Pozitivni utisci
- 1440p za ove novce teško da ima igde u Srbiji (22k u novembru 2022.)
- 75hz
- Freesync
- HDMI i DP
- lepe IPS boje (panel je inače Changhong/BOE ADS 8bit+frc)
- propisan adapter napajanja sa dovoljno dugim kablom (ispravljena mana koju su sa prvim Tesla monitorima imali i sada liči na laptop adapter)
- VESA kačenje
- kontrola podešavanja sa džojstikom
- HDR (ali ovo ide i u minus jer je HDR400, ako i toliko, pa nema toliko smisla)
- nema iritirajućeg svetla statusa rada monitora koje obasjava celu sobu
Negativni utisci
- izrada, veoma je jeftino sve pod rukom, bez obzira što okolo panela ima neki metalni finiš
- probijanje svetla sa strana; IPS bleed (ali ne toliko zbog lošeg panela, nego zbog loše završne obrade jer bukvalno malo pritisnem spoljni deo ekrana sa strane i probijanje se smanji i razmišljao sam da ga vratim za neki drugi primerak, ali cenim da bih dobio još gori)
- ima HDR, ali samo HDR400, što nije dovoljno za propisan HDR užitak, ali soft-minus jer "koliko para toliko muzike"
- donji deo (ispod panela) se poprilično greje, ali ovo je generalna mana ADS tipa panela
- našao sam par mrtvih piksela, ali pošto je rezolucija jača na ovoj dijagonali, teško ih je uočiti i ne smetaju (update za ovaj post: nema ih više, nestali izgleda)
Realno, za ove novce ovako nešto kod nas nema bolje i mora se krenuti sa time na umu u kupovinu. Može da postoji mana, ali ne mora da znači.
Minus i za prodavnicu gde sam kupio, jer mi nisu propisno popunili garanciju za treću godinu (još sam se vratio da popune ponovo, pa opet nije popunjeno propisno - fali serijski broj, ali ima pečat makar). Štiklirao sam da preporučujem monitor, i to je istina, ali samo po nekoj akcijskoj ceni. Po punoj ceni ne bih mogao da preporučim isti i to ne jer je loš, nego što je kontrola kvaliteta neadekvatna.