Šta je novo?

Da ne povjerujes!!!

BattleNexus

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2007
Poena
319
Skidao sam igru sa torrenta,i spakovana je u .rar-u.I u .rar-u je image igre.Na sajtu je pisalo da je 4,1 giga i kad sam je skinuo download je bio nesto brz samo pola minute,fajl je bio 2 mega.To mi je bilo sumnjivo reko da nije virus.I ajd otvorim ja fajl kad eno image je tu.Uradim extract i kad mi ispise 20 minuta,reko kako je to moguce.I pustim da radi.Kad je zavrsio mount-jem image u virtual drive,kad eno stvarno CIJELA igra,znaci svih 4,1 giga kompresovano u 2 mega u .rar-u.Igricu sam instalirao i radi sve savrseno nijedan fajl nije ostecen,a znam da nije preporucljivo da se fajlovi previse kompresuju.Kako je to moguce???Gledao sam u WinRar-u i u WinZip-u i nisam uspio naci slicno nesto tome.Da li ima mozda neki drugi program koji moze toliko da kompresuje fajlove u razlicite formate???

Koja igra je u pitanju i okaci torrent fajl da mi to proverimo???!!!!!!

Totalo je za neverovati.
Znam za Mini Image fajlove od nekih igara koje zauzimaju RAR-ovane 1-2Mb a kada se otpakuju 3-5Gb ali cim se mountuje u Daemon Tools ne moze da se instalira igra vec ima samo par malih fajlova da zavara zastitu same igra (dodje mu kao crack).

To je Virtual Tenis verovatno, i ja sam se zapanjio sa tim kad sam video.

E dobro si pogodio,sad se sjeti da je na torrentu pisalo da je MiniImage,sve si dobro pogodio od A-Ž.A i ja budala zaboravi da mi je disk bio u drajvu cijelo vrijeme od kad sam upalio komp.A igrica je GodFather,bio sam trazio patch za igru posto kad kog sam usao u auto nisam mogao izaci.I nisam uspio naci patch pa sam trazio torrent i vidio sam ovaj na kojem je pisalo da se moze izaci iz auta i dok sam ga skidao vidio sam da pise MiniImage,rekao sebi nek je image,ali se zapita sta mu to znaci Mini.Ali nema veze barem sad znam sta je.Ali sam zato ispao budala,nema veze.Ali mene opet zanima kako je to otsvareno i da li se moze tako sa svim fajlovima postici.

Bilo je već reči o ovome. Neko je uzeo originalni imidž, ostavio samo početak gde je tabela fajlova, a prostor sa fajlovima zamenio ogromnim blokom nula-bajtova. A sekvenca istih bajtova je idealna situacija za kompresiju (praktično 100% kompresija).
Zašto taj/ta (mada sumnjam da je ta 🙂 ) nije ostavio samo mini imidž? Zato što neke igre ne proveravaju samo prisustvo diska, već zaista pokušaju da otvore fajl na DVD-u (na sreću, ne proveravaju njegovu sadržinu, zato je umesto sadržine ubačena gomila nula). A ako pokušaju da otvore sadržinu fajla na mini imidžu, doći će do greške jer tabela fajlova u mini imidžu pokazuje na nepostojeću lokaciju, koja je "odsečena".

Zasto bi morala biti odsecena, jednostavno fajlove popuni nulama.
Ako tu sliku snimis na neki linux filesystem (ext2 npr), onda ce i nekompresovana zauzimati par megabajta na disku (sparse files).

VT3.rar

Neko je ranije na ovom sajtu postavio fajl.

Raspakovan VT3.rar je 1,88 GB.

Prilozi

Zasto bi morala biti odsecena, jednostavno fajlove popuni nulama.
Ako tu sliku snimis na neki linux filesystem (ext2 npr), onda ce i nekompresovana zauzimati par megabajta na disku (sparse files).
Postoji to i na NTFS-u (compress file), ali ljudi jednostavno ne žele da se za&ebavaju s tim. Ako igra ne pokušava da otvori fajl, zašto bi ga držao ikakvog? Otfikariš lepo sve iza ISO stabla i ćao. To je poenta mini imidža.

Ja baš zbog par tih "mini-maxi image-a" držim jedan folder sa uključenom kompresijom i onda u njemu taj fajl od 4GB zauzme par desetina kilobajta koliko zaista i ima korisnih informacija u njemu.

Nije mi niko preporucio.Nego znam to iz iskustva!!!

Nije mi niko preporucio.Nego znam to iz iskustva!!!

Pogresno si primenio iskustvo 🙂

Samo podatke kod kojih je dozvoljeno da se izgubi jedan deo informacije prilikom kompresovanja (npr. slika, zvuk, video) mozes da kompresujes "previse", cak u toj meri da originalna informacija ne moze da se prepozna.
Medjutim, ovde se govori o fajlovima za instalaciju neke igre. Kod takvih podataka prilikom kompresije i dekompresije fajlovi moraju da budu identicni. Niko tebi ne brani da ih kompresujes do mile volje (ako umes), sve dok mozes da ih vratis u pocetno stanje. Evo, ja tebi posaljem word dokument, a ti mi vrati "previse" kompresovan. Bas me zanima kako to izgleda 😉

Ovo sve lici na "cuveni KGB arhiver sa fantasticnom kompresijom"

KGB je bezbedno resenje, on ne moze da kompresuje previse™. 😉

KGB je bezbedno resenje, on ne moze da kompresuje previse™. 😉

Svojevremeno KGB arhiver je bio glavni hit, npr. Office 2007 kompresovan na nekoliko MB. Navodno neki se kleli da to moze, trazio sam i fajl da mi ga posalju. Nas nekolicina dokopala se je tako par navodno fantasticno kompresovanih paketa. Cista prevara, kad se raspakuje fajlovi imaju velicini kao originali ali je sadrazaj svakog fajla 0 ili blanko. Mislim da je Filo postovao ovde komandu kojom se kreira prazan fajl odredjene velicine, sad takve fajlove krstis kao fajlove iz nekog paketa i pustis kroz KGB ili bilo koji program za kompresiju i dobijes fantasticne rezultate. 😉

Nazad
Vrh Dno