Šta je novo?

Dal' da se patim ili ne

sonus70

Slavan
Učlanjen(a)
20.10.2006
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 3 3200U with Radeon Vega Mobile Gfx 2.60 GHz
RAM
8
GPU
integra
Storage
ssd
Laptop
HP 255 g7
Tablet
Samsung Active tab 7
Mobilni telefon
Realme
Pametni uređaji
Supruga
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pretek'o mi jedan p2 na 500MHz pa rekoh ajd da probam i ja taj linux. Instalirao sam Ubuntu uz malo ubeđivanja i sad bi na net. Ostatak je mala mreža sa Win računarima koji su na netu preko jednog od njih na kome je uključen ICS. Dakle, da li i ova linux mašina može preko windowsovog ICS-a na net ili moram da mađijam nešto drugo, u smislu da kupim neki ruter ili tako nešto. BTW, ADSL je u pitanju preko USB modema na onoj jednoj mašini , nazovimo je gateway, i ona je zajedno sa ostalim win mašinama u jednom workgrupu.

Samo obrati pažnju da ti mreža na Ubuntuu bude podešena tako da automatski dobija IP, preko DHCPa (DHCP server je na Windowsu). Možda si mogao neki lightweight Linux staviti na taj stari računar, lakše bi bilo i tebi i njemu.

E da ja znam razlike između različitih distribucija. Ovako mi ostalo u uhu da je neko rekao da je Ubuntu most-user-friendly pa reko ajd da sa tim probam.
Nije greda, skinuću ja neku drugu , predloži. Ionako mi zvrji ADSL. Nemam baš nikakva iskustva sa pingvinčićima pa da se malo igram, možda nešto i naučim. Ovu sam instalaciju uspeo posle nepunih 3 sata da s*ebem. Nerviralo me što neće da radi u 1280*1024 pa sam čačkao i odabrao S3 Trio grafičku pa sad nema slike posle rebuta. Kako da vrnem stanje?

Nazad
Vrh Dno