Šta je novo?

Dali je Dual-Core CPU neophodan

ninox

Slavan
Učlanjen(a)
07.02.2006
Poena
309
(i koji) za normalan rad u jednoj HTCP konfiguraciji?:wave:

zavisi. ako planiras da gledas hd sadrzaj lepo je imati neki c2d u masini.

i usput.... nije htcp vec je htpc. ;)

i usput.... nije htcp vec je htpc. ;)[/QUOTE]

Ups.. omace se.:p
BTW Hvala:wave:

Mada, sada ti je vaznije da imas neku od kartica novije generacije (nVidia 7x00,8x00/ATi 1x00,2x00)!

To dodatno komlikuje stvari, mislio sam da ce biti dovoljna integrisana grafika na ovom
novom Biostar-u AMD 690G.

Jok, nece biti dovoljna. Ako ces da si miran i da bez problema koristis komp onda dual, preporucena video kartica, pozeljno 2gb rama i radice bez problema. Sve ispod toga moze da radi a i ne mora.

Slazem se sa Coola-om, kartica tipa 8600GT(s) bi bila mnogo bitnija od procesora. Pogotovu sto ove (nVidia 8600) imaju najbolje dekodere (ne znam zasto ih nemaju 8800 ;-).
(greska u original postu, 8600, za 8500 be znam)

Poslednja izmena:
A sta fali recimo jednoj x800xl AIW ?
Ne pikam igrice,a i dobio bih na taj nacin solidnu TV-karticu.

Ne dekodira HD sadrzaj, vec to ostavlja procesoru...

On the whole, this little motherboard comes with a lot of what you need to make a killer HTPC with the least possible investment. The Biostar TA690G AM2 has the all important HDMI output, the AMD 690G supports HDCP, and even an S-video TV-output is available. Talk about the multimedia options. The only caveat being that just one digital, and one analog option can be used and any time...

ovde

i ovde

dakle, nije potreban nikakav aiw, ponajmanje neki 8x00, na ploci je sve sto ti treba ;) njena prevashodna ciljna grupa su upravo htpc korisnici, milina od ploce :D

sto se tice amd x2, steta da ga ne uzmes kada im je cena tako niska.

Poslednja izmena:
Ispade da je ploca pravljena za Skotlandjane,Pirotjance i nas Nishlije:D

More cu gu kupim pa sta kosta

Btw Lepa vest, 10x tnx:wave:

Mislili smo na ovo:

a pazi ovo (za ta690g):

To test AVIVO's HD accelerating capabilities, we played a HD video through Windows Media Player 10 (the movie can be downloaded from Microsoft's WMV HD Content Showcase). The Discoverers (IMAX) video is available in both 720P and 1080P formats, and CPU utilization was monitored during playback through Task Manager to give a general indication of system load.

When running the 720P version of the Discoverers video, CPU usage jumps between 20-26% which is pretty good. Remember we're using the onboard Radeon Xpress 1250 videocard here. Lots of resources for background tasks and applications still though.

Interestingly enough when running the 1080P version of the video, CPU usage goes down. Here CPU usage hovered between 16-22% which is very good!

inace, kod atija nije dovoljno znati samo koji je glavni cip na kartici da bi se znalo kako ce prikazivati HD video, bitno je da li ima dodatni (theater?) chip koji upravo i sluzi za dekodiranje. izgleda je u IGP-u na ovoj ploci 'kompajliran' i theater chip.

Poslednja izmena:
Taj Discoverers video trosi 1% na mojoj mashini. Zato sam i dao link o cemu pricam (ne pravim se da razumem koji je codec, i koja razlika, ali je ima ;-)

Taj Discoverers video trosi 1% na mojoj mashini. Zato sam i dao link o cemu pricam (ne pravim se da razumem koji je codec, i koja razlika, ali je ima ;-)

treba imati u vidu da se za tu karticu mogu kupiti jedno 3 ovakve ploce, ili sklopiti gotovo cela konfiguracija sa njom. to ja zovem razlikom, pravi otrov u malom ;)

Poslednja izmena:
Mozes ti kupiti 5 plocica za GTX, ali dzabe ako nijedna ne moze voziti sta ti treba. Imaj ti to u vidu ;-)
I sem ako cena nije 70e kod nas kao u Nemackoj, ne mogu ni dve ploce.
Sta mislis? Da je bolje DC CPU ili ova kartica za HTPC?
I BTW, 1% je kod mene opterecenje sa 7800GT, ne sa 8600GT karticom. Jeste, sadrzaj koji ta integrusa nece moci da dekodira, verovatno se i nece naci kod nas u skorije vreme, ali nemoj reci da ti nisam rekao (@OP).

enkoderi idu uz drajvere. takodje, posto je ploca sama po sebi upravo i namenjena za htpc, ne verujem da ce zastariti bar u naredne 3-4 godine. naravno da je uvek bolje imati autonomnu karticu, oko toga uopste nema spora, ali nju uvek moze da nabode u pci-e slot. medjutim, ako neko nema velike prohteve za 3d a voleo bi da gleda HD video, onda mu ovo dodje kao ubedljivo najjeftinija kombinacija (81E). ploca je veoma kvalitetno odradjena. neintegrisana ploca tog ranga ne moze biti jeftinija od 70ak E sto kada se doda i tvoja graficka, u paketu prelazi 200E. to svakako jeste bolje, ali je razlika jedno 130E.

da li mogu da te zamolim da skines spomenute filmove sa microsoftovog sajta, pa da proveris koliko opterecenje proizvode na tvojoj masini, cisto testa radi?

verovatno nije narocito bitno da li je DC ili jednojezgreni procesor, ali ako vec kupuje, bolje da doda nesto novca i uzme DC jer je on osetno bolji za multitasking.

Poslednja izmena:
enkoderi idu uz drajvere.
Mislis decoderi, jos uvek nije encoding offloaded.
Kakve to veze ima sa ovom temom?:)

ali nju uvek moze da nabode u pci-e slot
Slazem se, najbolje probaj pa vidi, ako zatreba moze se lako dodati.

da li mogu da te zamolim da skines spomenute filmove sa microsoftovog sajta, pa da proveris koliko opterecenje proizvode na tvojoj masini, cisto testa radi?
Discoverers 720 - 4-7%.
Idle - 2-5%.
PureVideo ikonica se inace ne pojavljuje.

verovatno nije narocito bitno da li je DC ili jednojezgreni procesor, ali ako vec kupuje, bolje da doda nesto novca i uzme DC jer je on osetno bolji za multitasking.
Kakav crni multitasking u HTPC-u?:)

Slazem se, najbolje probaj pa vidi, ako zatreba moze se lako dodati

Svakako cu probati bez pci-e i mislim da ce mi to 99% zavrsavati posao,
medjutim ja ovde ne dobih odgovor koji DC CPU ?:wave:

Slazem se, najbolje probaj pa vidi, ako zatreba moze se lako dodati

Svakako cu probati bez pci-e i mislim da ce mi to 99% zavrsavati posao,
medjutim ja ovde ne dobih odgovor koji DC CPU ?:wave:

juce sam naisao da je amd ovih dana sredila bios kojim je zesce povecala efikasnost grafike u cipsetu, pa je za hd filmove formata ~ 2000 (HD 2024 ili tako nesto), za koji je bio potreban procesor na valjda 2.4GHz (x2 4700+ ?) sada moze da gura i amd na 1800MHz (x2 3600+). pokusacu da nadjem link na tu stranu pa cu da ga zalepim ovde. posto se ploca inace lepo klokuje, uzmi brisbane 3600+, on ce ici sigurno bar na 2500, na onoj drugoj temi ga je lik vec naklokovao na 2666 (fsb280) bez dizanja napona. to je i vise nego dovoljno :D

Poslednja izmena:
hahahahahahahahahaha, pazi stvarno! Sve smo ti uradili, samo nismo na pitanje odgovorili :D
Nadji sebi sweet spot za dzep, svaki ce ti zavrsiti posao za HTPC (ili ce traziti karticu ma koji bio :D). Posto su ljudi izglasali da se 3600+ LV greje manje, on bi ti bio najbolji. (vidi Domace Trziste)

Sweet:)
Kad se sve sabere ima da me izadje manje nego za moj prvi video recorder:D ,
koji me je davne '89-'90-te kostao vise od 1000DM.
A tek sta ce sve moci ovaj HTPC:banana:
Odo' ja da mastam.
p.s. Kad sklopim sve javljam utiske.:wave:

Za VC1 po ovome treba 2.4GHz, sto ce reci 4400+.
Sto bih voleo da imam neki VC1 da isprobam :D

I Tata bi sine:p

ako hoce neko da mi objasni zasto je Core2Duo bolji i koliko od Core Duo?

ma uznes Core2Due e4300 klokujes ga 70% vise od vabrickog i ne pitas...

Nazad
Vrh Dno