim lancima trgovina tipa overstock, wallmart itd. Ako to ne odrade onda dzaba posao. Sto se tice samog imena tu treba sprovesti ozbiljno istrazivanje. Od one prosle price oko rebranda do sada je proslo vec neko vreme, mozda su do sada vec odradili deo posla, ko zna.
Ovaj pad mi se nije svideo uopste i bas se poklopio s ovom pricom tako da ne verujem da je slucajno sve to. Ali da verujem u drk, verujem, ma kako da se zove.

Edit: Evan je rekao da bi cak uposlio neku firmu da odradi rebrand sto je po meni ok ideja, mora se sprovesti neko istrazivanje i da se odradi sve kako treba.
evo linka: https://darkcointalk.org/threads/rebranding-followup.4266/

Poslednja izmena:
Drzi se DRK odlicno, presao je 0,013 laganim rastom, mislim da nece padati cena narednih dana. Videcemo za nedelju dana kako ce na cenu uticati zvanicna promena naziva DRK-> Dash, moglo bi ovde biti pumpanja, mada ne mora da znaci.

Sto se tice naziva novcica mislim da se odustalo od naziva dash. Pogledajte forum i twiter, cini mi se da je Evan izjavio da je dash losa ideja i da ce razmisliti jos oko naziva. Na poslu sam pa ne mogu da jurim linkove.
Sto se cene tice... Samo se cena vraca na staro posle onog dumpa, nista vise. Ja ocekujem i dalje lagan rast drk-a.

Vrh Dno