Šta je novo?

DAP - trokira na 100% ??

][V][ATRIX™

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
679
Ne tako retko mi se desi da mi DAP (5.0) stane na 100% zavrsenom downloadu. Pisi i 0 seconds left.. i 100% ... ali tu stoji. Onda moram da cancel-iram DL, i da ga ponovo startujem da bi zavrsio i tih famoznih 100%.

U chemu je problem? Bug?
Da li se jos nekome desava ovaj smor?

Meni se [da ne kazem redovno] desava da mi download stane ali 90 do 98%.
Najveci je bedak bio kada sam skidao fajl tezak oko 40MB i kada je stao na 97% FX , isto koristim DAP - ali mi se ovi bugovi nisu desavali na drugim provajderima.

na kojim drugim provajderima? nisam video da je neko spomenuo provajdera....

Rekao sam "na drugim provajderima" iz mog licnog iskustva.

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Ne tako retko mi se desi da mi DAP (5.0) stane na 100% zavrsenom downloadu. Pisi i 0 seconds left.. i 100% ... ali tu stoji. Onda moram da cancel-iram DL, i da ga ponovo startujem da bi zavrsio i tih famoznih 100%.
To se desava i moze da bude svasta. Obicno je "nerazumevanje" izmedju servera i download managera. Meni se to redovno desavalo sa jednom starom verzijom Gozille (poslednjom koja je bila graficki podnosljiva 🙁 ).

Istina treba imati u vidu da je normalno za DM-ere koji sekveciraju download da znacajno uspore pri kraju download-a, pa tu moze onda da se uklopi i prica o provajderu i protoku koji se zablokira...

Da li si probao da namestis DAP da se "predstavlja" serveru kao nesto od onoga kako ti je sad namesteno da se predstavlja ??? (ako DAP uopste ima tu opciju ?) - mozda pomogne.

Ili predji na neki ozbiljniji DM 😀 ...Stvarno, na taj problem sam zaboravio jos pre dve godine, ako je to do DAP-a, to je vrlo neozbiljno, ni sa jednim DM-om koji sam od tada upotrebljavao to mi se nije desavalo ( FlashGet, NetAnts, ReGet itd...DAP nisam nikad instalirao jer je spyware 🙁 )

STIV je napisao(la):
Izasla je 5.3 verzija DAP-a. Kao ispravljeni neki bug-ovi. Probaj mozda pomogne. Evo linka sa drenika, tamo sam ga nasao: DAP 1.3
Ma jok, mrzi me da se patim i da trazim crack za tu novu verziju, a i to baronisu kao ispravljeni Bug-ovi.. ovo mi se sa ovom istom verzijom nije desavalo pre, tako da to za bug otpada...

A i nije ovo neki veeliki problm, em sto se ne desava uvek, a i sve sto treba da se uradi jeste cancel i resume. Cisto sam hteo da vidim jel jos neko ima isti problem, daleko od toga da me ovo nervira..
kad smo kod nerviranja, sto mrzim kad se desi da je downloadovani fajl corrupted. Skidas 3 sata nesto i ono greshka pri transferu podataka... FX
drapin je napisao(la):
Da li si probao da namestis DAP da se "predstavlja" serveru kao nesto od onoga kako ti je sad namesteno da se predstavlja ??? (ako DAP uopste ima tu opciju ?) - mozda pomogne.
- "Marge, I'm confused" 😀

][V][ATRIX™ je napisao(la):
- "Marge, I'm confused" 😀
😀 Procesljaj opcije, kao sto rekoh nemam nikakvo poznavanje DAP-a, ali evo pri ruci mi je ReGet i pod opcijama za HTTP transfer ima mogucnost biranja kakvu ce informaciju da posalje serveru o tome ko vrsi upit, tj. koji je tkz. "user agent" ("da se predstavi..."), pa tu mozes da biras: ReGet, MS IE 3, MS IE 4, MS IE 5, Netscape Navigator 3, Netscape Comunicator 4, Opera ili custom ili da ne posalje nikakvu informaciju.

To imaju svi DM-ovi koje sam upotrebljavao i ponekad ima nekog efekta. Na primer ima sajtova koji zabranjuju upotrebu DM-a. Ako mu se predstavim kao ReGet nece me pustiti da downloadujem, a ako namestim da se predstavlja kao IE, tj "maskiram" DM - hoce !

Kao sto rekoh to mozda nema nikakve veze sa tvojim problemom, al' eto kad smo vec pokrenuli pitanje...

DAP nema takve opcije... sve sam pregledao i nema nista slicno, ali vidis to je ipak korisno, npr. sa F.O.S.I.-jevog sajta ne moz' da se skida sa DAP-om, ali moze sa nekim drugim DM koji ima navedenu opciju da se predstavi serveru kao browser, a ne DM....

QL...
(D)

Ne može tu ništa da se popravi DAP je takav, bagovit, zato sam ja odavno prešao na FlashGet i sebi sačuvao živce ...

A sto je najgore..kad da se TO dogodi, posle cancel desi se da mi pochne DL od POCETKA ili u najboljem slucaju od poslednjeg resume. Da poludi covek... Ali na srecu, ne dogadja se tako cesto.

Nazad
Vrh Dno