Šta je novo?

Da li TV out opterecuje...

cunga_lunga

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2002
Poena
619
Zanima me da li TV out opterecuje sistem, CPU ili samu graficku, ako je non-stop ukljucen?!

Inace imam MSI ATI 9250 i odkad sam je nabavio ne gasim TV out, non-stop je ukljucen (kao clone), pa bih hteo da znam da li to utice na performanse npr. u toku igrica?

koliko se ja sećam utiče na performanse.
probaj 3d mark za tačne cifre.

Moguce da malo smanjuje performanse graficke karte

Meni je neke dve nedelje bio konstantno ukljucen tv out i nisam primetio neko usporenje. Doduse, igrao sam samo NBA LIVE i PES, tako da ne znam za ostale igre.

za tvoju graficku ne znam ali na mojoj 6600gt nisam primetio razliku u performansama
mozda ti je najbolje da pokrenes test sa i bez pa vidi dal utice i koliko

Usporava oko 5%... Provrti 3DMark pa cesh videti.

Poslednja izmena:
Ma ok je, verujem, hvala vam.

Inace mislim da uz malo slabiju konfiguraciju, tih 5% moze lepo da znaci.

NARAVNO DA DA !!!!
Kako si mislio da duplo pusta sliku na dva razlicita mesta .
I ne bih se slozio da je to svega 5 %
poz

cunga_lunga je napisao(la):
Ma ok je, verujem, hvala vam.
a zašto ti ne bi probao 3dmark pa se sam uverio da li i koliko se gubi na performansama ?

Meni je neke dve nedelje bio konstantno ukljucen tv out i nisam primetio neko usporenje. Doduse, igrao sam samo NBA LIVE i PES, tako da ne znam za ostale igre.

Hmm...:trust:
Ukljucen u opcijama, ili ustekan kabl?

Moje misljenje

Graficka karta renderuje neki 3D i to je, da tako kazemo, digitalni deo posla. Koliko ce on puta da bude konvertovan u analogni, jednom na VGA ili dva puta zbog TV izlaza je posao koji odradjuju DA konvertori koji ne bi trebali da primetno trose resurse GPU-a, bar ne u CLONE modu. Kod EXTENDED je vec druga prica.

E sada ovo nisam testirao u praksi (odradicu u toku dana) ali sam 3d mark, na primer, od testa do testa pokazuje svaki put drugacije rezultate, kod mene '03 moze da se razlikuje skoro do 100 poena, kako kad.

Poslednja izmena:
Evo pustio sam 3DMark '03 da izvrti po 3 puta svaki test, sa i bez ukljucenog TV izlaza u CLONE modu. Onda sam test ponovio i u Horizontal span modu i rezultati su sledeci:

- Single:...........12696
- Clone:...........12485
- Span:............12638

Ima razlike ali je prilicno zanemarljiva i manja od pomenutih 5%, u ovom slucaju je na nivou od +/-1.5%

Pogresio sam u vezi Clone moda jer se on pokazao kao najzahtevniji. U Clone modu se vidi 3D Mark i na TV-u dok se u Horizontal span modu TV izlaz sam iskljuci dok se svi testovi ne zavrse, otuda je rezultat visi i veoma blizu onome u Single modu.

Poslednja izmena:
@Vuk
koliko se ja sećam, kod mene je bila veća razlika.
nemam sad sa čim da testiram pa da kažem tačno koliko.

nema puno logike da clone bude zahtevniji od span moda, osim u slučaju da grafička isključuje drugi ekran kada se pređe u 3d mod.
to kod mene nije slučaj (ati 🙂) što dođe naročito zgodno ako je televizor u neposrednoj blizini pa baciš walkthru ili mapu na dodatni ekran 😉

ps This forum requires that you wait 15 seconds between posts. Please try again in 1 seconds.

Ovi razlike su samo u 3D marku, on po defaultu ne koristi drugi ekran za testiranje osim u Clone modu, a kod igara koje mogu da prosire sliku i na drugi ekran u span modu sigurno da ima usporenja, sto je i logicno.

Evo rezultata '03. u realnom span modu, 2048x768: celih 8751 poen😀

To se moze nazvati usporenjem a one razlike sa ukljucenim i iskljucenim TV izlazom u Clone modu slobodno zanemarite, osim u testovima nigde drugde ih ne mozete primetiti.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno