Šta je novo?

dangerous object scan kod KAV-a?

BitrAtE

Znamenit
Urednik
Moderator
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
1,165
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D @ NZXT Kraken Elite 240 AIO
Matična ploča
Gigabyte B650M AORUS ELITE AX ICE
RAM
32GB (2x16GB) Kingston FURY Renegade DDR5 RGB DDR5-6000 CL32-38-38 @1.35V
GPU
GIGABYTE RTX 5080 AERO OC SFF
Storage
Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD (2TB + 1TB)
Zvuk
Edifier S880DB MKII / Edifier T5 Sub @ AudioQuest DragonFly Black / Asus ROG Delta II Wireless
PSU
NZXT C1200 Gold ATX 3.1
Kućište
ASUS Prime AP202 ARGB White [5x Lian Li Wireless Fans]
Monitor
Philips Envia 32M2N8900 4K 240Hz QD-OLED
Miš & tastatura
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless Gaming + ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition @ Razer Pro Glide XXL
Ostale periferije
C1 55" & PS5 & Q990B
Mobilni telefon
iPhone 17 Pro Max
Pametni uređaji
Huawei GT2 Pro, GT4 Silver Elite, GT5...
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Kako ga iskljuciti?Mislim da nema nikakve potrebe svaki put kad se dizhe OS da radi owo,jer ne radi bash "neprimjetno" jer ode dosta resursa...

pa to je jednostavno,u opcijama kasperskog zabranis da skenira komp...znaci uklonis potvrdu "schedule scaning" tj. stavis da skenira komp samo kad ti to zelis.

Pa predpostavljam da je lagano iskljuciti al te opcije jednostavno nema....U pitanju je KAV 5.0.390 pro dakle poslednja verzija

C-H-O-T-Y je napisao(la):
pa to je jednostavno,u opcijama kasperskog zabranis da skenira komp...znaci uklonis potvrdu "schedule scaning" tj. stavis da skenira komp samo kad ti to zelis.
Prvi post pa jos glupost. To sto si mu rekao je kako da iskljuci automatski On-Demand scan, scan citave masine u odredjeno vreme. Covek je pitao za ono skeniranje pri bootovanju.
BitrAtE je napisao(la):
Kako ga iskljuciti?Mislim da nema nikakve potrebe svaki put kad se dizhe OS da radi owo,jer ne radi bash "neprimjetno" jer ode dosta resursa...
Ides na Tab Settings>Configure Real Time Protection>Real Time Protection Settings na dnu. Na vrhu novog prozora mozes da iskljucis opciju da skenira boot sektore ili da prekine scan ako traje duze od npr. duze od 60 sekundi, pri startovanju kompjutera.

Nece,nece ni na jedan nachin 🙁 i dalje u pozadini scenira "opasne fileove"...

Ovo, ako te nervira samo pri startovanju programa:
Tab Settings>On-Demand Scan tasks. Ovde izaberi Scan at the system start up pa idi desno na Properties... Ovde imas tri vrste objekata za skeniranje:
1. Startup objects
2.System memory
3.Disk boot sectors
Za svaki(!!!) objekat idi na Configure... pa u tom prozoru otvori Tab Schedule pa odchekiraj opciju Enable scheduled scan i to pod uslovom da ti je u
padajucem meniju za Frequency izabrano At the program startup.
A ovo (pretpostavljam da te to vise zanima) ako te nervira Real-Time protection of hard drives:
Tab Settings>Configure Real-Time Protection, pa u ovom prozoru dugme Settings (pod uslovom da je u padajucem meniju kod Protection level settings izabrano User-defined settings),potom u novom prozoru odchekiraj prvu opciju Scan hard drives i to je to.

Umesto Edit, izvinjenje za lose objasnjenje.
Naime, kod druge solucije naveo sam:(pod uslovom da je u padajucem meniju kod Protection level settings izabrano User-defined settings).Ovaj uslov ne vazi, znaci, treba bez ovoga!

Nece 🙂 Uradio sam sve kako si rekao i on i dalje pri startovanju programa scanira dangerous objects...Sad pocinjem da vjerujem da se ovo ne moze iskljuciti...

Nazad
Vrh Dno