Šta je novo?

Da li treba re-install Windows-a posle upgrade-a sistema

Nidzge

Cenjen
Učlanjen(a)
31.03.2011
Poena
160
Nadam se da sam pogodio pravi deo foruma za ovakvo pitanje.

Dakle planiram da zamenim CPU, MB, RAM i PSU. Da li cu morati da reinstaliram Windows posle promene ovih komponenti. Procesor i ploca koje menjam su dosta stari, i proizvodjac je drugi u odnosu na obe komponente (AMD vs. Intel, MSI vs. Gigabyte).

Ako je potrebno reinstaliranje, da li je moguce to odraditi pomocu eksternog HDD-a, s obzirom da nemam CD-ROM?

Unapred hvala

Ne mora... Samo preseli hdd na novu ploču i pusti da windows sve sam završi. Naknadno instalira j specifične drivere za noću ploču.

Preporucljivo je, za svaki slucaj, da ne bude nekih problema sa gremlinima. ;)

Ako ne budes ima BSOD prilikom paljenja Windowsa posle upgrade-a onda ne moras a ako imas onda odradi re-install!

Lakše je da proba, pa ako neće neka reinstalira.

Ne znam, vise volim da sve radi "cakum-pakum", nego da cekam ili prizivam da se nesto neocekivano jednog dana desi. :D
Plus sto su te ploce verovatno nebo i zemlja.

Poslednja izmena:
Теоретски може да се пребаци, практично је обично боља варијанта реинсталација. Нико овде не одржава систем толико добро да нема разних глупости по њему па је ово прилика да се прочисти и избаце трагови свега и свачега. Ако ипак пробаш, можда није лоше да пре свега склониш драјвере за графичку, чипсет и слично што може да прави проблеме. Покрени инсталацију па иди на репаир и онда како буде.
Ја бих у сваком случају реинсталирао.

Meni treba više vremena da vratim sve nazad nego da ubedim windows da radi na novom hw. Pri tome nikada ne koristim cleanere i slične programe za čišćenje sistema.

^
Pa ne menja on nista, kad malo bolje pogledas, vec realno, stari HDD stavlja na nov komp.
...
Ako budes imao musice, neces znati od cega su, to je jedno vece da se odradi i to fino, ne kapiram sto te to toliko mrzi?

^
Pa ne menja on nista, kad malo bolje pogledas, vec realno, stari HDD stavlja na nov komp.
...
Ako budes imao musice, neces znati od cega su, to je jedno vece da se odradi i to fino, ne kapiram sto te to toliko mrzi?
Stari hdd sa starim instaliranim sistemom stavlja u novi komp a to je razlika bitna naspram stavljanja storage harda.

Reinstal u takvom scenariju je poželjan.
Ne i obavezan ali poželjan jeste.

I ja glasam za reinstall, bolje sprijeciti nego lijeciti, ako dodje do toga.

I ja se slazem, skoro sam menjao PC, i nisam ni hteo da se zezam sa starom instalacijom,
vec mi je dovoljno muka zadao i cisto instaliran sistem, jos da sam se baktao sa starim, potrosio bih mnogo vremena.

I cisto psiholoski cisto, novo, vise znaci.

Stare drivere windows neće da ucitava, tako da zaista ne smetaju. Opet... Sve zavisi od toga kakav si korisnik. Ja lično, najviše mrzim da instaliram windows.
Baš sam pre 10 dana prebacio hdd sa w7 koji je radio na nekom c2d sa intel p43 chipsetom na drugu ploču na kojoj je q6600 sa intel p35 chipsetom. Sve je bilo gotovo posle pola sata, jer sam i grafiku zamenio ... Sa nv9600 na nv550ti.
Bilo je problema sa mrežnom kartom jer windows ima bagovan driver za tu mrežni pa je trebalo staviti stariji driver.

Mrzim i ja, ali se mora povremeno. :D

Pa s obzirom koliko si sw-a testirao do sada trebao bi svaki mesec da radis reinstal :)

Ti :)

Jok bre. Predhodni install mi je trajao dve godine ili tako nesto. A stavljao sam boga oca na njega... Reinstall samo jer sam promenio PC.
Ovaj verovatno leti kad izadje Win 9, jer cu verovatno da preskocim upgrade.
Nije mi dobro prosao kad sam zadnji put probao sa Viste na 7.

Vrh Dno