Šta je novo?

dal je ovo u redu...?

gaga1972

Slavan
Učlanjen(a)
26.09.2008
Poena
304
Juče sam dobio ovu karticu MSI R4870-MD1G...http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=130&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=1749

predhodno sam imao nvidiu 8600gts,po preporuci ortaka koji već imaju ATI kartice,ja sam stari driver obrisao driver clinerom,stavio ATI instalirao Catalyst 9.6 i restartovao komp.Sistem se normalno podigao i sve radi ok,probao prvo moje simulatore FS2004 I FSX,potom Call of Duty 5,Lock On i još neke sitnice i sve radi kako i treba za ovaku karticu,prilično glatko,potom sam instalirao 3DMark 06 čisto da vidim dokle ide temperatura kartice,i kad je završio samo 9300 poena u testu...pa vas pitam dal je to ok rezultat sa obzirom na moju konfiguraciju?

Procesor definitivno guši karticu. Probaj da ga zameniš nekim novijim procesorom ako osetiš (u nekim drugim igrama) da performanse nisu zadovoljavajuće.Trebalo bi da možeš staviš Phenom II procesor na tu ploču ali sa odgovarajućim novim BIOS-om.

Inače, 3DMark nije mnogo merodavna alatka, te ne treba da se opterećuješ preterano sa tim. Ako ti kažem da ja sa svojom konfom izvlačim 14000, a imam dosta slabiju grafičku...

Poslednja izmena:
Još bolje, ne moraš da se mlatiš sa flešovanjem BIOS-a...
Samo, ja bih uštedeo ako ćeš da se igraš na kompjuteru... E8400 je precenjen, jeste dobar procesor, ali bih ja išao na dosta jeftinije procesore iz E5x00 i E7x00 serije. E5300 ili E7300 ako ćeš da overklokuješ i E7400 ako bi da držiš procesor na fabričkim frekvencijama, mada je gre'ota to (ne) činiti. E5300 i E7300 se ne razlikuju bitno osim po instrukcijama (SSE 4.0 vs 4.1), drugostepenom cacheu i zanemarljivo većoj frekvenciji u korist E7300, što će ti možda značiti malo, ali ništa bitno. Poznato je da L2 cache nema preteranu ulogu, tako da je to još jedan razlog zašto uštedeti na procesoru. Ako se baviš ozbiljnijim poslovima, samo napred sa kupovinom E8400, mada imaj na umu da je tu i novi 45nm E6300 koji podržava virtuelizaciju. 😀

Da te ne zbunjujem preterano, ja bih najradije išao na E5300 ili E7300 + overklok, a ti odluči kako ćeš.

Što se tiče ploče, opet zavisi od overclocka. DFI LanParty P45-T2RS DarK je nešto bolja od Asusa. Doduše, ovim procesorima ne treba veliki FSB za postizanje visokih frekvencija, a i ne mislim da bi išao na neke enormne cifre, tako da ne možeš mnogo da pogrešiš koju god da uzmeš. 😉

Ja imam bas tu plocu i procesor sto si naveo, i sve je tako kako si naveo, E5300 ide ko metak na 4.0GHz...a plocu mozes i slabiju

Da i ja sam čuo pohvale za tu ploču...a cena je jedno 30€ manja od asusa..taman za memeoriju🙂))

Svaki dual core cpu ce ti bitno popraviti stanje u igrama i testovima.
Ja ti preporucujem da, ako pare nisu problem a mislim da nisu (sudeci po tvojim postovima u temi) ides na e8400. e5xxx serija jeste dobra kupovina ali moras da se bavis overcklokom da bi iz njega izvukao nesto. To nije neka nauka ali mozda tebe to ne zanima. Uz oc moras da imas i neko bolje hladjenje od box-a. 4GHz za e5xxx nije zagarantovano, to treba imati na umu pri kupovini, moras da ubodes primerak da bi bilo tako.
Imas 2-3 varijante pa pogledaj sta ti se najvise isplati i koje su tvoje potrebe.

Svaki dual core cpu ce ti bitno popraviti stanje u igrama i testovima.
Ja ti preporucujem da, ako pare nisu problem a mislim da nisu (sudeci po tvojim postovima u temi) ides na e8400. e5xxx serija jeste dobra kupovina ali moras da se bavis overcklokom da bi iz njega izvukao nesto. To nije neka nauka ali mozda tebe to ne zanima. Uz oc moras da imas i neko bolje hladjenje od box-a. 4GHz za e5xxx nije zagarantovano, to treba imati na umu pri kupovini, moras da ubodes primerak da bi bilo tako.
Imas 2-3 varijante pa pogledaj sta ti se najvise isplati i koje su tvoje potrebe.

+1 ,
po meni e8400 + predlozeni asus ili dfi i .......:banana::banana::type:
konfa iz potpisa:
Kartica nije kloknuta!!!!

Prilozi

• 3dmark06-1.webp
    3dmark06-1.webp
    54.1 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
Juče sam dobio ovu karticu MSI R4870-MD1G...http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=130&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=1749

predhodno sam imao nvidiu 8600gts,po preporuci ortaka koji već imaju ATI kartice,ja sam stari driver obrisao driver clinerom,stavio ATI instalirao Catalyst 9.6 i restartovao komp.Sistem se normalno podigao i sve radi ok,probao prvo moje simulatore FS2004 I FSX,potom Call of Duty 5,Lock On i još neke sitnice i sve radi kako i treba za ovaku karticu,prilično glatko,potom sam instalirao 3DMark 06 čisto da vidim dokle ide temperatura kartice,i kad je završio samo 9300 poena u testu...pa vas pitam dal je to ok rezultat sa obzirom na moju konfiguraciju?

Za FSX si uzeo ATI kartu!?

Pa uzeo sam karticu zbog povoljne cene po kojoj sam je dobio,ja jesam ljubitelj zelenih kartica (hteo sam čak da dam oglas da je menjam za gts 260 pošto je skroz nova,al nisam hteo da se zezam..doduše prvi put imam ATI,i nadam se da neće biti problema) al za ovu cenu mogao sam samo da kupim 9600gt...a što se tiče FSX meni radi na prosčnih 35fps.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno