Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Od 22-25og je bio i malo jaci volume nego sada, a kada je otisao na 0.025 povecao se skoro 3x. Sada volume pada cak i u odnosu na juce. Zato sam prognozirao mali pad sto se i desilo. Sada je tu negde oko 203-204 se vrti i stabilizovala se cena, nebi trebalo da ide ispod. A nece ni ici preko osim ako se volume opet ne poveca. Nece sad biti neke prilike za trgovinu posto se cena smirila.

Otislo je ispod 0.02. Moguce je da ce pasti mada volume se blago povecao, mozda bude i puska. Vidim da je na cryptsy krenuo dump. Meni jos uvek deluje da ce padati ali videcemo. Razmisljam se da prodam deo odmah.

Rekoh ja da je moguce da bude puske. Dok je padalo prosli su mi i buy zadnji orderi na 190 i sad je opet skocilo, volume se povecao 50% u ovih sat vremena. Kao i pre neko vece opet je u vecernjim satima akcija, eto prilike da se zaradi jos :)

Ne bih da mračim ali mislim da mu je ovo zadnji trzaj na gore...voleo bih da grešim ali u zadnjih 5-6 dana sam bio poprilično uspešan u pogadjanju (mašio samo za 1 na trećoj decimali iza nule) :)

Poslednja izmena:
Ja imam rasporedjene sell ordere pa sto se mene tice moze da ide koliko hoce samo dok planiraju da padne da mogu da kupim nazad. Dok volume raste nema brige, ja cu da se igram.

i sta uradiste, udjoste li nazad ko je prodao? ja zaradiocelih 2 komada :D

Ja sam usao. Nisam bio tu kad je padala cena opet pa nisam shortovao opet ali sve u svemu u plusu sam.

200-tinak komada prodao po nekoj srednjoj ceni od 0,0192. Cekam da padne na oko 0,01 pa da se dokupim :D.

To je realnost nazalost, masa se popali na neku vest, u tom momentu ga napumpaju, pa se izduva kao balon, ovo je vidjeno vec 10 puta, sa 0,03 je pao na 0,005 i opet se vratio sada na skoro 0,025. Sjajan coin za obrtanje, day traderi bi trebali da rade sa Dash-om umesto sto za neku sitnu zaradu prckaju sa BTC-om,izuzev onih koji obrcu vecu kolicinu BTC-a :D. Bice jos mnogo pumpanja DASH-a, ne sekiram se za njega i da padne opet na 0,005 vratice se na staro u nekom momentu. Vise me brine LTC...

Ja cu sad da istresem jos nesto novcica pa cu cekati 120. ***, vozao sam se, trgovao sam i nisam bio tu kad je padalo do 160, propustio sam dosta.

treba ipak uzeti u obzir sta je btc kao najpoznatija i najjaca valuta i sta je jedan dark tj dash

Ma Android wallet ima za gomilu novčića. Ukucaj na Play store crypto wallet i videćeš rezultate.

Ovo nisu radili Dash developeri, nego su platili Hash Engineering-u da im odrade wallet. Al' dobro kakogod bitno je da imaju funkcionalan android wallet.

Poslednja izmena:
Nadavno da je Hash pravio, to se vidi s linka. Poenta je da se radi na novcicu neprestano. Ostale wallet-e nisam probavao. Ovaj definitivno ima smisla obzirom na instant transakcije. Ja bih stvarno mogao ovako da koristim crypto u buducnosti, skeniras kod i cao, placeno. Bez *******cije s lovom ili karticama. Samo jos da ovde u Srbiji ikada bude moglo da se placa na taj nacin i bilo bi super. Jedini je problem sto cemo debelo da se nacekamo.

da, definitivno je lakse wireovati novac na berzu (uz proviziju), tamo kupiti kripto (uz proviziju), kripto povuci u wallet (uz proviziju) i onda placati telefonom, nego da izvadis novac/karticu iz dzepa i jednostavno platis to sto kupujes. ovo drugo je stvarno prava *******cija :D

korist od kripto trgovine bi mogli da imaju prodavci jer je njima to mnogo jeftinije nego placanje karticama. ali opet zasto bi neko placao kriptom kada mora da prodje kroz onaj gornji proces...

Ajde bre Vojkane kao s duda da si pao. Ne pricam ti trenutno sta moze. Sta mi znaci sve to ako niko ne prima dash ili crypto? To ne vidis kao problem a vec samo proviziju? :d
Sve to moze i bez provizija, daleko brze i jednostavnije. Platu nozes primati u cryptu, ne moras nositi kartice, kucati pin, potpisivati racun. Ne moras nositi kes, cekati kusur, cepati dzepove sicom i sl. Ne mozes reci da prednosti nema. Prednosti ima ali jos smo daleko od toga, pogotovu u srbiji.
Opet kazem, ja bih ovakav sistem mogao da koristim bez ikakvih problema a verujte mi da nema coveka koji vise voli cist kes nego ja. Kartice ne volim nikako npr.
Edit: da ne pricam o varijanti da svi racuni koji stignu koji stignu mogu imati QR kod, za 3 minuta poplacas sve racune u kuci, bez provizije u posti, bez cekanja reda. Sigurno je mnogo brze i od ebankinga. Moze to da ima puno prednosti.

Poslednja izmena:
I šta kad ti maznu telefon? :)

Nikog nije briga za uštede koje se mere u sekundama, samo sanjarima. Mora tu da bude neka mnogo opipljivija prednost da bi moglo uopšte da se priča o tome da kripto ode u mainstream, a opet to je samo potreban uslov, ne i dovoljan.

Sad cu ti postaviti pitanja u tvom stilu... A sta ako ti maznu pare iz dzepa sa sve karticama? Totalno negativno razmisljas.
Lakse ce ti ukrasti novcanik nego telefon pogotovo ako slusas muziku. Na telefonima vec sada imas citace otisaka prstiju, enkripcija je i sada moguca. Za koji godinu to ce biti i na osnovnim modelima default. Svestan si koliko tehnologija brzo napreduje i ne znam zasto ti to sve deluje neostvarivo.
Sekunde ustede vise znace trgovcima ali i ja umem da cenim svoje vreme veruj mi, niko ne voli redove.
Mozda mislis da sam ja sanjar ali ja samo razmisljam o buducnosti. Ja ne vidim da je nesto nemoguce ovde kao ti, vidim samo sta jos treba da se uradi da bi ovo funkcionisalo.
Za deset godina necemo ni telefone koristiti za to vec mozda neki cip ispod koze, izmedju prstiju. To ne mogu da ti maznu. Prislonis ruku i platis prevoz u busu, na benziskoj pumpi sipas gorivo i automatski ti skine lovu umesto sto ides na kasu. Ti vidis prepreke, ja vidim mogucnosti. Mogucnosti su neogranicene, jedina granica je masta. Ako sam zbog toga sanjar, neka bude.
Da su svi ljudi bili kao ti ziveli bi jos uvek u kamenom dobu, nikada ne bi vidsli svet kakav poznajemo ;)

Poslednja izmena:
Mozda trenutno ali to je najmanje bitno. Ljudi imaju ozbiljne planove i to je najbitnije, rade ozbiljno na realizaciji kao niko do sada. Realno, litecoin su presisali cenovno odavno. Bitcoin je cenovno neprikosnoven ali drk se sigurno ici gore na duze staze. Jos ne postoji novcici koji nudi ovako kompletan paket. Samo da ga uteraju nekako u radnje i revolucija moze da krene.

Nazad
Vrh Dno