Šta je novo?

dakle stvarno nemam srece!!!

• Začetnik teme Začetnik teme veljco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

veljco

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2005
Poena
309
ukljucim ja ovaj sbb flat lite i ne radi mirc, ja nadjem program hopster i on proradi, ali sad nece ci sa hopsterom...bas mi tuga da dam jos 1000 din da mi radi mirc, a ovamo nije da mi ne treba...ima li neki drugi program da se nakacim na mirc osim hopstera? :wall: :wall: :wall:

mIRC je IRC klijent...naucite konacno!!!

Ako si kupio onaj smesni SBB paket, mozes da se pozdravis od pristupa IRC serverima.

Nije 1000 dinara, nego 500, je*i ga, seljacka posla i malogradjanski mentalitet...

da brate...totalno seljacki mentalitet, al imam i motku! A 500 kinti tu i tamo...sto se tice malogradjanstine da ti kazem da vozim bmw i pravi sam ljakse! Drago mi je ipak sto na ovom forumu imam prilike da se upoznam sa tako finom gospodom pa i naucim nesto, elem, nije tema al pomozite mi da smuvam neku ribu - kako da joj pridjem?

Ma nije covek za tebe rekao u kontekstu seljacki mentalitet vec za provajdere ,sem ako ne gresim!?

Znaci 100% sam siguran da se ovo gore odnosilo na SBB , veljco. Opusteno brate, neces ovde naleteti na uvrede u tom smislu to je sigurno... 😉

i ja isto mislim Veljco.
Tako da bi jedno izvinjenje gore dobro doslo 🙂

Covek je mislio na to sto je SBB ukinuo pristup irc serverima.

opet dvosmisleno...ko sad kome da se izvini vise ne ja nemam pojma...

poenta priche je da ako zhelite mIRC i P2P... ne uzimajte Lite pakete...
za gledanje sajtova i skidanje slika kola i tako toga lite je odlichna kombinacija...
ako su i uspeli da poprave ICQ da radi ... milina...

veljco je napisao(la):
pazi iznogude, ako te mrzi da odgovaras niko te ne tera...ja da sam hteo na google, znam adresu, al bas sam odlucio da ovde pitam,a ti ako si nervozan nista ne brini, ima lekara za svaku boljku... Pozdrav.
flatlight je zakon!!! dzaba zabava nonstop!!!

a ako ti se izvinjava mozhesh recimo meni... :bottle:

veljco je napisao(la):
da brate...totalno seljacki mentalitet, al imam i motku! A 500 kinti tu i tamo...sto se tice malogradjanstine da ti kazem da vozim bmw i pravi sam ljakse! Drago mi je ipak sto na ovom forumu imam prilike da se upoznam sa tako finom gospodom pa i naucim nesto, elem, nije tema al pomozite mi da smuvam neku ribu - kako da joj pridjem?

Au brate, pa naravno da nisam mislio na tebe, kad te ni ne poznajem 🙂 Dakle, jos jednom, mislio sam na sbb. Nadam se da vise nije dvosmisleno :d

Ajd' pozdrav

U reklami pise da chat radi preko proxy servera. Tako da bi IRC trebalo da radi. Jedino sto ne radi, a vise nego korisno je, su P2P klijenti.
Ja se razmisljam da uzmem to kod SBB-a, jer mi se to najvise isplati.
Da ne bih otvarao nov topic, da li ima neko nesto da doda sto ne radi, a korisno je? (mislim na FlatLIGHT). Jer meni u principu ne treba chat, a prezivecu bez p2p-a.
I ako bi mogao neko da mi objasni u 2 recenice sta je to realna IP adresa (znam sta je IP, znam sta je fixna, ali realna, ne) i sta to znaci "nivo agregacije" (sa eunet-ovog sajta za ADSL - http://www.eunet.yu/cms/view.php?id=5766)???
Veljko, gde zivis? Ako je BG, koji kraj? Mozes i na pm ako nije za javnost 😀

za surf netom i gledanje sajtova sve ti je super... skidanje sa sajtova directno ti je takodje super...
ICQ radi... valjda su ga namestili...

pitanje je da li rade online igrice tipa CS i tako to, eventualno ako otvore taj port (mada chisto sumnjam)

P2P nema shanse da radi...

mIRC mozhe da radi preko proxya (znam ljude na akademskoj koji zhive na mIRCu - ne znam koja podeshavanja)

realna ti je fiksna adresa koja se vidi sa spolja.... recimo kada kucash u browseru 66.102.9.104 uvek dobijash samo google...

"nivo agregacije" ti prevedeno znachi koliko korisnika aDSL-a na jedan link od provajdera do telekoma... u prevodu 1 link od 1Mbit/s na 32 korisnika = protok od 256kbit/s po korisniku (rachunica aDSL provajdera), a nivo agregacije je 1/32...

ljudi...sta da vam kazem , niko mi ne veruje, a i ja sam tesko verujem...imam kao sto rekoh flat 128 i vec dva dana mi je protok 2mbit/sec !!!!! nemam pojma sta i kako ali radi mi i p2p i mirc i skida kao ludo sa neta...inace protok sam merio na vise sajtova i svuda 2mbit/sec...dobro ne verujete, al sta da vam radim...mnogo sam brrrrrrrrrrrrrz!
nesto su se zbrkali oni u sbb ili ih je neko hakno ko zna ali ovo je bre ludnica!!!

pa ljudi moji ovo nema veze sa mozgom!!! zvao sam sbb da me ne bi posle spopadali i odneli modem i onaj baja kaze da je to zato sto verovatno imam virus pa mi on podize protok!!! joj lepsi virus nisam video imam bre t10 lan!!!!

veljco... ajde napravi screenshot i okachi da se i mi uverimo...

evo pa veujte....ovo sam juce slao jednom tipu sa mirca koji mi nije verovao...ako hocete imam i video snimak al je on 8mb veliki... sto je za mene sa ovom brzinom naravno sicha🙂

Poslednja izmena:
ne mogu da uradim upload posaljite mail ko hoce da vidi...

A ti kukao da nemas srece 😉 Salji taj virus na forum !! 😀

I meni je jedan dan vukao oko 800KB/s.....To je bilo prekljuce, ali sada je normalno...

IzNoGooD je napisao(la):
za surf netom i gledanje sajtova sve ti je super... skidanje sa sajtova directno ti je takodje super...
ICQ radi... valjda su ga namestili...

pitanje je da li rade online igrice tipa CS i tako to, eventualno ako otvore taj port (mada chisto sumnjam)

P2P nema shanse da radi...

mIRC mozhe da radi preko proxya (znam ljude na akademskoj koji zhive na mIRCu - ne znam koja podeshavanja)

realna ti je fiksna adresa koja se vidi sa spolja.... recimo kada kucash u browseru 66.102.9.104 uvek dobijash samo google...

"nivo agregacije" ti prevedeno znachi koliko korisnika aDSL-a na jedan link od provajdera do telekoma... u prevodu 1 link od 1Mbit/s na 32 korisnika = protok od 256kbit/s po korisniku (rachunica aDSL provajdera), a nivo agregacije je 1/32...
Svaka cast! Hvala!

Samo jos jedno pitanje, sta se vidi sa neta ako nije realan IP??? To mi u prevodu znaci da necu moci da pristupim odredjenom broju sajtova? I da li realan IP mora da bude fixan ili moze da bude i dinamicki? Posto sam iz tvoje recenice skapirao da realna IP mora da bude fixna!

A sto se tice agregacije, zasto je to bitno ako ja imam npr. 256/64 protok??? Zar meni nije to zagarantovan protok bez obzira na koliko ljudi oni dele link? Tj. da mi je svejedno da li je to 20:1 ili 30:1 kad ja dobijam istu brzinu. Kapiram da nisam nesto dobro shvatio, ali ne shvatam sta... Razlika u ceni od 1000 din mi to jasno govori 😀

veljco je napisao(la):
ljudi...sta da vam kazem , niko mi ne veruje, a i ja sam tesko verujem...imam kao sto rekoh flat 128 i vec dva dana mi je protok 2mbit/sec !!!!! nemam pojma sta i kako ali radi mi i p2p i mirc i skida kao ludo sa neta...inace protok sam merio na vise sajtova i svuda 2mbit/sec...dobro ne verujete, al sta da vam radim...mnogo sam brrrrrrrrrrrrrz!
nesto su se zbrkali oni u sbb ili ih je neko hakno ko zna ali ovo je bre ludnica!!!
Ja se izvinjavam, ali 2 Mbps [Megabit-per-second] je ~256KB/s (250 tacno). Ako ti je protok duplo veci od placenog, blago tebi! Cuti i uzivaj! A ako si mislio da ti je protok 2MB/sek, onda mislim da je u pitanju neki virus ili nesto sl, odnosno da je rezultat varka, jer u svakom slucaju deluje nemoguce. Razlog: brzine preko 1MB/sek ne mogu da idu preko koaxilnog kabla, vec moraju preko optickog, dakle, hardwersko ogranicenje.
Ref: http://www.sbb.co.yu/internet/flatrate.php

@IzNoGooD
Zaboravih da te pitam da li se flatligh isplati za download? (sa http/ftp posto p2p ne radi 😀 i da li postoji jos neki protokol za dload, naravno, popularniji, da neko ne izvuce nesto tipa bbs 😀)

ljudi znao sam da zvuci neverovatno i da cete to da pomislite...da kao imam 256kbps ali ljudi imao sam 2000kbps majke mi..a kako znam? pa tako sto sam fajl od 10 megabajta skinuo za malo manje od 20 sec!!!!! pa vi sad mozgajte3 kao sto ja vec danima cinim...izgleda sasavo ali mene mozak i dalje boli...

Filip je napisao(la):
Svaka cast! Hvala!

Samo jos jedno pitanje, sta se vidi sa neta ako nije realan IP??? To mi u prevodu znaci da necu moci da pristupim odredjenom broju sajtova? I da li realan IP mora da bude fixan ili moze da bude i dinamicki? Posto sam iz tvoje recenice skapirao da realna IP mora da bude fixna!

A sto se tice agregacije, zasto je to bitno ako ja imam npr. 256/64 protok??? Zar meni nije to zagarantovan protok bez obzira na koliko ljudi oni dele link? Tj. da mi je svejedno da li je to 20:1 ili 30:1 kad ja dobijam istu brzinu. Kapiram da nisam nesto dobro shvatio, ali ne shvatam sta... Razlika u ceni od 1000 din mi to jasno govori 😀

ma vidish se ti sa neta... ali se vidish ko shto jesi: deo jedne velike SBB mrezhe, znachi nisi pojedinac... sve ti i dalje radi, samo shto za P2P programe treba neka fixna adresa za bolji rad ili ako zhelish da drzhish svoj sajt onda morash da imash bash svoju adresu... ovako si kao ranije sa modemom... svaka konekcija ti dodeljuje privremeni IP broj

Agregacija... upravo je u tome stvar... NIKO TI NE GARANTUJE PROTOK !!! tj. garantuju ti maximalni protok - da ne tjesh imati PREKO platjenog (sem Veljca - Veljco jel si proverio da te fajlove nisi svlachio sa svog PROXY.SBB.CO.YU? mozhda su bili u keshu proxya. nadji neki sajt za merenje protoka, pa postuj rezultate...) Elem, Filipe, ako ima 30:1 odnos ~ 30 korisnika na 1 liniju od 1Mbit/s do telekoma to znachi da ako svi skidaju u isto vreme : 1024/30 = 34Kbita/s tj. gore nego modem...

platish vishe - manje ljudi sa tobom na kanalu za pecanje - vishe ribe za tebe
platish manje - vishe ljudi u maloj bari sa dinamitom - jedesh burek, a za jogurt se saginjesh...

flat lite se isplati ako znash shta skidash - slike, filmove, drivere, sve shto se nalazi na nekom sajtu a spada u http ili ftp protokol... mozhesh da skidash demoe igrica, antivirus update... probaj sam mesec dana koliko si uplatio...

evo konacno attachmenta pa ko voli nek se uveri....

pa kako nema attachmenta? ne umem definitivno da ga postujem

@veljko
jel ti radi mirc sa hopster-om, jer meni ne radi verovatno zato sto ne znam sta treba da se podesi...

ma radi mi mirc ali vise ne sa hopsterom, sada sam skinuo http tunel i radi super

Nazad
Vrh Dno