Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Ma ***, nije berza za svakoga. Citam sta ljudi pisu po raznim forumima i natripujem se da bi DRK mozda stvarno mogao da propadne,jer se nikako ne razvija pravilno, kao da ga neko vuce dole. Momenat slabosti i sell trigger proradio. Bila je varijanta "Bolje vrabac u ruci nego debeli golub na grani ":D. Srecom nisam sve prodao...
Jos sam imao par vrhunskih buy ordera u poslednja 2 meseca, spicio sam oko 2,5 btca, na RBT, HVC, KDC, PENG i jos par drugih, sada sve te valute ne vrede ni 1 btc, to je dodatno uticalo na odluku...

Mogao si jutros da povratis drk :) Ne zavisi cena od rudara nego od investitora ;)

Cena zavisi i od broja rudara ali u manjoj meri, nije normalno da rudari (pa i ja medju njima) kopaju DRK iako je u nekim momentima 3 puta manje isplativ u odnosu na konkurenciju. Mora da postoji neka kvaka :D. Po meni treba sacekati jos 20-ak dana,da svi gpu rudari predju sa scrypta, tada ce se videti kuda plovi ovaj brod i da li ce DRK biti No1 gpu coin.

najverovatnije da postoji manja grupa ljudi koji imaju tzv neke turbo minere koji su efikasniji jedno 3-5 puta pa im se tako isplati, a mi ostali "optimizovane" minere dobijamo na kasicicu

Postoji sigurno optimizovaniji miner ali ne verujem da je efikasniji bas toliko (3-5 puta), po meni je i 2x previse. Nego me ubije u pojam glavni developer DRK-a sa njegovom izjavama. Masa krenula da pljuje po DRK-u kada je cena pala na 0,01 i on se posle nekog vremena javlja i u jednoj recenici kaze nesto tipa, da ne prati kretanje cene, niti ga to interesuje, iz jos par njegovih izjava sam izvukao zakljucak kao da covek nema neki stek DRK-a, nego se jednostavno samo ubija radom na codu, sto i jeste posao developera. Ali opet, glavni igrac nekog perspektivnog coina mora biti ostriji i *******iji igrac po svim aspektima.

Cena zavisi i od broja rudara ali u manjoj meri, nije normalno da rudari (pa i ja medju njima) kopaju DRK iako je u nekim momentima 3 puta manje isplativ u odnosu na konkurenciju. Mora da postoji neka kvaka :D. Po meni treba sacekati jos 20-ak dana,da svi gpu rudari predju sa scrypta, tada ce se videti kuda plovi ovaj brod i da li ce DRK biti No1 gpu coin.

Kako to rudari uticu na cenu? I nije normalno da se kopa drk sa ovim difom. Ja sam svoje masine ugasio. Kopao bih 0.2drka na dan :) smesno i apsolutno neisplativo. Tesko da ce jedan novcic moci da odrzava sve gpu minere. Sve da cena skoci na 0.05 i diff ce na 7-8k sigurno tako da ni to nece biti dovoljno....A i ta cena je malo verovatna. Nije nemoguca, jer nas je drk naucio da nista nije nemoguce :)

Pa da nema ovoliko rudara sto kopaju DRK cena sigurno ne bi bila na ovom nivou, rudari u pocetnim fazama nekog coina doprinose u velikoj meri popularnosti/ceni istog, nece ti investitori ulagati, ako coin majnuje 50-100 ljudi.

Pa definitivno će teško moći jedan coin da usreći gpu kopače, jedva i 2. Pre godinu dana nije bilo baš sjajno kad je bilo 50puta manje grafika, a tek sad će biti čupavo kad uskoro ni LTC neće moći uopšte da se kopa. Može nas možda spasiti BTC na 1000+ :D.

Ma ne moze ni BTC, nema ga apsolutno niko, jedino nekoliko ozbiljnijih starijih rudara i trgovaca... mi sto imamo nekoliko mhs imamo LTC , daj boze samo da povuce btc i njega...

Pa da nema ovoliko rudara sto kopaju DRK cena sigurno ne bi bila na ovom nivou, rudari u pocetnim fazama nekog coina doprinose u velikoj meri popularnosti/ceni istog, nece ti investitori ulagati, ako coin majnuje 50-100 ljudi.

Greska, da nije bilo onih skokova cene, nikada ne bi bilo ovoliko rudara :) Navala je krenula tek od pumpa drka. Ali osnivacki kapital tu igra veliku ulogu. Na drku se lepo zaradjivalo od samog pocetka. Ja sa usao u pricu kad je poceo gpu minig drka. A odnos cene i difa je uvek bio takav da se uzimalo min oko 0.8 btca mesecno.

Pa mreza je bila relativno jaka od starta, jer da nije, ne bi ni usledili ti pumpovi koji su formirali trenutnu cenu.

Mreža je bila slabija od maxcoina, i to ako ne uzimamo u obzir bolje minere.

imam i ja fpga :)
iznajmljujem ga za TMB i za manje tipa 6mhs za 0.002 na dan
stavi cu na betarigs da se iznajmljuje radi zarade

haoLKyX.png

ja sam iznajmio 5870 radeone po ceni nizoj od fpga na betarigs
ovaj TMB kopa drk najvecim delom i donosi ocaj zaradu

Ko o čemu, Srbi o teorijama zavere...

zasto se ne drzis teme? salim se :D

pazi to sto kazu nije nemoguce, cinjenica je da civilno stanovnistvo dobija tehnologiju staru tipa 10 godina nego od one koju imaju oni visi, ne sme da se obicnom stanovnistvu da prevelika sila da ne bi doslo do problema
mozda se i ovde to radi

Ko o čemu, Srbi o teorijama zavere...

Pa ja kad vidim da mi se grafika ne przi na 80C i ne vuce 2KW iz zida odma mi je nesto sumljivo.:D
Gde to ima leba bez motike.
Zbog ovakvog razmisljanja nisam u pricu krenuo pre 4 godine kad sam prvi put provalio BTC, ***, sad bi ja bio genijalcin.

Pa vi teoretišete bez pokrića, toliko o držanju teme.
Uvek nas potkradaju pool-ovi, menjačnice i mining softver.
Sigurno se vojska i država koja ima pristup "super kompjuterima" bavi kripto kopanjem, nemaju pametnija posla.
Neki programer se potrudi, poboljša mining softver i dobije patku od komune jerbo eto "ko zna koliko vremena oni kopaju sa ovim - prevaraaa!!!".
Meh... :p

Poslednja izmena:
Sigurno se vojska i država koja ima pristup "super kompjuterima" bavi kripto kopanjem, nema pametnija posla.
Neki programer se potrudi, poboljša mining softver i dobije patku od komune jerbo eto "ko zna koliko vremena oni kopaju sa ovim - prevaraaa!!!".

S' obzirom da su u pitanju stotine miliona $ ja ne bih iskljucio takvu mogucnost.:D

Sigurno se vojska i država koja ima pristup "super kompjuterima" bavi kripto kopanjem, nemaju pametnija posla.
Nemoj biti naivan. Svi znamo kako funkcionise to sa minerima, ispali smo ovce sa qubitom, hvc ista prica...verovatno i ovo, samo je novcic zaziveo pa im se uopste i ne isplati da ga puste u javnost. Ljudi bi se razocarali u novcic, a i sto bi kad mogu fino da zarade.

Pa dobro, moze nekad u sto godina da se desi i izuzetak. Ili mozda ipak ne moze? :D
Mi smo bas narod koji je poznat po terijama zavere jer je ceo svet protiv nas i za sve sto nam se desi okrivljujemo druge, po defaultu amere osim ako nemamo neki razlog da optuzimo nekog drugog. Nebeski narod.
Ok, ja volim da slusam svakakve teorije jer slusajuci takve price moze nesto da mi padne na pamet jer mozda o necemu nisam razlisljao do tog trenutka ali to ne znaci da cu da verujem u sve. Realno ako nema nekih argumenata ceo razgovor smatram kafanskom pricom. Ljudi vole da kenj@ju a danas svako ima pravo na to pa i oni sto nemaju pojma sa zivotom, ne uzimajte sve zdravo za gotovo

Izbaci se CPU novčić i dok mi kopamo sa CPU oni kopaju sa GPU (što smo obično primećivali po anonymus hashu na pool-u) jer nakon 10-15 dana izadje GPU miner. Onda mi kopamo sa njim da bismo kasnije saznali da ima i bolji.
Kod neko drugog novčića (vidjeno na BTC i LTC) se odjednom naglo povećava i opada (u kratkim intervalima nakon i pred promenu diff-a) hash i mi trabunjamo o prelascima (i vraćanju nazad) GPU farmi na druge novčiće. Nakon 15-20 dana počinju priče o asicima (u šta opet mi ne verujemo, osim teoretičara zavere ;)). Nakon mesec 1/2 dana objava o asicima.....
Mene sve ovo podseća na raspravu vernika i ateiste gde jedan tvrdi da ima Boga a drugi da nema s tim što ni jedan ne može (fizički) da dokaže da je u pravu. :p
edit:
samo da dodam (a svi to znamo) da je meni sumnjivo to što je od početka hash (diff) na DRK-u mnooooogo veliki u odnosu na isplativost pa je samim tim i sumnjiv (podložan teorijama zavere)

Poslednja izmena:
ljudi salu na stranu moze neko "mali" 5-20Mh(scrypt) da "veruje u novcic i placa struju za koju jedva ili ne moze da zaradi ali ovde je rec o ogromnoj snazi mreze koja je ako se kopa GPU-ovima, sa ovakvim minerima jedva ili neisplativa.....

nece neko ko ima 100-200 ili 500Mh da kopa DRK samo zato sto veruje i da placa astronomski racune za struju, pustite te utopisticke price ili imaju daleko optimiziranije minere ili u najvece nekim asic masinama DR(u)Kaju mrezu i diff...

+1
Takodje vjerujem da postoji miner koji daje okvirno duplo vise hasha, sto i razlog sto sam ltc presao na vtc.

Vrh Dno