Šta je novo?

daljinski upravljač za box/stick

bakara

Uticajan
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poena
1,555
Posto se cesto ovde trazi preporuka za daljinac za box...
Mislim da zasluzuje posebnu temu.

Najcesce se srece onaj G10 generic, koji se dobiju uz Vontar W2 i stvarno super je kada ga dobijete dzabe uz uredjaj.
Njegova najveca mana je sto nema lepo ispupcene tastere pa svaki put morate gledati sta pritiskate.
51Q6IAJ+l8L.jpg
Sledeci puno bolji od njega sada vec cuveni po ceni je BPR1S Plus koji ima BT i RF i IR podrsku, voice komande, google like jednostavni minimalni dizajn, i lepo oblikovane dugmice, i super cenu
Svaka preporuka za njega.
518l2m1-FTL.jpg
trenutno najsavrseniji daljinski za android boksove, je novi Ugoos UR02
ima BT i IR podrsku, voice komande, learning funkcije i google like dizajn

Uslovno receno "problem" koji sam ovde opisao sa back tasterom u airmouse fukciji je neka sitna nekompatibilnost,
ovaj ugoos radi kao fabricki daljinski, bez greske!
1f76de6ae27b109cd1d2959dbf4e6273.jpg
Testirao sam i moj omiljeni daljinski sa Air mouse koji premestam na svaki box,
i da kazem da se ovaj boks nekako drugacije ponasa u upotrebi sa Air mousem u odnosu na sve dosadasnje.

Na primer back dugme u opste ne reaguje dok se ne iskljuci Air mouse, onda pritisnete back pa ukljucite air mouse i tako... bez veze i nelogicno.
Volume tipke na tom daljincu takodje ne reaguju,
moguce je da su ti problemi zato sto je fabricki daljinac povezan da upravlja sa TV, tako da je to mozda samoo do podesavanja, ostaje da se istrazi i testira.

Sledeci daljinac bi verovatno bio kao ovaj iznad samo sa dodatim numerickim tasterima, to bi bio G20
BT i RF i IR podrsku, voice komande, google like jednostavni minimalni dizajn, i lepo oblikovane dugmice sa numerickim delom.

big-85381026_6373ebcf938bd7-135908867efbbc37-cbc6-4.jpg

Za G10 potpisujem, cesto moram da pogledam sta i gde pritiskam. Mada dosao je dzabe, za te pare je 10 od 10 :)

Na listu iznad dodao bih i MX3 kao opciju, nekad je bio 4-5$, trenutno je skuplji. Ima varijanti sa i bez glasovne kontrole, ima backlight, magic mouse, trebalo bi da ima i par programabilnih dugmica itd. Jedino sto je WiFi only.

Sve u svemu ima daljinaca za svaciji ukus.

1729588170996.png1729588512770.png1729588528722.png

G10 mi je stigao za Vontarom bio neispravan,ili ga je zeznulo lose napajanje boksa,ko ce ga znati.
Uzeo sam BPR1S Plus i zadovoljan sam.

Ima i onaj osnovni mx3 što nema osvetljenje, on ima i BT. Imam ga već godinama vrlo pouzdan i funkcionalan, i isto toliko ružan. Cena je išla od par € pa na više kako-kad.

edit: ovaj
IMG_0439.jpeg

taj G10 je verovatno i najlosiji od svih navedenih, i stavio sam ga samo zato sto se on najcesce srece i prvi je izbor u izboru airmouse

BPR1S Plus je jeftiniji i bolji bar 3x od njega.

Da dodam veoma vaznu stvar koja se cesto pominje, jedini Ugoos UR02 daljinski moze da upali boks iz stanja mirovanja.
sivi dugmici mogu da se programiraju i upravljaju vasim TV preko IR porta i radite sve samo sa jednim daljincem.

Postoji verzija tog G10 (dal beše ima slovo S) koja svetli, ja sam tu uzeo za kikiriki pare, to je posao. Ona ima i blutut i 2.4GHz dongle.

Ima, BT valjda ima plavi backlight, a ima i varijanti bez BT ali sa belim backlight-om.

Sve pomenuto ima varijacije na temu, za MX3 npr. nisam ni znao da ima varijantu sa BT jer mi nikad nije izasla.

Preporuka za BPR1S, uparen sa prepravljenim Mts HP07 boxom. Mogu i BOX i TV i da isključim i uključim sa ovim daljincem. Jedino kada isključujem moram prvo BOX pa onda TV, a kada uključujem onda prvo TV pa onda BOX. Ne sećam se kako sam to namestio, moguće preko Button mapper apk. Može valjda i ovo da se namesti uključi/iskluči redosled, ali ne smeta mi ni ovako pa se nisam nešto cimao.
Daljinac što se dobija uz Vontar je isto OK tj upotrebljiv, ali je BPRS1 svakako bolji.

Ima, BT valjda ima plavi backlight, a ima i varijanti bez BT ali sa belim backlight-om.

Sve pomenuto ima varijacije na temu, za MX3 npr. nisam ni znao da ima varijantu sa BT jer mi nikad nije izasla.
Svetlo realno nicemu ne sluzi ako je daljinac dobar jer na dodir osetim dugme gde je koje...
Ali taj G10 ima sve ravne dugmice tako da na zalost njemu svetlo zaista vredi, jer svaki put mora da se pogleda u njega da znas sta si pritisnuo.

MX3 mi je uvek bio ruzani nezgrapan, i izgleda kao prastari nokia komunikator ako se jos uvek secate njega, i ima grozne sitne dugmice.

Da nadodam mojoj listi i veoma popularni i jednostavni T2 air mouse
On je verovatno najjednostavniji od svih navedenih, nema voice, nema google like design, nema IR, (samo RF)
ima plasticne tvrde dugmice, ima jeftinu sjajnu plastiku i nema nista vise :cool:
ali je jako zgodan i lepo lezi u ruci

preview-5202.png

Poslednja izmena:
Bpr2s plus je po meni jedan od boljih daljinaca. Oblika i veličine kao G10, ali ispupčeni dugmići, tako da nema problema. G10 me zbog toga nervirao.

Pozdrav drugari. Imam android box mecool km7 plus. Kupio eon daljinski. Upario. Svako dugme radi, sem dugmeta za paljenje box~a. Gasenje radi, paljenje ne 🤔. Sta raditi? Takodje, ne mogu da nadjem kodove za daljinski za STELLA televizore. Pomagajte !!!

Probaj ok taster ili neki drugi. Sto se stele tice to je Fox pa brobaj te kodove.

Probaj te kodove za Fox i ako uspeš podesi da tv uključuje box preko hdmi cec.

Kodove nasao, ne funkc na eon daljinski a ukljucivanje sam podesio da ide preko daljinskog od box. Medjutim, opet mu dodjem na isto, da nemam 1 vec moram da koristim 2 daljinca

Sad sam probao MTS-ov blutut daljinac sa Mibox 3. Radi sve,cak pali i gasi box :).

xiaomi tv stick 4k koji daljinski je za preporuku sa brojevima da rade normalno ? hvala.

Po meni najbolji daljinski koji sam koristio, što se tiče funkcionalnosti je G30S
00e7164b-53eb-4322-8a3a-279efe7e4f5a.jpg

Imam i pitanje, zašto sa Mts Iris daljinskim ne mogu da palim a95x f3 Slimbox, stalno gubi bluetooth konekciju pri gašenju box-a; G30S koji je uboden u usb 2.0 port pali taj box bez problema? Mi Box S sam mogao da palim sa njime bez problema i za to je bio jedinstven.

Možda je Mi box gašenjem išao u neki standby mode, a ovaj drugi se baš gasi?

Kako onda pali onaj sa BT usb...daje napajanje na usb port znači...nekako mi nema logike

Preko usb može, a ovako za blutut mu treba već podignut sistem da bi se povezao sa daljincem.

Da probam i ovde. Zna li možda neko kod za D3 daljinski za upravljanje Stella TVom? Stella je u suštini Fox, pa pošto ne postoje tamo u listi kodovi za nju, probao sam kodove za Fox kao i Akai brend (nađoh ovde na forumu na Amazon fire tv temi), međutim nijedan ne radi.

Da probam i ovde. Zna li možda neko kod za D3 daljinski za upravljanje Stella TVom? Stella je u suštini Fox, pa pošto ne postoje tamo u listi kodovi za nju, probao sam kodove za Fox kao i Akai brend (nađoh ovde na forumu na Amazon fire tv temi), međutim nijedan ne radi.
A da probas ovako: sa Mi remote aplikacijom na Xiaomi telefonima probas da aktiviras tv. Ako uspeš, a D3 daljinski moze da kopira svako željeno dugme sa bilo kog daljinskog, onda uperiš senzore telefona i daljiskog jedan u drugi i kopiraš dugmiće sa telefona na D3 daljiski. Ja sam tako uspeo više puta.

To pričaš o D3 ili D3 mini daljinskom? Meni treba za D3, ako može da kopira komande još bolje, onda ne treba mi remote aplikacija, jer ima originalni daljinski.

Problem je što nisam video način kako kopirati, ima samo da se ukuca kod ili sam da isprobava, što nije bilo uspešno.

Da li bi neki od ovih navedenih daljinskih bio kompatabilan sa Supernova move box uredjajem?

Možda sam i permutovao, jer sam imao oba istovremeno

Evo, naručio sam za sebe, za TCL TV 805c+za d3 mini uredjaj daljinski o kojem sam pisao G30s. Mogu reći da posle 5 godina isti model je spolja, ali unutra nije isti uredjaj. Naime, postoji neka interferencija, blokada, ne znam ni ja sta, unutar uređaja, tako da mi ne radi power dugme na daljinskom u BT režimu kada isprogramiram IR funkciju za power za d3 mini. Tako da ako neko naručuje neka proba da vidi kakva je ploča. Levo je stari, desno je novi daljinski.

1000112223.jpg

To zavisi i od kog kienza si kupio jer je to genericki daljinski, koji verovatno ima vise razlicitih ploca, i najbolje da kupis od istog prodavca da bi dobio bas isti.

Ali posle 5 godina, to bi bilo bas tesko.
Nisu oni nis kupi a vrede, samo da nadjes ono sto tebi odgovara.

Mnogo se to promenilo za pet godina, sigurno i da moj prodavac nema isti model

Nazad
Vrh Dno