Šta je novo?

da li vam se desavalo

pilauda

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
7800x3D & Dark Rock 4
Matična ploča
GigaByte B650M Aorus Elite AX
RAM
2 x 16GB DDR5 Kingston 6000 CL30
GPU
MSI RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM
Storage
Samsung 990 pro 2TB , Silicon Power 2TB
Zvuk
2.1 Logitech Z313
PSU
FSP Hydro G PRO 1000W ATX3.0
Kućište
CoolerMaster MasterBox TD500 MESH
Monitor
Gigabyte 27'' AORUS FO27Q2 OLED
Miš & tastatura
Dareu A950 Wing, Razer Ornata V3
Ostale periferije
Xbox Series X
Laptop
HP 15s-eq2083nm
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
znaci.....kad otvorim neki prozor na desktopu tipa my computer ne bitno.....kad ga minimizujem na taskbar......pomeri se ceo ekran monitora....kad ga podignem iz taskbara vrati se na normalu......i to me strasno nervira

to ti je druze (najverovatnije) video drajver. Probaj da promenish pa kazi kako radi. Ako nije drajver, mozda koristish neki nestandardni skin za win?!?

Nisi baš najbolje opisao... Ali ako ti se dešava da slika na ekranu "diše" tj. da se ivice slike skupljaju i šire prilikom spušatanja prozora u taskbar, to nećeš rešiti zamenom drajvera već jedino zamenom monitora za neki kvalitetniji.

Sale je napisao(la):
Nisi baš najbolje opisao... Ali ako ti se dešava da slika na ekranu "diše" tj. da se ivice slike skupljaju i šire prilikom spušatanja prozora u taskbar, to nećeš rešiti zamenom drajvera već jedino zamenom monitora za neki kvalitetniji.

upravo mi se to desava sto kaze sale....probacu sa drajverima....koristim vista temu......ali missim da se i bez nje isto desava..pokusacu......hvala....i poz

Znaci ako naglo prelazis sa svetle na tamnu podlogu ili obrnuto (sa crnog na belo ili sa belog na crnu) kao npr kad minimizujes My Computer iz full screena na taskbar i ono ti se skuplja po ivicama i siri definitivno je do monitora. Ako je neki stariji model verovatno ce u skorijoj buducnosti da crkne, medjutim ako je neki noviji Samsung ili slicno iz jeftinije klase to ne treba da te brine jer je za njih to normalno (bar tako su meni rekli serviseri iz Erc commerca)...

Meni se na poslu to dešava na 2 monitora (jedan dell a drugi AOC) ali nisam se nešto zabrinjavao s obzirom da nisu moji :d . Medjutim, nema veze sa prelaskom crno-bijelo nego se stalno dešava. Kući imam Samsung 795dfx i ne dešava se tako da mi se čini da ti u Erc-u malo lažu kad kažu da je to normalno, prvi put sam to vidio na ovim monitorima

Svi noviji monitori Samsunga i LG-a iz ekonomske klase "malo disu". Takav je slucaj i sa LG F720B. Bilo je vec reci o ovome na forumu.

Disanje slike je "normalno" za monitore niže klase, a to su danas manje više svi CRT monitori koji se kod nas mogu naći novi. Problem je u kvalitetu visokonaponskog trafoa i tu nema pomoći. To nije znak crkavanja monitora. Cene CRT-a su se toliko srozale da za te pare stvarno ne može bolje.

Da li je riknuo Hansolo?

Imam CRT monitor Hansol 730E vec pune 4 god. i stalno mi se desava pomenuti "problem" tj. slika dise pri prelasku sa tamnijih na svetlije boje i obratno (najvise se vidi kada zatvaram i otvaram win explorer npr.) i posto mi se to desavalo od kada sam kupio monitor pomirio sam se sa tim. Takodje, i ja mislim da to nije bug vec karakteristika monitora iz nizih klasa, kao sto je ovaj moj Hansol E na primer. Nego da vas pitam nesto drugo:
od pre par dana mi se desava nesto vrlo veoma cudno sa slikom na ekranu. Naime, s vremena na vreme pocne da plese levo-desno i to vrlo cudno, ivice slike postanu skroz talasaste i slika kao da se podeli u horizontalne linije (talase) koje igraju svaka za sebe. Jednom recju slika se skroz deformise, ne mozes nista videti a kamoli procitati. Podseca malo na ponasanje slike kada u blizini monitora zvoni mobilni telefon (mada to kod mene nije slucaj). To sam primetio tek pre 2-3 dana i desava se cesto a nisam primetio sta je uzrok. Uradio sam odmah i degauss i recall (mada recall i ne znam koliko znaci) ali nista, i dalje isto. Setovanja za moire sam podesio pre par godina i drzim ih na istim vrednostima. Na stolu (vec 3 god.) drzim dva zvucnika na nekih 30 cm udaljenosti od monitora. E sad postoji jedan mali detalj a to je da sam pre jedno mesec-dva promenio graficku karticu. Mislim da nije do grafike ali nisam siguran.. Da li je neko imao slican eXPerience?

...

I meni se isto desava na Lg-u, jednostavno vremenom pocnes da ignorises takve mane na monitoru!!

Vrh Dno