Šta je novo?

Dajte preporuke za procesor...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Optimus prime uvek stojim iza onaga sto pricam i nepricam napamet. Imao sam sva tri procesora i recu ti da mi je celeron d bio u kucistu citavih pola sata dok ga nisam zamenio. Obicni mi i dan danas stoji u drugoj masini, i makoliko ti pricao o njegovoj skrnavosti iz ma kakvog iskustva, ja iz mog proverenog mogu da kazem da je odlican za te pare za ono sto sam naveo.

Poslednja izmena:
Northwood je solidan cpu.Prestali su da ga proizvode ali ga josh ima.
Ma pusti tu kelerabu 2.4d.Radio sam na njoj.Ima boljke Prescott-a.Nadji northwood-a.Ako bash hoces intel.

Proday je napisao(la):
@Optimus prime uvek stojim iza onaga sto pricam i nepricam napamet. Imao sam sva tri procesora i recu ti da mi je celeron d bio u kucistu citavih pola sata dok ga nisam zamenio. Obicni mi i dan danas stoji u drugoj masini, i makoliko ti pricao o njegovoj skrnavosti iz ma kakvog iskustva, ja iz mog proverenog mogu da kazem da je odlican za te pare za ono sto sam naveo.

Slabo je to tvoje iskustvo,cinjenica je da je to oskrnavljen procesor izuzetno losih performansi koji se nikako ne moze prepuciti za bilo koji ozbiljniji rad.Celeron D je dosta bolji od svog prethodnika i ne znam u cemu si ti to njih uporedjivao i dosao do zakljucka da je nortwood bolji?BTW,ako se koristi za surfovanje po internetu i slusanje muzike onda i moze biti neke koristi od njega,a ovako...

A kako sam ja to navukla epitet Intel-ovca? Zato sto sam se malo "razestila" kada je na pitanje jednog clana foruma: "Koji procesor da uzmem za tu i tu plocu?" (svi znamo da se radi o Intelovom cipsetu) dobio odgovor: A64... :)

Stoji da je AMD napravio dobar procesor, i ranije sam vec pominjala da mislim da oba proizvodjaca imaju dobre procesore i da je samo pitanje toga sta je kome potrebno... Malo je falilo da i sama predjem na AMD prilkom poslednjeg (varamo drzavu za porez) upgrade-a, jer mi je "finansijska konstrukcija bila vrlo klimava"...
Generalno, poceo je samo da me nervira stav koji je u enormnoj meri zahvatio clanove foruma (nekako me podseca na tuzne 90-te), u stvari pre bih to nazvala virusom koji se siri forumom: MI SMO NAJPAMETNIJI, Ameri su glupi, daju pare za Intel, oni koji ne dolaze na forum su glupi, daju pare za Intel, ti dolazis na forum i kupio si Intel, pa da: ti si mnooooooogo glup, ajde sad idi sto pre i prodaj taj Intelov procesor, mozda ti posle 10 molitvi i iskrenog pokajanja i oprostimo, i ponovo pocnemo da te smatramo cenjenim clanom ove zajednice.

Ako je neko vec clan foruma, ako ceni misljenje ljudi ovde, ako je odlucio da za savet kako da potrosi svoj novac pita clanove ove zajednice, mislim da je zasluzio i "pristojan" odgovor, a ne vec cuvene komentare tipa: "Mnogo si glup, ako kupis Intel-ov procesor, kupi AMD-ov." Bilo je vrlo eksplicitnih pitanja, kao sto je i ono u ovom thred-u, ali su se neki opet usudili da na vec poznati nacin "pametuju" i zbog takvih mnogi i nemaju volju ni da postave pitanja vezana za Intelove procesore.

Znaci, ni manje, ni vise, zelja mi je samo da svi budu konstruktivni i da postuju tudje izbore...

Ajd i ja da napisem koju. Najveca temperatura koju je moj Prescott ostvario je od 55C, samo kada sam pomocu AutoGK pravio divx. U pitanju je bio film sa dvd-a "Incredible". Sve je to sa dva passa odradio za 2h, pri tome sam mu sa speedfan-om konstantno merio temperturu, a temp hdd je bila max 41C. KIInace u leru mu je 35C.
Prescot 2.8Ghz/ 3.06Ghz.
Usput, nisam nigde video zokish-ev post o podesavanju voltaze na ovim procesorima. Ja sam mom cak smanjio voltazu i sada je 1.35V.
Pravi bench za svaki cpu je realan rad, tj video kompresija ili efekti u photoshopu. Ili su samo merodavni 3Dxxxx markovi. Piseo o cpu, a ne o video kartici.

@borab: Podesavanje voltaze za prescott-a kod MSI ploca Neo2-xxx Platinum edition je bilo iskljuceno, jer su imali bojazan da ce korisnici da ga sprze (postavicu link kad odem na drugu mashinu). Da li je novim revizijama biosa to uklonjeno ne znam, ali ovo stoji kao cinjenica (garantovano je dobija sa matorijim BIOS-em). Medjutim, svejedno i sa default voltazom on (prescott) moze solidno da se overklokuje i na ovoj ploci (za koju se trazi savet) ali je nedostatak opcije uvek mana, a ne prednost (kada se "ubode" N'wood ta opcija se pojavi). Moj savet je bio vezan za opredeljivanje oko jaceg overkloka, ali ako ce da "diska" do +10% onda mu je bolja kupovina cel-D i ostatak para da umuva za jos memorije (i tada opet mora da bude pazljiv).

poz.

Celeron D ti je sasvim odlican izbor za te pare i na tvom mestu bih ga kupio.

Ovaj Milak nije sav svoj koliko primecujem, a mogao bi i po bubrezima dobiti ako nastavi sa ovakvim prozivkama!

A64 je jako dobar procesor, to je valda svakom iole informisanom jasno, ali mašinu-kompjuter ne čini samo procesor!

Ma ne mogu da verujem da me je samo Vas trojica citiralo i odgovorilo na ovaj moj post... Ajmo, AMD-ovci, mozete Vi to i masovnije i orginalnije
Eh ja spadam u prozvane.Ja imam zverrrrrr 3200+.Moj konjukter je najbolji, najbrziiii....ja..bla,bla,bla,....
Shalu na stranu,nije sve tako jednostrano.Imao sam i testirao sam veliki broj mashina jer sam u takvoj prilici.Intel je bio Intel i ostao!Ne stoji da je to losh procesor a to sam i uvideo.Medjutim,zaista bih u ovom trenutku svakome preporuchio AMD ako je moguce AMD64.Ne bih objashnjavao zashto jer je mnogo vremena potrosheno na to na ovom forumu.Prema tebi su svi prilichno verbalno pazljivi zbog pola pa nema frke :D ;) .Neki imaju zaista prljav vokabular i kontest rechenica im je odraz prilichno losheg domaceg vaspitanja.To shto si rekla je istina.Ali tu leka nema.Na zalost.
Ajde stavi na tog Chief-a od 250W nekog preshot-a pa vidi kako ce da radi. Covece presshot 2.8 vadi dusu Chiefu od 360w na defaultu, kakvih crnih 250w?: ) Vidim temp. i kulere velicine bojlera ne spominjes? A da i Intel je bolji u video obradi, nije spomenuto ovaj put
Nebih se slozio sa tobom Milane jer sam radio u firmi na Prescott-u na 300w kineskom napajanju i to bez problema.A tih 300w napisanih sigurno nije toliko.Mozda je bio problem sa tim chieftec napajanjem?Trebalo bi da odradi default bez problema.Kuler na prescott-u je solidan i nije tacno da ide na neke velike temperature.To sam jasno video.U redu,ochitavanje temperature cpu chesto bude relativno tachno ali nije ovo sluchaj.Tako da ne vidim zashto neki to potenciraju.Ja i danas povremeno radim na toj mashini.Odlichno se ponasha.Intel je u Multitaskingu mnogo bolji od amd i to je chinjenica(HT).Ali AMD je ipak brzi od intela u istoj klasi i to nemoze niko opovrgnuti.To se i vidi u igrama koje "vade mast" svakom procesoru.
SAd,ko voli nek izvoli.A AMD i dalje mlati Intel-a kako mi se chini i u perspektivi.
Pozdrav !

Poslednja izmena:
Hvala svima na savetima, odlucio sam se za Cell 2.4D. Nisam mogao vise da cekam na MSI neo2-PFS Platinum (cim je bila niska cena, pomislio sam da mozda nece biti nista od toga :trust: ), pa sam se odlucio za gigabyte GA-8IPE1000-G, provereno stabilnu i ovde dosta hvaljenu plocu. Nisam mogao naci 2.4C (nortwood), sto mi je bila zelja..
No, dobro, Celly radi odlicno, igracu se malo sa klokovanjem :smash: , pa cu videti na kakve rezultate mogu da racunam.. :whip: Javicu rezultate...

Pozdrav

Poslednja izmena od urednika:
Gox je napisao(la):
Auu... ala ste se vi raspisali... :type: Gde ode ova tema... :p

Evo, da se javim sta sam uzeo...

Hvala svima na savetima, odlucio sam se za Cell 2.4D. Nisam mogao vise da cekam na MSI neo2-PFS Platinum (cim je bila niska cena, pomislio sam da mozda nece biti nista od toga :trust: ), pa sam se odlucio za gigabyte GA-8IPE1000-G, provereno stabilnu i ovde dosta hvaljenu plocu. Nisam mogao naci 2.4C (nortwood), sto mi je bila zelja..
No, dobro, Celly radi odlicno, igracu se malo sa klokovanjem :smash: , pa cu videti na kakve rezultate mogu da racunam.. :whip: Javicu rezultate...

Pozdrav

Generalno nisi napravio los izbor procesor+ploca.CelepronD se lepo overklokuje i na default naponu,samo pripazi na temp.Bas juce sam video da je neko na pcberzi povoljno prodavao P4 nortwood,no dobro ti si vec nabavio procesor tako da to sada i nije vazno...

Odlican izbor (za te pare naravno)!
Pozdrav!

Poslednja izmena:
Od threada ostadoše samo dugmići :).

Pokušao sam da ga dovedem u red, ali bi mi za to trebalo 3 sata posla. Ovako na "brzinu", pa je oduzelo dobrih pola sata.

Uglavnom, budite fini, nije teško...

Ovaj Milak je očigledno dečko *****, moraće ili da se prevaspita ili da napusti društvo. (milak, ne trudi se da odgovoriš na ovo, biće obrisano)

PS. Bojane, izvini za brisanje postova...

Gox je napisao(la):
To oko doplate 30e za tog intela je propalo :(

Imam oko 130e za procesor, sta je "best baj" za te pare?

Best baj za te pare je polovan Northwood sa kesha 533/800FSBa
i ostace ti visak za jos nesto
Potrudi se malo da ga nadjes po OK ceni
..a vidim vec si uzeo proc...

Poslednja izmena:
shone190 je napisao(la):
Ovaj Milak nije sav svoj koliko primecujem, a mogao bi i po bubrezima dobiti ako nastavi sa ovakvim prozivkama!

Sta je ovo danas, sve vrvi od opasnih momaka, i vrsnih poznavalaca kompjutera kojima niko nista ne sme da kaze...Toliko je opasnih momaka da stalno moram da spustam glavu kad prolazim ulicom pored njih!

Sta si ti neki organ reda i mira pa da lupas neistomisljenike po bubrezima!?
Cemu pretnje...

The Order 18 je napisao(la):
Sta je ovo danas, sve vrvi od opasnih momaka, i vrsnih poznavalaca kompjutera kojima niko nista ne sme da kaze...Toliko je opasnih momaka da stalno moram da spustam glavu kad prolazim ulicom pored njih!

Sta si ti neki organ reda i mira pa da lupas neistomisljenike po bubrezima!?
Cemu pretnje...
Slazem se!
Tebi bane ne bi sad spominjao mamu i seku,jer necu da budem vulgaran.vec sam ti poslao riport,i u vezi avatara
A tebe bi bilderu rado video u cetiri oka...

Od sve drskosti i bezobrazluka koje sam video ovde na forumu, ti Milak odnosish prvu nagradu...O'ladi malo...

Hvala,hvala!eto bar u necemu da sam prvi..kad vec imam celeron!

Milak je napisao(la):
Hvala,hvala!eto bar u necemu da sam prvi..kad vec imam celeron!

Decko mogao bi da uklonis ta boljsevicka obelezja, a sto se tice vulgarnosti, koliko sam ja video ovaj milak iskreno proziva, na tecnom srpskom, dok drugi se prave "intelektualci" pa prozivaju prikriveno (konfiguracije necije, dovodeci u pitanje neciji ukus i inteligenciju prilikom odabira konfiguracije i sl.)

Ne znam zasto, ali mi se cini da ce neko biti banovan... trajno...

Sinoć sam mu uklonio avatar i rekao mu da ga ne vraća, jer ta i masa drugih obeležja ovde nisu poželjna. On ga je vratio. E, sad ću ja sve od sebe da dam da budala bude uklonjena sa foruma.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno