Šta je novo?

Da li su ovi kondenzatori u redu?

Pogodak

Cenjen
Učlanjen(a)
15.06.2009
Poena
151
Pozdrav svima. :)
Ovako, :)
slika na desktop racunaru se nakon nekog vremena zamrzne i ne moze se nista raditi, nema pravila posle kog vremena ce se to desiti. Racunar je ociscen, RAM memorija i sve kartice su izvadjene i kontakti prebrisani alkoholom i osuseni a slotovi usisani...
Otvorio sam napajanje i video ove kondenzatore i ovu cvrstu braon masu koja je razlivena po dnu ova dva kondenzatora.
Da li to znaci da su kondenzatori zreli za zamenu? I da li moze da se zbog toga da se na racunaru zamrzne slika?

Unapred hvala.

211220133034.jpg

Vizuelno kondenzatori su ok.

Ovaj desno ko da je krenuo ? ili je takav ugao
Koj win koristis, i da li si siguran da nije do njega. Proveri temperature. Proveri hdd nekim programom

Oba su ravna na vrhu, nisu naduvena. Pomislio sam da su procureli zbog ove braon mase u dnu oba kondenzatora, cak su i spojena njome.
Na racunaru je XP. Nisam siguran da nije do njega fino radi, odradio je celo skeniranje i Malwarebytes (pronaso oko 15 malware-a) i Avira (30-tak virusa), posle je i CCleaner odradio svoje.
U HD Sentinel-u HDD ima 100% Performanc i cini mi se 89% Health, u njemu je pisalo da ima 5 bad sektora, ali u HD Tune skenirao sam HDD i nema ni jedan bad sektor, a pod Health dve linije su bile zute...

Na racunaru je XP. Nisam siguran da nije do njega fino radi, odradio je celo skeniranje i Malwarebytes (pronaso oko 15 malware-a) i Avira (30-tak virusa), posle je i CCleaner odradio svoje.

Evo ti najverovatnijeg uzroka.
Naime različita "gamad" čini različite promene/izmene po sistemu. Njih si eliminisao ali štetu su već učinili.
Probaj sa svežom instalacijom windowsa.

Pre reinstalacije probaj da proveriš memoriju na eventualne probleme sa nekim od alata za testiranje memorije sa HiRens Boot CD-a na primer.

Znači pokreni sistem sa CD-a i onda neki od alata za testiranje (Gold Memoty, MemTest, Windows Memory Diagnostic).

Obrisao sam oba diska (i C i D) i instalirao nov Windows XP i nakon 5-6h rada opet se zamrznula slika.
Pustio sam Gold memory sada, pa se javljam sa rezultatima.

Evo rezultata testa RAM-a i HDD-a:

231220133113.jpg
231220133127.jpg
231220133123.jpg
231220133128.jpg

Obrisao sam diskove i instalirao XP SP3, instalirao sve drivere, programe, i nakon rada od nekih 5-6h, kada sam pomislio da je sve ok, opet se slika zamrznula i nista nisam mogo drugo da uradim osim da resetujem racunar.
Kondenzatori na ploci i ostalim komponentama izgledaju ok, ploca nije naduvna nigde, ocistio sam sve kontakte na RAM memoriji i karticama alkoholom a slotove usisao, nije do pregrevanja jer i pre instalacije sam pustio i MAlware bytes i Aviru da skeniraju istovremeno i radilo je tako 2-3h, tako da mislim da je bio opterecen i da je do pregrevanja komponenti da bi se tada ukocio. Sinoce se ukocio maltene kada nista nisam ni radio, nije bio opterecen.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno