Šta je novo?

Da li TP Link TD-W8951ND moze da radi kao repetitor?

fortuna

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poena
169
Naime, na jednom spratu imam neki ADSL huawei modem i wifi ruter i na njega mi je povezan kucni racunar preko mreznog kabla. Posto koristim telefon i laptop u prizemlju, dva sprata ispod, signal mi je jako slab i imam jednu ili dve crte od wifi neta.
Ono sto me interesuje, da li mogu modem iz naslova da stavim kao pojacivac signala izmedju spratova i da ga povezem da radi kao repetitor i da mi pojaca signal do prizemlja? Znaci da samo radi kao repetitor, a da on bude povezan sa Huawei modemom koji stoji na drugom spratu? Ne postoji fizicka mogucnost da spustim kabl do prizemlja i jedini nacin je da ih povezem bezicnim putem preko wifi mreze. Na prvom spratu mi je signal odlican i samo bih trebao da nekako prosledim signal do prizemlja ka laptopu i telefonu.

Ako moze neka pomoc oko povezivanja i da li uopste ovaj tp link moze da radi kao repetitor samo?

Kao "repetitor" nece da moze :). Salim se.... Kaze se repeater ili na srpskom ripiter ne repetitor. Takodje taj 8951ND je adsl ruter i ne moze imati repeater funkciju. Ono sto mozes je da taj kabl sto si doveo do racunara ubodes u LAN port na 8951ND a njega setujes tako sto mu ugasis DHCP i postavis IP iz opsega tog huavejca (huawei je verovatno na 192.168.1.1 a ti TP LINK stavi na 192.168.1.2).

W8951ND Moze da radi kao WDS, trenutno ga tako koristim. Ali nisam siguran da ce da radi, kod mene je tplink - tplink, koliko me secanje sluzi WDS nije hteo da radi kad sam na glavnom tplink ruteru imao DDWRT. Nista te ne kosta da probas, evo objasnjenje kako da podesis: http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=227

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno