Šta je novo?

Da li verovati u info od AI? - NE!

Meni je od toga što AI izmišlja i laže, još neverovatnije da neko ulaže svoje vreme i trud da poboljša taj isti AI, tako što sam traži i prezentuje tačne podatke AI-ju.
Pozdrav

Mene je Grok ubeđivao da je za punjenje praznog akumulatora od 56 Ah potrebno 54 kWh struje, još mi je i celu formulu napisao zbog čega je tako. Dodao je još da uzimajući u obzir prosečnu cenu struje u Srbiji, punjenje takvog akumulatora izađe nekih 13000 dinara

Meni je od toga što AI izmišlja i laže, još neverovatnije da neko ulaže svoje vreme i trud da poboljša taj isti AI, tako što sam traži i prezentuje tačne podatke AI-ju.
Pozdrav
Znas kako, zaludni ljudi, nista manje zaludni od onih koji dodju na neku temu i napisu komentar nevezan za temu samo da bi pametovali. 😉

Pozdrav
To je zato što fundamentalno ne razumeju šta je to LLM. To su pre svega alati koji fanstastično tranformišu text iz jedne forme u drugu. Dati mu tačne izvore (linkove, dokumente, etc.) da vam to prebaci u neki drugi format i-ili summary je bukvalno najbolja moguća primena LLM koja postoji...

Ne znam uopste otkud nekom ideja da moze da veruje primer chatgpt 100% .To nije ni zamisao ,ni namena njegova .Tu je da ti pomogne .Meni sluzi kao sto mi je sluzio google.com ,samo mnogo brze dodjem do nekih info nego sto bih preko google ,sakupi ti sa vise izvora na jednom mestu .A kad mi treba neki info da je 100% tacan ,onda se proveri na vise strana

Meni su isto razni AI izmišljali članove zakona. Može da bude opasno ako mu poveruješ tako nešto i ne proveriš.

Juče zamalo da se posvađam sa ženom zato što veruje AI više nego meni 😀
Učim klinca da igra šah i žena kaže da ne sme da pomeri pešaka 2 polja u otvaranju. Kaže AI može samo ako je baš prvi potez. Ja počeo da navodim otvaranja gde se to radi, pa kako će ikada da izvede en passant? I na krajuu instalirao šah da odigra jednu partiju. Ne vredi. Kaže mi žena "evo šta kaže" pa navodi šta je AI napisao. I to je za nju kraj rasprave. AI je rekao svoje. Šta tu ima ko da kaže drugačije. Ljudi, nadrljali smo.

Nazad
Vrh Dno