Šta je novo?

Dali je moguce overklokovati Notebook

Srbin do jaja

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2003
Poena
619
imam ovu kofiguraciju
intel pentium II 333MHz
256RAMs
OS Windows XP,
i ostale pratece momponente kao sto us CD/DVD player modem, mrezna kartica...
interesuje me da li je i kako moguce overklokovati ovaj Notebook?

Moze, tako sto ces taj da prodas i da kupis neki sa P4 na 2GHz-a ili jaci. :beat:

Moze verovatno...
A ako se ne varam nekada davno je intel implementirao downclockovanje za stednju baterije, pa je mozda omogucio i OC?

Ta tehnologija, nazvana SpeedStep je mozda stara (od PII) ali se i dalje koristi.
Radi tako sto se procesoru u toku rada menja mnozioc, recimo 1GHz P3 moze da radi kao 7.5 x 133, kada se ne stedi struja i 5.5x133 kada je ukljucen rezim stednje.

Promene mnozioca na gore nisu moguce.

Sto se tice covekove zelje, mozda je moguce tako nesto ukoliko neki program tipa SpeedFan ili SoftFSB ima mogucnost da cacka po i/o kontroleru koji koristi taj nbook.
Pa mozda ume da digne fsb sa 66 na recmo 75 ili vise.
Drugacije ne mislim da moze ista da se uradi.

Pozdrav!

OVER & UNDER

moze da se overclockuje a i moze da se underclockuje ,licno sam overclockovao AMD k6-2 500 na 575 ali i under.. na 400 i to sugavi Gericom laptop sa nekom ,zaboravio sam FIC plocom itd ali nisam ga dugo drzao na 575 posto je imao mali hladnjak i jos manji kuler...type;

Cak i ako moze, ne bih ti preporucio. Da li si svestan koliko se oni uopste greju. Moj zadnji notebook, Toshiba Portege sa P3 500 Mobile, je posle 1 sata rada dostizao i 50 stepeni. A veruj mi, riknjavanje procesora na notebook racunaru nije uopste bezazleno.

Overclock na Laptopu ,naravno NE

Slazem se i meni je temp.rasla jako brzo za kratak period,laptop jednostavno nije za to .....

Nazad
Vrh Dno