Šta je novo?

Danski oglasi - www.dba.dk

malipirat

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2009
Poena
330
Да ли неко има искуства са Данским огласима:
Неке основне ствари, типа ради ли као наш КП (позовеш продавца па се договорите и одеш по робу) или има могућност наручивања/плаћања и испоруке као Немачки kleinanzeigen.de?

I jedno i drugo, sve zavisi od dogovora sa prodavcem. Od nedavno je dodata mogućnost plaćanja kroz aplikaciju (nisam probala). Prodavci izbegavaju slanje u inostranstvo zbog rizika (prevare).

I jedno i drugo, sve zavisi od dogovora sa prodavcem. Od nedavno je dodata mogućnost plaćanja kroz aplikaciju (nisam probala). Prodavci izbegavaju slanje u inostranstvo zbog rizika (prevare).
Да ли би могла да пошаљеш (print screen) како изгледа оглас где има опција да се купи преко сајта.
Наилазио сам на огласе где постоји само дугме „Send message/Send besked”, али слабо и одговарају на поруке...
Ако се плаћа преко апликације да ли пролази нека од „наших картица” или PayPal?

п.с. Претпостављам да нема заштите купца као код ebay или kleinanzeigen?
Хвала на одговору

@Punkass:
Ja sam jednom uspela da nagovorim prodavca da pošalje Bringom na adresu moje prijateljice koja živi u Stokholmu, ali sam ja platila robu i poštarinu prodavcu, a onda je prijateljica platila meni.
Mislim da to zavisi od dobre volje prodavca.
Švedska ima MobilePay kao opciju plaćanja?

@malipirat:
To je ono dugme "Bed om Fiks færdig". PayPal izbegavaju jer ljudi imaju loša iskustva - prodavac pošalje robu, a onda kupac poništi transakciju kao zloupotrebu ili kaže da roba nikad nije stigla. I prodavac ostane bez robe i novca. Sličan je problem i sa inostranim platnim karticama. Zato sam gore i pitala za MobilePay jer se sredstva odmah prebacuju prodavcu i uplata se ne može poništiti.
Zaštite kupaca nema. Zato ne preporučujem kupovinu neke skuplje stvari - za skuplju robu samo lično preuzimanje.
Ako ti je bitna zaštita kupaca, pogledaj da li Vinted ima to što te interesuje.

Prilozi

• Screenshot 2025-02-26 at 21.22.38.png
    Screenshot 2025-02-26 at 21.22.38.png
    1.4 MB · Pregleda: 28
Švedska ima MobilePay kao opciju plaćanja?
ne znam. imam familiju pa bi mi bilo zgodno za naručivanje.
za tehniku, u švedskoj je najbolji sweclockers koji je nešto kao benchmark ovde, s tim da su tamo oglasi superiorniji, tj. moguće su licitacije
sweclockers.com/marknad/

Nazad
Vrh Dno