Šta je novo?

Daikin ili Mitsubishi klime i preporuka za instalaciju u Beogradu

pred02

Cenjen
Učlanjen(a)
30.01.2011
Poena
151
Dobar dan,

Nas stari Fujitsu iz 1996 je pomalo krenuo da crkava. Zelimo da uzmemo novu Mitsubishi ili Dakin klimu 12k BTU uglavnom samo za hladjenje. Bitno nam je niska energicna potrosnja i naravno kvalitet (da se nekvari). I cena. Ako mozemo da ugradimo wifi da remotely palimo gasimo to nije lose ali nije neobhodno.

Mi smo pre koristili uglavnom Mitsubishi ali vidim da se u BG uglavnom guraju Daikin kao najbolji. I to dosta guraju Daikin pa se pitam zasto. Dali ima neku preporuku za dobru klimu i instalacioni servis u Beogradu?

Hvala

Pazi samo da nadjes mitsubishija sa japanskim kompresorom, posto ih dosta ima sa kineskim. Daikin viidm da ima predstavnisvo u Beogradu, a ja sam zadovoljni korisnik dva komada koje rade još od 90-ih godina i dalje su kao nove. Poslednji put kad smo imali pokšaj da ih dopunimo freonom, lik se čudio i izvinio rekavši da je sistem u potpunosti zatvoren, da freon nigde ne pušta i da nem aporebe da se dopunjava. Osim požutele plastike na daljinskom :)

Mitsubishi ima svoje kompresore.
Za 80ak hiljada nemas izbor.
Prvi model AP je presao 100000 din

Daikin ftxb35c, ima za oko 65.000 + ugradnja taman toliko bude.

Ulazni model Daikina, nema nista od fukncija ali ima taj njihov kvalitet. To su stari modeli, valja pozuriti pre nego sto nestanu sa lagera, novi su skuplji.

Toliko je (bila) sama klima, ugradnja još 100e.
Mislim da je više nema

Ja sam platio Mitsubishi Heavy Industries 12, osnovni model sa ugradnjom oko 700 evra. Inace sam prezadovoljan istom....

Daikin ftxb35c, ima za oko 65.000 + ugradnja taman toliko bude.

Ulazni model Daikina, nema nista od fukncija ali ima taj njihov kvalitet. To su stari modeli, valja pozuriti pre nego sto nestanu sa lagera, novi su skuplji.
Druze planiram za nekih 2 meseca da uzmem inverter DAIKIN za nekih 130 000 kuca mi je 80m2 sta preporucujes?posto sam cuo da je Daikin marka odlicna a kad vec placam bolje da dodam jos malo i da uzmem sta valja...pozz

Druze planiram za nekih 2 meseca da uzmem inverter DAIKIN za nekih 130 000 kuca mi je 80m2 sta preporucujes?posto sam cuo da je Daikin marka odlicna a kad vec placam bolje da dodam jos malo i da uzmem sta valja...pozz
Baš mi je drug uzeo juče na moju preporuku Daikin Sensira Ftxf50d, ima za 134500, prvi pik je bila Fujitsu kmta18 koja je takođe dobra klima ali je poskupela pa smo odabrali Daikin zbog teže spoljne jedinice. Obe su odličan izbor, taj Daikin je baš spartanska klima, jednostavan daljinac, nema puno opcija ali grejaće i hladiće bez problema i razmišljanja.
Samo vidi da koja je god klima da je monitraš na dobro mesto da duva u otvoren prostor, da je odvojiš dobro od plafona i bočnih zidova, da ti spoljna bude ako je moguće na sunčanoj strani i zaštićena od direktnog vetra i kiše ako može i da ne bude duže od 5m udaljena od unutrašnje jedinice, zasebno izolovane cevi i vakumirana. Ovo oko montaže dosta znači za rad klime u teškim uslovima.

Moze li preporuka provjerenog modela daikin, Mitsubishi ili fujitsu za grijanje 80 kvadrata neizolovanog prostora, grijalo bi se sa 2 12ke

Ja sam sa LN 2 jako zadovoljan, verujem da bi 2 12ice to pokrile(sa VG2, novijom verzijom dobijas osvetljen ekran daljinskog, dok prva VG dolazi bez toga i ne znam sta su jos promenili, ja imam VG2).

Ako ti ne smeta ruzna klima, imas MSZ-FT35VGK/MUZ-FT35VGHZ, koja je nordijski model i jaca je od ovog obicnog LN-a, a jeftinija.
Imas i LN u vgHZ varijanti, ali ne znam cene, moras pitati Steelsoft.
HZ na kraju spoljasnje kod Mitsubishija znaci da klima ima heatcore i zadrzava nominalni kapacitet do -15c, a deklarisana je da radi do -25c.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno