Šta je novo?

da li uzimati g-sync monitor bez garancije

voki88

Slavan
Učlanjen(a)
08.11.2014
Poena
210
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 12400f
Matična ploča
MSI B660M BAZOOKA
RAM
2X16gb DDR4 3200mhz kingston
GPU
Asus tuf rx 6800xt
Storage
1tb nv2 m.2 kingston,ssd 240 kingston,1tb toshiba
PSU
Cooler master 750w
Kućište
MS titan pro
Monitor
DELL G2724D 2K 165HZ Adaptive sync
Mobilni telefon
a52
Pristup internetu
  1. Optički internet
kao sto naslov kaze da li uzimati ili ne? navodno nisu otvarani i prvi otvaram ako ga uzmem , upitanju je ovaj model ASUS PG248Q.
Ne znam sta da radim, moze da me sluzi dobro a moze i zacas da se desi nesto, sta mi vi predlazete da li neko uzimao ovakve monitore bez garancije?

Meni licno garancija nije nikad prioritet jer se uvek trudim da kupujem kvalitetnu robu. Moj problem sa ovim monitorima je backlight bleed ili neki mrtvi/zaglavljeni piksel.
Ako sve bude u redu prve nedelje, sva je prilika da ce tako i ostati dugi period, ali ti ipak treba nekakva garancija za los primerak.

ja uskoro uzimam nesto slicno i platicu kod nas vise, samo da bih mogao da biram primerak. Radnja koja mi to dozvoli ce dobiti pare, bez obzira na cenu.

Ipak cu gledati da uzmem sa garancijom mozda cu preko madjara. Iskreno nasa ili madjarska totalno mi sve jedno, mislim da je madjarska cak i bolja.

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

Da li si baš voljan da kupiš 1080p / TN monitor sa G-Sync-om? Ako ne, moj savet bi bio da sakupiš još malo novca i okreneš se 1440p / IPS verzijama. (Ako se dobro sećam, skorije si kupio GTX 1080.) Recimo, Acer XB271HU.

Pa ne znam sta da ti kazem iskreno uzeo bi 1080p zbog toga sto cu imati vise frejmova a i zato sto je jeftiniji :D
Svakako hvala na savetu mozda se i predomislim to kod mene zacas bude.

24" / 1080p / TN, passé. :d Monitor nećeš menjati često, zar ne? :) GTX 1080 će biti dovoljna za pristojno igranje na 1440p narednih par godina. Uostalom, lakše ćeš je zameniti bržom, bude li potrebe. :)

Be that as it may, your call.

Koristim IPS 1080p 75Hz, drug ima neki 144Hz Asus sa TN panelom, ne znam da li ima GSync, mislim da nema. Iako znaci 144Hz, monitor iz potpisa koji kosta 130-150e nov sa garancijom brise patos sa tim Asusom od 250+ eura sto se slike tice..

GSync je precenjen, cepanja slike su minimalna na visokim osvezavanjima. Mnogo se vise vidi cepanje slike na 60-75Hz, nego na 144.

Osim ako nisi competitive gamer, idi na 1440P IPS :)

Poslednja izmena:
Koristim IPS 1080p 75Hz, drug ima neki 144Hz Asus sa TN panelom, ne znam da li ima GSync, mislim da nema. Iako znaci 144Hz, monitor iz potpisa koji kosta 130-150e nov sa garancijom brise patos sa tim Asusom od 250+ eura sto se slike tice..

GSync je precenjen, cepanja slike su minimalna na visokim osvezavanjima. Mnogo se vise vidi cepanje slike na 60-75Hz, nego na 144.
Ne znam da li si uzivo gleda q-sync cepanje slike ne postoji koliko sam ja video. G-sync radi fenomenalno i ja sam odusevljen. E sada skuplji su zato sto u njihovim monitorima ima cip ako se ne varam, dok freesync valjda softverski to resava. Valjda nisam nesto provalio da mi se ne smejete :D
Da su skupi skupi su i ja bi voleo da kostaju 200e manje ali tesko.

Poslednja izmena:
Sedeo sam uzivo ispred 144Hz bez GSynca i nisam primecivao cepanja slike(doduse bio zakucan fps), a ja sam freak za te stvari :d

1440p IPS bih svejedno preporucio.

G-sync radi fenomenalno i ja sam odusevljen. E sada skuplji su zato sto u njihovim monitorima ima cip ako se ne varam, dok freesync valjda softverski to resava. Valjda nisam nesto provalio da mi se ne smejete :D

Nop. Dobro si napisao.

Pazi ovako:
Graphics freak, što reče kolega:
Level 1 - 1080p 60hz-75hz
Level 5- 1080p 144hz
Level 10- 1440p 144hz
Level 50 - 2160p 60-75hz
Level 99 - 2160p 144hz

Pa se pronađi.

Što se tiče IPS vs TN, TN ima prednost za gaming IPS za rad.
TN vs IPS
brži odziv vs sporiji odziv (1vs5ms)
ugao gledanja ~170 vs 178 stepeni
manja "dubina" boja vs veća "dubina boja" 8bit vs 10bit
(da budem precizniji 8 BPC vs 10 BPC (output color depth opcija u drajverima grafike)
jeftiniji vs skuplji ako želiš veću rezoluciju i više herca

Poslednja izmena:
Imam za 320e i za 350e.

Što se tiče IPS vs TN, TN ima prednost za gaming IPS za rad.
TN vs IPS
brži odziv vs sporiji odziv (1vs5ms)
Ovo je netacno, IPS je dobar all-around monitor, nije ovo 2010 da IPS ima osetan input lag.

Sporiji odziv da, na papiru. U praksi ne, osim ako je neko profi eSports gamer ili hardcore competitive FPS igrac, ne treba ni da razmatra TN panel.

Nisam pisao iz ličnog iskustva sa IPS monitorima, pišem čoveku ono što sam čitao na netu dok sam birao monitor za mene. Moj drugar koji se bavi fotkama i videom je izabrao IPS 4k 27" 60-75hz dok sam ja izabrao TN 1440p 144hz za gaming. Takve su im specifikacije da su za nešto bolji za nešto manje dobri.

VA panele niti sam video niti čitao nečije iskustvo.

Ja sam pisao iz licnog iskustva(kao neko ko igra igrice 17 godina, neko vreme se takmicio u Doti pa posle duze vreme u LoL-u, nakon toga neki nazovi hardcore Overwatch competitive, gde sam dropovao elo namerno da bih igrao sa drugarima, a pre toga se trudio da dobijem :d) i iz zdrave logike, slika na TN panelu je raspad, za 1440p i 144Hz postoje i IPS paneli, nema smisla uzimati TN. Tih 5ms vs 1ms mozes u vodu da bacis, to je kao da gledas napajanja i kazes da je Zeus od 600W bolji od Seasonica od 350W :d

I pored svoje competitive nastrojenosti sam uzeo 75Hz IPS(pa sam na njemu picio competitive OW :d) umesto 144Hz TN za isti novac jer je slika neuporedivo bolja, iako je ista rezolucija, nije ni za poredjenje.

Jedino kad ima smisla uzimati TN panel jeste
ako je neko profi eSports gamer ili hardcore competitive FPS igrac

Poslednja izmena:
Ja mogu da odem da proverim i da se uverim da li je sve dobro i ispravno,ali brine me sta nadalje ako se desi nesto onda ima da se nerviram samo.

Ja sam pisao iz licnog iskustva(kao neko ko igra igrice 17 godina, neko vreme se takmicio u Doti pa posle duze vreme u LoL-u, nakon toga neki nazovi hardcore Overwatch competitive, gde sam dropovao elo namerno da bih igrao sa drugarima, a pre toga se trudio da dobijem :d) i iz zdrave logike, slika na TN panelu je raspad, za 1440p i 144Hz postoje i IPS paneli, nema smisla uzimati TN. Tih 5ms vs 1ms mozes u vodu da bacis, to je kao da gledas napajanja i kazes da je Zeus od 600W bolji od Seasonica od 350W :d

I pored svoje competitive nastrojenosti sam uzeo 75Hz IPS(pa sam na njemu picio competitive OW :d) umesto 144Hz TN za isti novac jer je slika neuporedivo bolja, iako je ista rezolucija, nije ni za poredjenje.

Jedino kad ima smisla uzimati TN panel jeste
Koji IPS 1080p 144hz od ~24" preporučuješ?

Mana IPS-a je probijanje svetlosti i isprana crna boja, što u mračnim scenama, kojih ima u svakoj igri (a neke su samo takve) načisto ubije doživljaj. Zbog toga sam ja više za VA/TN.
Koliko sam čitao TN ima mnogo manje uglove od tih 170 stepeni, a meni na prastarom monitoru iz potpisa baš smeta ugao po vertikali za koji bih rekao da nema ni pola od tih 170, a na to još dođe inverzija boja sa promenom ugla gledanja.

Pa onda idi na VA.

TN je realno zavrsio pricu, dosta je lose uzimati ga u 2018-toj, boje su kriminalne..

Ne znam modele, nisam gledao, generalno sam pricao..

Ips FHD sa 144hz i gsyncom ne postoji mozda ima sa 144hz ali i to ne verujem da ima,VA pa tek mislim da ne postoji.
Ja bar nisam uspeo da nadjem.

FullHD IPS 144 ne postoji, za IPS 144 bi morao da ides na 1440p.

Evo da se javim ipak sam uzeo acer predator xb241h u gigatronu gde mi je kostao 48890din.
Nije neki lepotan ali fino izgleda postolje je bas odlicno uradjeno.
Prelazak na vise herca je stvarno fenomenalno i g-sync je odlicna stvar.
Sto se boja tice vidi se razlika u odnosu na ips ali nekako sam ga podesio pa mi super sada izgleda,mada cekam da mi se javi jedan kolega da mi da podesavanja i on ima isti i da vidim kako ce tada izgledati.

Preko 400e za FullHD TN panel, zasto Voki zasto :D

Preko 400e za FullHD TN panel, zasto Voki zasto :D
Pa sta da radim merak mi bilo za taj g-sync :D
Voleo bi ja da su jeftiniji ali nema. Ips i sam znas koliko kostaju. Mozda za 4,5 godina budu jeftiniji pa cemo da vidimo za sada je ok ovo. Ovo cena je cak i dobro ispala. Mislio sam da uzmem asus ili Alienware ali resio sam najeftiniji koji nadjem i pao je predator. Imao sam i bez garancije da uzmem pg248q jeftinije ali nisam hteo da ruzikujem.
Za sada sam zadovoljan.

Ja sam uzeo freesync i prezadovoljan sam. 144hz, 27 inča tn, za 40k u domacojnradnji.
Verujem da ima itekako boljih, kvalitetnijih, skupljih, ali ovaj za sada radi odlicno i za moje poimanje odlicna slika posto sam presao sa 60hz :)

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vrh Dno