Šta je novo?

Da li su ispravni pajpovi?

tarzan1321

Čuven
Učlanjen(a)
12.06.2004
Poena
619
Kupio sam pre par dana Asus N6200GE AGP i danas sam uzeo da otkljucam pajpove. Uzmem 78.01 drajvere i novi RivaTuner i pocnem. Otkljucam ja dodatna 4 pajpa i pokrenem 3DMark03 i test prodje sasvim OK tj. bez ikakvih anomalija u slici i izbaci mi neki rezultat od 4800 poena. Ja sav zadovoljan, i rekoh ajde da probam neku igru. Pokrenem PES4, kad ono artefakti. Ja pomislim da je mozda samo u ovoj igri pa pokrenem i nhl2006 kad i tamo anomalije. Zasto se to javlja ako je 3dmark03 prosao bez ikakvih problema i da li cu morati da ih iskljucim?

Drugi problem imam kod klokovanja. Nece da ide preko 400-600 iako sam video da su ljudi terali do 450-670 na default biosu. Isti klok je i sa ukljucenim i sa iskljucenim pajpovima. Zasto?

Cudi me to jer i ja imam Asus 6200GE i otkljucao sam ga. Radi bez problema a kupljen je isto pre par dana. Probaj da ga opteretis sa 3DMark05, obelezi sve osim CPU testa i vidi jel ima anomalija. Mada ako ih ima u igrama to vec nije dobro. Sto se tice klokovanja ja nisam mogao da ga OC kada sam ga otkljucao vec sam modovao vec modovani 6600 Ultra Bios koji sam nasao na forumu i stavio 400/650 i flesovao, ali to ti ne preporucujem jer tebi i samo otkljucani ne radi dobro.

Usput koliko si dugo opterecivao karticu pod 3DMark03? Ako je to bilo kratko ona se onda taman zagrejala kada si upalio igrice posle 3Dmarka03.

Pustio sam da odradi ceo test tj. nekih desetak minuta i onda sam probao sa igrama i pojavile su se anomalije, pa sam onda opet pustio 3dmark03 i nije bilo problema. Sto se tice 3dmark05 njega sam skinuo ali je bila corrupt instalacija. ***, izgleda da sam naleteo na budjav primerak. A bio sam ubedjen da ce raditi jer NV43 A2 ali ***.

Vrh Dno