Ovu preinaku mogu izvesti svi korisnici Windows XP operativnog sustava, ali zbog izuzetne potrebe za memorijom njen ucinak nece biti vidljiv kao ubrzanje raspolažete li s manje od 256 MB radne memorije.
DisablePagingExecutive - ukljucivanjem ove opcije sprijecavate spremanje odredenih aplikacija na tvrdi disk vašeg racunala. S tim cete znatno ubrzati sve procese jer poznato je da radna memorija i tisucu puta brža od virtualne na tvrdom disku. Vrijednost ove opcije je 0, da bi je ukljucili postavite je na 1.
Ovu postavku nalazite na sljedecem mjestu u registry editoru: HKEY_LOCAL_MACHINE - System -CurrentControlSet - Control - SessionManager - Memory Management.
Sljedeca opcija koju nalazite odmah do prije spomenute je: LargeSystemCache. Kada ukljucite ovu opciju, "prisiljavate" ucitavanje operativnog sustava i njegovih procesa u memoriju.
S ovom promjenom Windowsi XP ucitavaju jezgru operativnog sustava i drže je u memoriji, cineci cjelokupni sustav mnogo bržim i življim za rad.
Još malo ubrzanja
Ako imate malo više "RAM-a", a to se odnosi na korisnike koji imaju 256 MB i više, možete podesiti Windowse da je koriste maksimalno ucinkovito. Otvorite "SYSTEM.INI" datoteku iz "Windows" "direktorija", i u "[386Enh]" djelu dodajte liniju "ConservativeSwapfileUsage=1". Na ovaj nacin ste ustvari naznacili Windowsima da znacajno smanje korištenje virtualne memorije.
kope je napisao(la):Ako je makina podredjena samo jednom programu (igri) definitivno se trba igrati sa ovim parametrima. No, medjutim svi znamo da nase masine sluze za sve i svasta, pa samim tim treba prepustiti Mr. Windowsu da sam regulise - manje boli glava. Uvek se nadje nesto sto jednostavno zakaze sa nekim novim parametrima.
DjoleNS je napisao(la):Zar ne bi trebalo da swap file bude na sistemskoj particiji zbog najvece brzine, znachi tamo gde ti je win instaliran? Shto se tiche fragmentacije swap fajla nece doci ako se pridrzavamo pravila o imanju min 20% praznog prostora u svakom momentu na particiji... To vazi i za ostale particije...
I obavezna redovna defragmentacija celog diska... Kada se redovno radi ne traje dugo...
zato sto je Windows odnosno Microsoft skup svih mogucih najgorih stvari. Kroz istoriju Microsoft je unistavao sve cega se dotakao i donosio kugu i u najzabacenije kutkove planete... salu na stranuDjoleNS je napisao(la):Samo nije mi jasno, zashto lepo win po defaultu ne namesti sve to kako treba sam...
gresis, ponovoDjoleNS je napisao(la):Zar ne bi trebalo da swap file bude na sistemskoj particiji zbog najvece brzine, znachi tamo gde ti je win instaliran? Shto se tiche fragmentacije swap fajla nece doci ako se pridrzavamo pravila o imanju min 20% praznog prostora u svakom momentu na particiji... To vazi i za ostale particije...
I obavezna redovna defragmentacija celog diska... Kada se redovno radi ne traje dugo...
koliko ja znam, ako jedna tachka predje vecci put u jedinici vremena od druge, ona se krecce brzzeLucas je napisao(la):gresis, ponovo
...........................
Ovime je swap na najbrzem delu diska (najbrzi je pocetak (centar ploce diska) jer se tu ploca najbrze vrti...), app odmah posle, a fajlovi kojima su najmanje i bitne performanse su na kraju.
.........................................
u *** vidi stvarnoH.U.D. je napisao(la):koliko ja znam, ako jedna tachka predje vecci put u jedinici vremena od druge, ona se krecce brzze
shodno, kraj diska se okrecce brzze od centralnih delova..
ali, poenta brzzeg pristupa centralnim sektorima na plochi hard diska nije u brzini okretanja plocha, vecc u manjem putu koji glava treba da predje da bi ischitala podatke..
dakle, u pravu si, al' ti je logika pogreshna..
izvinjavam se na offtopic-u
pozdrav
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari