Šta je novo?

Darksiders

Malo vise podseca na dmc u nekom wow fazonu :)

Igra je mix God of War-a [komboi, razna oruzija, spellovi], Metroid igara [svaki novi item i spell koji nadjete otvara malo vishe mape, kao na primer u Batman: AA] i Zelde [odlican mix borbe i gomile zagonetki, koje su dosta zeznute pred kraj].

Meni licno je ovo je jedna od najocekivanijih igara, i drago mi je sto su ljudi dobro prihvatili igru. Evo par review-a:

IGN UK Review 8.9 (both platforms)
http://xbox360.ign.com/articles/105/1057715p1.html

9.0 Presentation
It's an incredibly polished game that's of consistently high-quality in virtually every area.

9.0 Graphics
Vigil has crafted a stunning world that's brought to life with colour, imagination and minute attention to detail from character design to animation.

8.0 Sound
Music is suitably bombastic in battle, atmospheric elsewhere and voice work is rock solid, if largely unspectacular.

8.5 Gameplay
Huge variety means that while some aspect aren't as strong as others, the core components of fighting and puzzling are masterfully handled.

8.5 Lasting Appeal
On average difficulty there's a 15+ hour adventure here and plenty more if you want to hunt out Darksiders' myriad secrets.

Closing Comments
It's this level polish and creative assuredness that really make Darksiders such a delight in the end. It's bold and recklessly inventive in ways that games rarely are these days, and virtually ever aspect of Darksiders shines with quality, making for an experience that, while not exactly original, still feels fresh, satisfying and, above all else, enjoyable. It's far from the soulless fighter THQ's marketing would have you believe and the deft mix of combat, platforming and puzzle-solving makes for an action adventure that genuinely does feel like an epic endeavour. It's a genre too few developers try their hand at these days and one that's rarely done well. Despite some flaws, Darksiders is an expertly designed, frequently dazzling spectacle - and if it really is the first in a series as Vigil suggests, we're genuinely looking forward to seeing more.

10|10 Play Magazine
98% Gamers Temple
95% Game Vortex
9.2|10 Multiplayer.it
9.0|10 IGN AU "Editor's Choice"
8.5|10 GameInformer
8.5|10 Meristation
8|10 PlayStation Official Magazine (AU)
Za par dana se ukida NDA za review-e, bice ih vise.

Inace, x360 ima dosta tearinga. Za divno cudo PS3 verzija radi bolje i nema tearing.

Poslednja izmena:
Nemacki GamePro je igru ocenio 92% (PS3) i 91% (360).I oni napominju da je Xbox verzija malo losija bas zbog dosta tearing-a.

O boze, treba skupiti sve te silne pare za te igre...U2, AC2, Demon Souls, GoW III, evo i sad Darksiders...posle FF XIII...

Moraju se napraviti prioriteti, ne mogu da dam kintu za svaku igru koja mi se iole svidi, ***, a i da kesh nije problem, opet treba izdvojiti vremena za sve to.

Gameplay video:

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/s2KWFYL_xA8&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/s2KWFYL_xA8&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

Ne znam za vas ali mene ovo podseca na kombinaciju Prototype-a i Rampage-a :D

A sto vi gledate video kada je igra izasla ;) ?

Nije losa igra. Slicno kao God of War. Ocekujem da ce Dante Inferno biti bolji, ali i ovo moze da se igra u medjuvremenu.

^ Ne razumem?

Igram ceo dan vec. Stigao sam otprilike na pola. Dobra je igra. Ima dosta borbi ali i gomila istrazivanja po pecinama i skakanja, odnosno plaformisanja. Kao iz Tomb Raidera.

Neznam sad da li je kao God of War ili Tomb Radider ili mozda DMC, ali igra je dobra. Jeste da je sve vec vidjeno ali opet zabavan mix. Gameplay je raznovrstan i tako da igra ne zapada u monotoniju. Prica je bezveze i kranje nebitna. Grafika je OK, nije najbolje sto postoji ali vrsi posao. Mada je utisak da je dosta losa.

Vredi za igrati sigurno. Igra je pokupila sve ono dobro iz nekoliko kavitetnih igara, i nema nekih izrazitih mana. Preporuka za igranje. :)

Pa to i kazem nije bash kao GoW. Evo jedan leek je presao igru za 15h, a od toga samo je 3.5h proveo u borbama. Rest was exploring and puzzles. :) Me likes.

Pazi kad nisam mogao da predjem onu prostoriju sa mostom u sredini, koji treba da se rotira. Ne moze da se rotira jer se na jednom od zupcanika nalazi neka crvena stena, koja treba sa bombom da se razbije. Ali bomba nece da eksplodira ma sta joj ja radio.

Jedva sam provalio. :)

Pa nisam rekao resenje. Rekao sam da sam provalio ,ali ne i kako. A sama zagonetka se vidi iz aviona sta je potrebano da se uradi. Samo je malo komlikovano da se izvede.

Mada ,izvinjavam se. Stavljacu u spojlere. Mislim da nije bio spojler, ali ok.

Pomoć
Kako da ubijem velikog pauka koji dođe poslije četiri mini bossa isto pauka, kada se otvore vrata sa četiri znaka pauka. Provalio sam da ako gađam pauka nekakvim čaurama sa plafona on ih jede i tada mogu da ga udaram ali očigledno bezuspješno

Ako je neko baksuz onda sam to ja, odem da kupim verbatim dual layer naravno nema vec neko vreme kod tog prodavca a mrsko mi je ici do sledece radnje ja ajde da kupim maxell dual layer (to je bilo pre nekih dva sata), naravno uzmem ovu igru da raspakujem sve prodje u najboljem redu ubacim image u imgburn kada tamo imam sta da vidim on uopste nevidi da je to maxell disk nego neki ritek, ajde uzmem ja ipak reko cu ga narezen na 2.4 brzini kada neda mi djavo mira ajde da vidim sta radi imgburn kada on 27 gresaka napravio do tada i naravno disk u tom trenutku i prekida snimanje i izbacuje gresku!

A bas sam hteo veceras da krenem da je igram jer vec nedelju i vise dana mi stoji igra u racunaru i nikako da je narezem sada kada sam to uzeo ono mi se neda e stavrno sam baksuz!

Inace do sada nisam obracao paznju na to sta mi izbacuje imgburn ali sledeci put kada ubacim verbatim cu pogledam bas kako je taj disk klasifikovan.

Poslednja izmena:
Evo ja sad sam stigao do pauka. Ako predjem, javljam kao sam presao.

U spojlerima, naravno. :)

Igra je fantasticna. POP-Two Thrones meets God of War meets Devil May Cry. 20-ak sati zabave uz lagano igranje. Ne prelaka, a ni preteska. Zagonetke ne vredjaju inteligenciju, ali nisu ni preteske. Storyline je solidan. Jedino sto mi malo smeta je War-ov glas, koji je tako snobovski, ali valjda tako treba, ipak je on... WAR! :) Levelovanje je takodje solidno, a dodaci koji se pazare nisu previse skupi. Eto, ja zavrsavam uskoro, i odlicno se zabavljam. :)

Ima li neko ideju gde u BACKTRACKERSIMA moze da se nadje Vulgrim ili jos bolje Armageddon Blade parce u Iron Canopy ?
Posto ili sam skinuo osakacenu verziju gde ne postoji isti , ili je igra ubagovana pa mi daje drugu lokaciju za blade

Ah da zaboravih da ne moze da se radi edit xD
Zavrsena igra
14h playtime
time in battle 3h
time in backtracking 5h
Igra definitivno izgleda prelepo tu nema nikakve diskusije , potezi su vrlo fancy , prica je stavise zanimljiva
Ali previse backtrackinga ... tacno se vidi da su pokusvali da produze igru sto je vise moguce sto je za mene veliki minus
7/10 (imala bi vise da nisu toliko preterali sa backtrackingom)

Poslednja izmena:
*** kad pre predjete sve igre, 2 dana od izlaska. :D
Ja jos nisam ni narezao....

***-e, nije dva dana vec skoro cela nedelja.

Inace i ja sam presao. Nije lose. A sad....spremamo se za Dante's Inferno. :)

Jel se nekom javlja u toku igre bas, bas mnogo screen tearing-a ? Ne znam sta je u pitanju, znam da igra nije prosla verifikaciju kroz abgx, a ona zarth je verzija, nisam imao problema sa njihovim igrama do sada.

Takva je igra. Postoji problem sa igrom na Xbox-u. Kako kazu, za PS3 nema tearinga.

Pretpostavljam da je vec izasao ili ce uskoro patch ?

Pa nije ni igra :)
Bar nije zvanicno.

Nazad
Vrh Dno