Šta je novo?

Da popadate u komu od smeha :)

Heechee

Čuven
Učlanjen(a)
15.06.2001
Poena
619
Jadna i sirota:

http://www.go-mrav.com/slike/pictures/genije2.jpg

Idi bre u k****, pa to uopste nije toliko smesno!

Heechee je napisao(la):
Jadna i sirota:

http://www.go-mrav.com/slike/pictures/genije2.jpg

heechee , jel cimaju tebe sa ovakim pitanjima :))))

Ovo je bilo u PCPressu, broj od proslog meseca :) Inace, ne znam ko je ali glupa je za sve pare :)

Nemojte tako, u jednoj skoli racunara je bilo ljudi koji su prvi put videli misha i nisu imali ideje za sta sluzi...

E a jel ste provalili da su pitanja u skeniranim novinama postavljale samo ribe: Gabrijela, Dora...A prochitajte i zadnji red koji je Gabrijela napisala
:beat:

Heh, meni je ortak bio na onom kursu NL PRO Grupa ili kako vec. Onaj predavac kaze - sad ubacite diskete, riba u prvom redu otvara cd-rom stavlja disketu unutra i zatvara! A sto je najgore, liq iza nje gleda u nju i radi isto : :eye: :)

Ovo je stvarno jadno, pa neznam koji mozak da imam nebih nikad smanjivao font zbog prostora... Jedno slovo je slovo i valjda to i oni iz 50-ih znaju....

Stevs je napisao(la):
...

Znaš za ono "mišem gore" i oni svi podignu miša u vazduh :d

Opako !!!! :happy:

Kod nas u Opstini, u skuzbi za biracki spisak primili ribu...elem jednog dana na kompu ni jednog jedinog biraca, dolazili iz sluzbe za informatiku, prckali, trazili.....nista. Pitali ribu, gde je snimala, kaze ona ja sve u ovo ovde pa upre prstom u recycle bin...Ovi za glavu, pa zasto pitaju, kaze ona: "Pa ucinilo mi se lepo, zelena ikonica a ima i korpa da se u nju stavalja"...sva sreca radili back up spiska svaka 3 dana:)

Eh, ima dosta neupucenih ljudi, zato ne moze da se krivi njihova inteligencija. Neko, jednostavno, vidi kompjuter prvi put u svojoj 30-oj godini, recimo. Kada ce taj da stigne da nauci i ono osnovno (sta je ustvari komp)? Neko, recimo, nije imao prilike da se sretne sa kompjuterom zbog svoje finansijske situacije?

petri je napisao(la):
Neko, recimo, nije imao prilike da se sretne sa kompjuterom zbog svoje finansijske situacije?
...a neko nije ni zeleo, pa ga sad pod stare dane sefovi teraju usranom motkom da to preko noci nauci, a ovaj nece, pa nece :beat:
Tipican primer je moj cale - ubedis ga da mu je tako lakse i brze, ali ne - on je naucio peske i nece niko njega posle 30 godina da tera da radi drugacije i tacka...
A najgori su oni koji odu u neku shigi-mizzu skolu, pa tamo za nedelju dana postanu baye, pa cak dobiju i neku diplomu O:) i onda ubedjuju ljude oko sebe da su popili svu pamet ovog sveta ctp;

Pa momci, pametni ste, razumete se u racunare - sto ne pootvarate skole i kurseve racunara; eto prilike da se smanji nezaposlenost, zaradi kinta i podigne opsti nivo takvih kurseva.

Neo_Matrix je napisao(la):
Ovo je stvarno jadno, pa neznam koji mozak da imam nebih nikad smanjivao font zbog prostora... Jedno slovo je slovo i valjda to i oni iz 50-ih znaju....

Zasto je to tako jadno? Zena je smanjila font i dokument je sa npr 15 strana spao na 12. Zar je tako tesko zakljuciti za laika da ce tako zbog "manjeg dokumenta" da ustedi prostor?
Otvori dva dokumenta u grafickom programu kao sto je photoshop, jedan neka bude 640x480, a drugi 1280x1024 i napisi preko celog ekrana jedno veliko slovo "A" i snimi oba dokumenta, pa proveri da li su iste velicine na disku. A jedno slovo je jedno slovo, zar ne?

Crni je napisao(la):
...

...a neko nije ni zeleo, pa ga sad pod stare dane sefovi teraju usranom motkom da to preko noci nauci, a ovaj nece, pa nece :beat:
Tipican primer je moj cale - ubedis ga da mu je tako lakse i brze, ali ne - on je naucio peske i nece niko njega posle 30 godina da tera da radi drugacije i tacka...
A najgori su oni koji odu u neku shigi-mizzu skolu, pa tamo za nedelju dana postanu baye, pa cak dobiju i neku diplomu O:) i onda ubedjuju ljude oko sebe da su popili svu pamet ovog sveta ctp;

Ima i toga naravno :rolleyes: :mrgreen:

@silver

Mislim da je konkurencija prejaka.. tih skola ima kao trafika malte ne.
Uostalom.. necu da radim biznis dok ne zavrsim fax :mrgreen:

Znate li za onu pricu kada je zena u jednoj racunarskoj firmi zvala tehnicku podrsku i zalila se da joj je pao sistem :)

Kaze njoj covek da pokusa da ga resetuje, ona nema pojma gde je reset dugme. Kaze covek da pokusa da ga ugasi pa upali, ona ne zna gde je to dugme :)

Na kraju posle dva sata rasprave, zena kaze ovome u podrsci da je ona spremacica, i kada je pomerala racunar da obrise prasinu, njoj je PAO sistem (na pod :))

Bio je ovde, pre jedno godinu i kusur dana, jedan thread koji je zapoceo u fazonu 'odvale nasih sportskih komentatora', pa su tu dodavali svakakve odvale, a medju njima i "inteligentna" pitanja korisnika EUnet-a njihovoj tehnickoj podrsci.
Tu je bilo zaista smesnih sitvacija.

Ma Drapin je čudo, hoću reći search je čudo! :D

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=16309&highlight=provale

Ok, je silver-e, znam da moras da snizujes tenziju, ali na neupucenosti se netreba smejati... Izvinjavam se zbog ove gore izjave :-(

silverglider je napisao(la):
...

Zasto je to tako jadno? Zena je smanjila font i dokument je sa npr 15 strana spao na 12. Zar je tako tesko zakljuciti za laika da ce tako zbog "manjeg dokumenta" da ustedi prostor?
Otvori dva dokumenta u grafickom programu kao sto je photoshop, jedan neka bude 640x480, a drugi 1280x1024 i napisi preko celog ekrana jedno veliko slovo "A" i snimi oba dokumenta, pa proveri da li su iste velicine na disku. A jedno slovo je jedno slovo, zar ne?

tvoje poredjene nije na mestu jer ako uradis to isto u Corelu pa proveris velicinu fajlova videces i zasto. ne valja mesati vektorski i rasterski tj babe i zabe :eek: a da li se smejati ili plakati to je vec licni stav svakog od nas tj koliko ljudi toliko i cudi

ZAP, mislim da si ti pobrkao loncice; i ti i ja znamo sta je vektorski i bitmapirani format, ali poenta je bila ovde ta zena pocetnik od 50 godina i sta se njoj ucinilo logicno. Niti ona zna sta je vektorski prikaz grafike, ni kako rade truetype fontovi, ni kakav je rtf zapis - njoj je samo dokument bio smanjen za par strana i zena je na bazi svog znanja (ne mog ili tvog) zakljucila da bi taj dokument trebao biti manji u svakom pogledu. Moja ilustracija je bila samo pobijanje Neo_Matrixovog "slovo je slovo" - a nije uvek. OK?

Meni ovo nema onu tezinu kao dizanje misa u vazduh na gore, u njenom razmisljanju je bilo bar neke logike. A sto se tice sprdanja sa ljudima koji znaju manje, zamislite ovakvu situaciju; boli vas zub i uzmete nekakav analgetik kod kuce i popijete ga. Bol ne prolazi i pozalite se komsiji lekaru koji prasne u smeh sto ste uzimali za zub analgetik baziran na trioksipropilglutaminatu - naravno, on to prenese na neki svoj lekarski forum i tamo se ljudi od medicine upisavaju od smeha kako ste bili glupi i uzeli taj analgetik, a ne neki baziran na diklofenak-natrijumu. A vama smesno u PM...

U attachu je pitanje poslato tehnickoj podrsci Kompaka

Marvin je napisao(la):
U attachu je pitanje poslato tehnickoj podrsci Kompaka

To nije stari, nego prastari fazon! Ima ga i u Simpsons, kada Homer kupi komp i krene da radi, a na ekranu pise klikni "any key", a on njegovim blentavim glasom pita "where is the 'any' key?". Svojevremeno je neko na Benchu postovao i onu prsatu ribu, na cijoj je majci bio odstampan sadrzaj plavog ekrana smrti. itd...

Pazi kada sma, trazeci nesto na hardu, naleteo na slicicu iz mog proslog posta.

Vrh Dno