Šta je novo?

Da li uzeti ?

gile23

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2009
Poena
360
Ili da li uopste uzeti tablet :), pre svega kucna upotreba, verovatno bi ga nosio van, ali ne nesto preterano ? Lomim se izmedju iPad 2 (Wi Fi only 16 GB) i verovatno Galaxy 10.1 (verzija koja kosta 500$). Nabavljam ih preko tako da ce kostati ~isto.

Tablet bi pre svega koristio za internet mozda koju igricu, eventualno ako bih naleteo na neku zanimljivu aplikaciju i to je to.

I zanima me od usera iPad-a i nekog Honeycomb tableta, kako izgleda facebook, da li moze da se "napravi" da izgleda kao na desktop-u, ovo prvenstveno pitam zbog chat-a. Jer opet ako uzimam tablet a koristio bih ga za internet ne bih zeleo da mi "samo" facebook bude zakinut u startu za 50 % (nisam navucen na facebook). Ovo mi je presudno da li cu uzeti Samsung Galaxy ili iPad 2.

Unapred zahvalan :).

Ni na jednom ni na drugom sistemu (ios,hc) ne postoji FB native aplikacija. Tj napravljene bas za pad-ove od strane FB-a.
Kod iOS-a imas alternativu u mypad-u, kod hc-a recimo u friendcasteru ... verovatno imas jos alternativa, ali ove dve sam isprobao. Ne koristim FB pa me taj deo price nije preterano zanimao.

Ako ti treba samo za to sto si pomenuo gore, ne znam zasto bi trosio tolike pare na te tabove, kad i mnogo jeftiniji mogu da ti odrade pos'o. Mozda da razmislis o nekom netbook-u ? :)

Ja sam imao slicnu dilemu kao i ti, xoom vs ipad2. Uzeo i jedan i drugi i izabrao sam na kraju iPad2 zbog vece baze aplikacija, boljeg ekrana, a i lepsi je od xoom-a :) Dok vec od tankog GalaxyTab-a nije :)
Citao sam da su update-om ispeglali razne decije bolesti kod xoom-a, da nema vise cestog FC-a aplikacija, dodali usb host opciju bez ikakvog hacka i tome slicno, pa verujem da Samsung uci na tudjim greskama i da ce ovaj tab biti super.

Kao sto sam rekao i u drugom thread-u, pametnije je sad uzeti ipad2 no bilo koji HC tablet. To je moje misljenje, ma da takodje mislim da cu se do kraja godine ugristi za jezik :D jer kako su krenuli da izbacuju tab-ove sa HC-om, tako je broj aplikacija poceo da raste.

Edit: zaboravih najvecu prednost HC tableta nad iPad-om .... ne koriste iTunes :D

Poslednja izmena:
Koliko je meni poznato iPad nema FB app koju je napravio FB. Postoje neke 3rd party apps za FB, ali nijedna mi se ne svidja. Pristup FB-u je moguc kroz web browser, ali neke stvari ne funkcionisu najbolje (video i upload slika). Uglavnom mozes da pridstupis FB pomocu vise razlicitih app od kojih je svaka zgodna za ponesto u vezi FB-a. Meni se to ne svidja i uopste nije elegantno kao sto se ocekuje od takve sprave.

Moracu jos debelo da razmislim,... Hvala na infromacijama :),...

Nazad
Vrh Dno