Šta je novo?

Dainese mod

Plastic

Slavan
Učlanjen(a)
03.12.2006
Poena
304
Pozdrav svima!
Moj mod je skoro gotov, ono najvaznije je zavrseno (ostale su sitnice koje ce se usput po malo doradjivati).
Uradjeno je:
-Isecena stranica i zalepljeno staklo na kome je predhodno izgraviran znak Dainese-a😉

-Isecen gornji poklopac kucista i takodje zalepljeno parce tankog stakla na kom je izgraviran isti znak.

-Spojena dva poklopca za 5.25" drajvove i zagitovani a zatim na njima isecena rupa iza koje je dodat 80mm fan. Preko rupe postavljena zastita u obliku dainese znaka.
-Zagitovana rupa viska za floppy.

-Na bocnu stranu police za hdd-ove stavljena mrezica za branike.

-Na dno kucista postavljeno ogledalo, zbog utiska dubine samog kucista.

-Standardni ata kablovi zamenjeni round ata kablovima sa aluminijumskom mrezicom.
-Na zadnju stranicu postavljen jos jedan dodatni 80mm fan ( na oba dodatna fan-a je stavljena mrezicu za branike 🙂, kako zbog zastite tako i zbog skupljanja prasine).

-Modem za kablovski internet je fiksiran.
-Ubacene zelene neonke.
-Celo kuciste farbano u mat crnu boju sa detaljima metalize lhjubicaste boje , i prelakirano mat lakom u 4 sloja.
-Prednje maske od CDRW-a i DVDRW-a farbane isto kao i kuciste.

Inace plan je od pocetka bio da bude "glatko" i ne previse nabudzeno.
Sve od radova sam sam radio (secenje, graviranje farbanje...).
Kablovi od napajanja i jos neke sitnice su ostale da se urade, al otom potom...

Fotke su losijeg kvaliteta al kada se dokopam nekog postenog aparata bice i boljih.
Ako sam nesto propustio dodacu kasnije al je u principu to, to.
Komentari i primedbe dobro dosli...

Poslednja izmena:
mnogo mi se svidja kako si uradio gitovanje, nista se ne vidi, kao da je iz fabrike.
kakav git si koristio ? pitam jer i ja zapusavam neke rupice na mom chief-u istom tehnikom...
ogledalo je strasna ideja, ali si mogao da ga iskoristis, recimo, kao duplo dno, pa da posakrivas sitne kablove i razne zicice ispod njega.
i u ulozi dna da ga iskoristis za jos po koji svetlosni efekat 😉
psu kablove sredi sto pre, da upotpunis efekat.
i nabavi bolji aparat, pod obavezno !

sve u svemu cheers

Svidja mi se svaka cast na trudu, poslusaj emaniac-a i doradi malo to 🙂
E a ja mogu da ti kazem da probas nesto da odradis sa nalepnicom na CPU kuleru
Jep i kablove obavezno nekako prepakuj.

Poslednja izmena:
Hvala za komentare.
Kablovi ce biti sredjeni cim kupim termalne buzire u koje nameravam da ih upakujem, a tada cu i ako bude trebalo da iskoristim ogledalo za duplo dno (odlicna ideja).
Sto se tice cpu kulera, najverovatnije cu ga farbati, a ako ne, neka druga nalepnica ce biti resenje.
Ima tu jos nekih sitnica kao sto su dugmici, koje sam zagubio tokom rada :d, i jos po nesto.

gotivno...
zamislite kakava bi se dubina kucista dobila da se jedno ogledalo postavi na dno kucista a jedno iznad........ kakva bi to dubina (rupa) bila

sredi kablove.....
i eventualno zameni taj cooler na proc. sa nekim sljastecim :d

mod je odlican, i svidja mi se sto si upotrebio nestandardnu boju lampi...

p.s kako si izgravirao plexi?

sorry nisam video da pise da je od stakla....

da li ista metoda moze da se upotrebi i na plexiju?

Moze, samo je malo teze da se radi. Plexi se topi ako radis sa velikim obrtajima i postoji mogucnost da kod velikih povrsina negde bude plica a negde dublja gravura, jer je pleksi dosta mekan za rucno graviranje.
Za koji god se materijal odlucis obavezno nosi zastitnu masku za disanje i za oci jer je prasina (posebno od stakla) veoma opasna.

iskreno sam to ne bi radio ni u ludilu...nisam bas vest alatom 🙂

tnx

@emaniac
Sori prevideh to pitanje.
Koristio sam Body soft (git za kola). Njega sam nanosio u 4-5 slojeva, svaki sloj smirglao sa 240 smirglom. Kada je dobilo zeljeni oblik, sve u spric git pa onda smirglanje vodenom smirglom 600, 800, 1000. pa tek onda farbanje.
I da ne zaboravim, veoma vazna stvar, pre gitovanja, ovim gitom, OBAVEZNO staviti plastik prajmer. Inace ce se git odvajati od plastike (ako ne odmah mozda bas pred kraj, kao meni :S: )

Svaka cast na originalnosti a evo par predloga za razmatranje (ako ti se svidjaju i za usvajanje😉 ):
- ofarbaj u crno onaj volume tockic na optickom uredjaju
- jos bi lepse bilo da se onaj prednji 80mm fan srafi iznutra, tj. da se ne vide 4 srafa spolja. To je plastika tako da mozes da nalepis (toplo ili super lepkom) 4 drzaca iznutra.
:wave:

@xeg
Tockic cu da ofarbam a sto se tice srafljena, to mi je trenutno veliki posao. Jer da bi to uradio, kako treba, morao bi da gitujem sadasnje rupe i ponovo farbam celu masku sto mi bas i nije vredno tako male promene. U svakom slucaju hvala za komentar.
@NSX
Dainese je marka proizvodjaca moto opreme, tacnije: jakni, kombinezona, rukavica, obuce itd.
http://www.yamahamc.com/dainese1/bilder/rossi1.jpg

@emaniac
Sori prevideh to pitanje.
Koristio sam Body soft (git za kola). Njega sam nanosio u 4-5 slojeva, svaki sloj smirglao sa 240 smirglom. Kada je dobilo zeljeni oblik, sve u spric git pa onda smirglanje vodenom smirglom 600, 800, 1000. pa tek onda farbanje.
I da ne zaboravim, veoma vazna stvar, pre gitovanja, ovim gitom, OBAVEZNO staviti plastik prajmer. Inace ce se git odvajati od plastike (ako ne odmah mozda bas pred kraj, kao meni :S: )

jurim taj prajmer, ali neuspesno...imam malo vremena za setnju po gradu.
moze na pm telefon ili adresa gde si ti to kupio?

Svaka čast na modu. Jako mi se sviđa ideja sa mrežicama za branike (vidi se da imaš dosta ortaka koji se bakću sa car moding-om), pošto sam ja to u ovoj mojoj zabiti tražio pre 2 godine kad sam "modovao" kućište, ali bezuspešno tako da je sve prošlo bez njih. Takođe jako mi se sviđa gravura u staklu, kao i ogledalo na dnu kućišta. Samo još da središ te kablove i da ih malo posakrivaš o biće savršeno.
Jedino što se meni nesviđa (naravno nekažem da nije dobro) je ventilator na 5,25" pločicama, Sad si odma rešio da nećeš stavljati ništa više u njih (Aerogate, HDD Fioku......) tako da mislim da si to mogao malo bolje da rešiš, recimo gomila rupica na već postojećim plastikama, i njihovo garbanje, a da si iza njih napravio mali nosač za 8cm ventilator.
Takođe na slikama se nevidi da li si stavljao neki ventilator da duva preko HDD-ova (možda neka 12-ica).

Inače mod mi se sviđa, tj neke ideje su dobre, tako da svaka čast na uloženom trudu i vremenu.
keep up the good work

Evo da vratim temu iz mrtvih.. 🙂
Napokon sam nasao vreme i volju u istom danu i sredio kablove, po uzoru na DTK-a.
Ostatak kucista je za sada ostao isti, al' doci ce jos neki podoban dan.... a onda na red stizu kuler za procesor, nekoliko buzira za neizbezne kablove, par prekidaca i verovatno nova farba sa nekim brasem...

pozzz...

Poslednja izmena:
he he, vidis da izgleda jeb*&ki sa ogledalom
thumbsup4kk.gif

Jedan od boljih modova na forumu!

Je si ti i gore na kucistu prosekao rupu i jesi li tu stavio vent, i sa cime si sekao? Inace sve pohvale.

@emaniac
Ogledalo je pobedilo... :smoke:

@sT4Lj|n
Hvala!

@Panther
Sam sam sekao rupu na poklopcu, sa bijaksom. Nisam stavljao vent nego izgravirano staklo (druga slika u prvom postu).

@FlashInTheNight
Kuciste bese neko bezimeno.....

Bedak sto nemam neku normalnu sliku prvobitnog izgleda kucista...

Evo danas sam bas u "Radio klubu" kupio buzire pa cim nadjem malo vremena zavrsavam kablove...
pozz...

Poslednja izmena:
koliko si ih platio?
ja kupujem kod kanibala, ali oni deru (nije (anti)reklama!)

Metar uzeg (0.3 cm) + metar sireg (2 cm) = 350
Ne znam kakve si ti uzeo, daj sliku ako imas, moji su najobicniji crni plasticni (savitljivi).

buzir : fi=2mm, 1metar ja mislim da sam platio oko 120din; obican, crni
ali sam se istripovao da si mislio na 'zmijska krljust' pletenicu, a ne na termo-buzir...

ps. pletenica im je oko 800din/1m

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno