Šta je novo?

Daphne - emulator automata sa laserskim diskom

joc

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2007
Poena
320
Pre par dana sam naleteo na ovo:
http://www.dragons-lair-project.com/games/

Ne secam se da je bilo takvih automata kod nas.Niti sam nasao da je pisano o tome.Mnoge igre su ustvari interaktivni filmovi.Skinuo sam emulator sa 3 igre,
Dragon's Lair, Dragon's Lair II,Space Ace.
Da ne duzim...ovde je emulator i sve oko njega:
http://www.daphne-emu.com/site3/index_low.php

Ima na jutjubetu dosta tutorijala i svega,pa prvo pogledajte tamo.
:wave:

Pomennutog dragons lair-a se secam samo kao naslova s amige i uvek je opisivan kao interaktivan crtani film.U opisima je pominjano da je konverzija s automata.

Dragons Lair sam prvi put video 1987. ili 1988. u Nišu kada sam bio u vojsci, pravi crtani film ostao sam bez daha :) Za ono vreme stvarno neverovatno.

Meni je ekstra iskustvo na PC-u bilo sa Star Wars: Rebel Assaulth I i II, zatim, Ripper sa Christopher Walkenom u glavnoj ulozi, naravno tu je Dragons Lair, i Mad Dog... Kad se samo setim koliko sam para dao za Ripper koji je u to vreme dolazio na neverovatnih 6 cd.
Mogao sam 2 ili 3 originala da kupim ako se dobro sećam. Srećno vreme sa početka '90 godina kada su jamahini rezači koštali preko 1000 dm, a jedan blanko cd-r 20, 30 dm.

Meni je ekstra iskustvo na PC-u bilo sa Star Wars: Rebel Assaulth I i II, zatim, Ripper sa Christopher Walkenom u glavnoj ulozi, naravno tu je Dragons Lair, i Mad Dog... Kad se samo setim koliko sam para dao za Ripper koji je u to vreme dolazio na neverovatnih 6 cd.
Mogao sam 2 ili 3 originala da kupim ako se dobro sećam. Srećno vreme sa početka '90 godina kada su jamahini rezači koštali preko 1000 dm, a jedan blanko cd-r 20, 30 dm.

Inače 99% tih naslova je izašlo istovremeno i za PC i MAC tako da emulator gotovo i nije potreban osim za par naslova sa početka osamdesetih!

Ovde ti je popisano otprilike sve što se pojavilo http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_FMV-based_games .

Imam problem sa startovanjem traži mi Video/Audio conversion i kad kliknem na ok nova poruka Automatic search failed, Compatible disc cannot be found automatically. Please locate the root directory of the disc. I onda mi daje Browse folder da mu navedem path. Za one koji su pokrenuli jel može pomoć oko startovanja?

Poslednja izmena:
koliki je fajl koji si skinuo. 2 ili vise gb?

Obrisao sam sve, sada ponovo skida DL, DL2, Space ACE i TQ, on to sve sam automatski skida. Kad skine jel treba nešto da se podešava ila samo select game i klik na start? Gde skidate fajlove za ostale igrice? Koliko sam shvatio samo ove četri gore navedene se automatski skidaju.

Poslednja izmena:
ima na megauploadu.skinuh laser grand prix,ali nova verzija daphne ga ne vozi

Folderi vldp_dl i vldp_dl2 imaju ukupno 6,35GB 442 fajla u 8 foldera. Jel to OK? Da li za puštanje DL-a u DVD čitaču moram imati narezani Dragon's Lair DVD-ROM ili DVD-Video?

uh...ja sam skinuo ono sto napisah sa 3 igre,ali je bilo rarovano i velicine 2gb.Trebalo je samo de se otpakuje u c:\p.f.\lasergame i radilo bez podesavanja.Nisam imao vremena ovid dana da cackam,a imas dobar tutorijal na yt.tip objasnjava podesavanja od-do

Samo da javim da sam uspeo. Program automatski skida preko torenta potrebne fajlove pa kada ih skine igru možete startovati ali prethodno morate ubaciti DVD-Video ili neki drugi odgovarajući, sam program ispisuje koji medijum je potreban. Nakon ubacivanja vrše se neke provere, skida se još nešto podataka i igra može da počne. Da rezimiram, puno posla za malo zabave, naročito za ljude sa slabijim internetom, sve ovo možete da pogledate i na YouTube bez prevelikog napora :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno