Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Ne utice na mining koliko vidim....

To mi deluje OK rezultat, jel koristis Smos linux? Ako koristis napisi neko uputstvo kako se instalira novi miner.

uspeo sam na smosu da dignem preko 2k, samo nisam siguran koliko ce stabilno biti :) evo u sledecem komentaru cu napisati kako sam instalirao

Moa da se resetuje komp pre pokretanja minera ili u protivnom puca. Jel neko probao na starim grafikama serije 5 i 6. Meni daje upola manje nego sa onim minerom sto uzima 2%.

Hoce li ovi novi mineri da rade sa -g 2 ako rig ima samo 4 gb rama?? Kod mene nece, jedna ili dve graficke se ne pokrenu kad startujem miner. Ako stavim -g 1 onda radi lepo ali imam samo 1,7mhash po kartici. Grafike su 270-ice, 5 komada. Slicna stvar je i sa vertminerom, ne mogu da rade sa g 2 pa to ti je....jel to do manjka ram memorije ili sta??

evo skripte za instalaciju na smosu

#!/bin/sh
mine stop
wget http://smos-linux.org/upgrade/sgminer.pl
wget http://smos-linux.org/upgrade/sgminer2.pl
rm -rf /opt/bamt/gpumon
mv sgminer2.pl /opt/bamt/gpumon
rm -rf /opt/bamt/common.pl
mv sgminer.pl /opt/bamt/common.pl
sleep 5
cd /opt/miners/
rm -rf sgminer
git clone https://github.com/lasybear/sph-sgminer_x11mod
mv /opt/miners/sph-sgminer_x11mod /opt/miners/sgminer
cp /opt/ADL/include/* /opt/miners/sgminer/ADL_SDK/
cd /opt/miners/sgminer/
./autogen.sh
sleep 5
make clean
sleep 5
CFLAGS="-O2 -Wall -march=native -I /opt/AMDAPP/include/" LDFLAGS="-L/opt/AMDAPP/lib/x86" ./configure --enable-scrypt --enable-opencl --bindir="/opt/miners/sgminer" --prefix="/usr/local/bin"
sleep 5
make
sleep 5
rm -rf /root/sgminer.sh
clear
echo "odradi cooldreboot i pevaj."

a podesavanja za msi gaming r9 270, (bez X), koja daju oko 2000khs

"intensity" : "18",
"vectors" : "1",
"worksize" : "128",
"kernel" : "x11mod",
"lookup-gap" : "2",
"thread-concurrency" : "8192",
"gpu-engine" : "1120",
"gpu-memclock" : "1380",
"gpu-memdiff" : "0",
"gpu-powertune" : "20",
"gpu-vddc" : "0.000",
"temp-cutoff" : "85",
"temp-overheat" : "80",
"temp-target" : "72",
"api-listen" : true,
"api-mcast-port" : "4028",
"api-port" : "4028",
"auto-fan" : true,
"expiry" : "120",
"failover-only" : true,
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-threads" : "2",
"log" : "5",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "2",
"scan-time" : "40",
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"no-submit-stale" : true

Poslednja izmena:
Hoce li ovi novi mineri da rade sa -g 2 ako rig ima samo 4 gb rama?? Kod mene nece, jedna ili dve graficke se ne pokrenu kad startujem miner. Ako stavim -g 1 onda radi lepo ali imam samo 1,7mhash po kartici. Grafike su 270-ice, 5 komada. Slicna stvar je i sa vertminerom, ne mogu da rade sa g 2 pa to ti je....jel to do manjka ram memorije ili sta??
ja imam 2gb i 4gb rama, doduse ja teram na smosu

Moze li neko samo da mi kaze da li ce ista biti "potvrdjeno" od sherova na cointronu ili da predjem na nesto drugo?
Hvala

Hvala na info. Znaci samo si nabacio smos 1.3 na USB i posle toga izvrsio scrypt preko puty-ja i to je to? Nista dodatno nisi radio?

Hvala Veljo, valjda ce ovo da mi sljaka, probacu cim dodjem kuci. Sa ovim starim minerom trenutno dobijam oko 1,25 mhsa po karti - R9 270 :D.

ja sam na starom gurao 1280, na inteziti 20. ovo je sad milina, samo da ne baguje previse!

ja kopam x11. Moguce da pretekne dark po ceni.

To je naziv coina kao i algoritam...

hirocoin?
ili bas postoji neki x11coin, mada ne vidim ga nigde

Postoji bas x11 coin

Jel poljak sredio Coinotron DRK pool?
Diff prijavljuje čini se ispravno.

Jeste. Izgleda da je covek i radio prepodne i cim je dosao s posla sredio je. Kaze da ima 2 walleta i da je jedan bio na pravom a drugi na pogresnom chain-u pa je zato ispao problem.
Svi nazad na Coinotron.

Aha, upravo sam ga skinuo. Onaj prethodni nije hteo da se sync-uje.

Tek sada sam video da su se neki teski farmasi nakacili na coinotron. Ocekujem da mu snaga drasticno skoci, bar na 10GH.

Poslednja izmena:
Upravo izmerio potrosnju za srypt i x11. Napon sam ostavio minimalan potreban za 1100mhz.

U pitanju je rig sa 3x 7950 Gigabyte Boost sa modovanim biosem.

X11 | Srypt
1000/1250 1.056v -- 387.6w | 686.2w
1050/1250 1.056v -- 394.7w | 714.7w
1100/1250 1.056v -- 403.8w | 736.8w

Da napomenem da su ovo maksimalne vrednosti koje je rig dostigao. Uglavnom su za ~10w manje i seta za toliko gore dole.

Za x11 sam koristio sph-sgminer_x11mod_b2, a za scrypt cgminer.
Ako nekoga zanima jos nesto, mogu da izmerim.

Poslednja izmena:
Coinotron
Today, 26 May 2014 Darkcoin pool was mining for 6 hours on forked chain. As a result over 100 blocks were orphaned. We updated pool's wallet to the newest version 0.9.4.8 yesterday. Everything worked fine. Pool was on proper chain until about 7:20 UTC. Then DRK block chain forked. I asked DarkCoin developer to investigate this issue.

I would like to compensate miners their lost time. For next 5 days mining in DRK pool will be free.

Vrh Dno