Šta je novo?

Da mi neko objasni otkljucavanje Proc.

• Začetnik teme THUNDER
  • Datum pokretanja
T

THUNDER

Guest
E ovako. Imam TBird na 1000MHz. Bez problema ga overklokujem na 1250 MHz, ali samo podizanjem brzine magistrale. Kad mnozilac podignem sa standardnih 7.5 na npr. 8 nista se ne desava. Da li to znaci da mi je procesor zaklucan. Ako znaci, molim vas da mi neko kaze kako da ga otkliucam uz pomoc grafitne olovke (koliko grafita smije da se nanese i da li se procesor na taj nacin otkljucava samo za odredjeni period)?

Bicu stvarno zahvalan na objasnjenju.

THUNDER je napisao(la):
E ovako. Imam TBird na 1000MHz. Bez problema ga overklokujem na 1250 MHz, ali samo podizanjem brzine magistrale. Kad mnozilac podignem sa standardnih 7.5 na npr. 8 nista se ne desava. Da li to znaci da mi je procesor zaklucan. Ako znaci, molim vas da mi neko kaze kako da ga otkliucam uz pomoc grafitne olovke (koliko grafita smije da se nanese i da li se procesor na taj nacin otkljucava samo za odredjeni period)?

Bicu stvarno zahvalan na objasnjenju.

Da procesor ti je zakljucan. L1 kontakti su fabricki preseceni i moras da ih spojis da bi mogao da menjas mnozilac. Trenutna situacija ti je ovakva ::::, a posle saranja treba da bude IIII. Uzmi grafitnu olovku 2B ili ako nadjes 4B najbolje, lepo je zasilji, uzmi lupu i kreni u akciju saranja. Grafit ne sme da ti dodiruje susedni kontakt, ako nesto zeznes, gumicu u ruke, pa ispocetka. Puno srece. :)

Mada ne treba biti 100% siguran da ce trik sa grafitnom olovkom uspeti. Ja sam mog Durona 700 prvo probao "otkljucati" sa 2B grafitnom olovkom, i kako god pazljivo precrtavao L1 mostove (gledajuci pod lupom sve je izgledalo perfect spojeno), dzabe sam menjao multiplier u BIOS-u. Ako znas nekoga da dobro barata sa lemilicom, bolje ga zamoli da ti uradi stvar. SIGURNO CE TI DUZE TRAJATI I BOLJE DRZATI TO, NEGO GRAFIT. Sve sto treba da pazis je da ne premostis nesto "popreko" i da ne zagrejes CPU previse dok lemis.

fragXpert je napisao(la):
Mada ne treba biti 100% siguran da ce trik sa grafitnom olovkom uspeti. Ja sam mog Durona 700 prvo probao "otkljucati" sa 2B grafitnom olovkom, i kako god pazljivo precrtavao L1 mostove (gledajuci pod lupom sve je izgledalo perfect spojeno), dzabe sam menjao multiplier u BIOS-u.

ovo je nazhalost sluchaj i kod mene- nema shanse da otkljucham mog tbirda olovkom tako da ako ti se to desi probaj ko shto chovek reche sa lemilicom.

pozdrav

nemojte zezati kakva lemilica.....!
u pitanju je samo kvalitet grafita u olovci, odnosno provodnost,
ja ih otklucavam samo grafitnom olovkom, do sada sam ih otkljucao jedno dvadesekat komada, sto durona, sto atlona...
ako si u beogradu javi mi se ja cu da ti ga otkljucam za DZABE !!!

Re: pozdrav

bigneda je napisao(la):
ako si u beogradu javi mi se ja cu da ti ga otkljucam za DZABE !!!

Ne,naplatices mu:)

Sta je najbitnije:

- Da imate olovku reda mekoce:) B ili B2 koje su najmekseg srca:)

I nemoze da ne uspe, mislim moze ... ali ipak...

fragXpert je napisao(la):
Mada ne treba biti 100% siguran da ce trik sa grafitnom olovkom uspeti. Ja sam mog Durona 700 prvo probao "otkljucati" sa 2B grafitnom olovkom, i kako god pazljivo precrtavao L1 mostove (gledajuci pod lupom sve je izgledalo perfect spojeno), dzabe sam menjao multiplier u BIOS-u. Ako znas nekoga da dobro barata sa lemilicom, bolje ga zamoli da ti uradi stvar. SIGURNO CE TI DUZE TRAJATI I BOLJE DRZATI TO, NEGO GRAFIT. Sve sto treba da pazis je da ne premostis nesto "popreko" i da ne zagrejes CPU previse dok lemis.

Nemoj zezati, uzmi obicnu HB olovku, moze i tehnicka sa minom 0.5 (takvom sam se ja sluzio) i saraj. *****i lupe i sve ostalo i ne brini se previse zbog preciznosti. Samo opusteno, onako kako vidis golim okom je sasvim dobro...

Sto se tice otkljucavanja Athlona ( svih ) postoji i filmic o tome na : http://cs1.streamgate.de/tomshardware/thg_vid2_ocing_xp.zip ( 9.9 MB ) , tako da to i nije neka komplikovana operacija samo je potrebno srebro , odn. provodni lak . Ja sam trazio na malim oglasima da mi neko posalje ili bar da me uputi gde da ga nadjem , ali nista ... Sama olovka mi nije puno pomogla , ali je moguce da sam trebao vise da se potrudim ... :)

Shim je bakarna plocica koja se postavlja na procesor da bi se ostvarila veca kontaktna povrsina sa kulerom.

bakarna plocica...

...e nemojte ljudi da se zezate sa tom bakarnom plocicom, na saranom procesoru, a ni na nesaranom, ja sam tu skolu skupo platio, ona bi trebalo da ima rupu bas tu gde su kontakti, ali ima ih vise vrsta, nista bolje hladjenje necete dobiti sa njom, provereno i istestirano, nego bez nje sa solidnom pastom...
...to su smislili da bi uzimali jos para...

Nazad
Vrh Dno