Šta je novo?

Dajte savet za neki spy softver za kontrolu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

theRasha

Čuven
Učlanjen(a)
23.10.2003
Poena
630
Naime,
Kum me pitao za neki takav program. Dete u pubertetu totalnom i čovek hoće da pokuša da prati malo šta se događa, jer kaže ne ispušta telefon. E sad da li imate neka iskustva, predloge, koji program, kako to radi, koliko košta... Prilično sam bio zatečen njegovim pitanjem, jer nikad nisam razmišljao o takvoj vrsti programa, ali s obzirom da će i moje dete uskoro u pubertet, treba biti spreman :)

Naime,
Kum me pitao za neki takav program. Dete u pubertetu totalnom i čovek hoće da pokuša da prati malo šta se događa, jer kaže ne ispušta telefon. E sad da li imate neka iskustva, predloge, koji program, kako to radi, koliko košta... Prilično sam bio zatečen njegovim pitanjem, jer nikad nisam razmišljao o takvoj vrsti programa, ali s obzirom da će i moje dete uskoro u pubertet, treba biti spreman :)

Postoji, zove se sednes i pricas sa njim, vaspitavas ga i trudis se da budes drugar, a ne neko od koga ce da krije stvari. Nema te aplikacije koja ti moze pomoci u tome, pogotovo sto moze da je iskljuci vrlo lako.

Da je tako jednostavno, ovaj svet bi bio prilicno drugaciji, zar ne?

Da je tako jednostavno, ovaj svet bi bio prilicno drugaciji, zar ne?
Bolje je da detetu ne dozvolis da ima telefon ili da mu kupis neki obican nego da mu ukines privatnost ovako . Meni je to kukavicki nacin i bezanje od realnosti

Mora da si i ti tinejdžer kad tako misliš? :d

Istina je da se treba družiti i razgovarati sa decom i voleti ih i maziti ih... jer niko to našoj deci neće upriličiti bolje od nas samih. Ali je istina i da kada je dete u pubertetu roditelju ne luduju hormoni a detetu luduju - e pa baš zbog toga što je roditelj staložen i smiren a detetu svakakve ludorije padaju napamet, dete treba i nadgledati. Vaspitavao si dete i pazio ga tolike godine pa zar da sad na prekretnici ne uživaš posmatrajući ga kako raste i dalje brinući da mu se nešto loše ne desi?
Evo analogije - s puno ljubavi i pažnje si birao komponente, modovao, farbao, seckao, overklokovao... - i šta, onda nećeš imati potrebu da dok je komp pod stresom nadgledaš i testiraš stanja?! ...a sve to kako bi na kraju, kad napraviš najfinija podešavanja taj komp pičio što bolje, što brže i u sutrašnjem svakodnevnom opuštenom radu.
Mora to tako, sve drugo je kocka ...i nebriga.
Naravno, nikome ne solim pamet već samo iznosim svoje mišljenje. :)

Ova tema je već krenula u potpuno suprotnom pravcu, pogotovo posle ovog posta iznad (sa totalno promašenom analogijom).
Ja sam već hteo da napišem nešto poput kutije, ali na kraju neću da se mešam.

A vi ste svi ocevi pa imate pravo da delite misljenja...licemerje na delu...covek je postavio pitanje i dajte mu konkretan odgovor, a ne da glumite moralnost

Mora da si i ti tinejdžer kad tako misliš? :d

Nisam tinejdzer :party: Samo kazem da je upravo tindejdzeru potrebno ukazati poverenje a tome prethodi odredjeno vaspitanje i klima u porodici. Upravo u tom periodu deca ulaze u stadijum kada zele da im roditelj veruje do odredjene granice i posledice koje ce njegovo otkrivanje takve aplikacije imati po vas odnos ( lako je pronaci) mogu biti vrlo lose....

Poslednja izmena:
Ljudi da ne ulazimo previse u offtopic, kad budete imali svoju decu ukazujte im "poverenje" kako god vi zelite, a pustite druge da vaspitavaju svoju decu kako oni to zele...postoje i profesionalne ustanove i psiholozi i psihijatri koji se bave time, a mi se ovde bavimo informacionim tehnologijama

Ma koje dete bre,osecam da je neka devojcica u pitanju i sad ovi fazoni kao kolaga ga cima za dete i slicno :)
Priznaj bre lepo,pusti decu na miru :)

Sta je bre Vama ljudi. Pitao sam za program, ko zna neka kaze. Za ove koji su zavrsili mater studije za roditeljstvo neka otvore temu vaspitavanje deteta itd i neka tu razmenjuju recepte. I da Aleksandre, program mi je trazio Kum ne kolega, ali jeste i meni interesantan, ne jos uvek cerkica ima 10 godina, ali bice za koju godinu.
Nemojte vise u OFF nego jednostavno dajte predlog programa ako znate, ako ne znate ok.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno