Šta je novo?

Da li ste zavisnik Interneta?

KIBLA`s

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900KF & NZXT kraken 360
Matična ploča
Asus Tuf Gaming Z690-Plus
RAM
2 x 32 GB Kingstone Fury DDR5
GPU
Asus Astral 5080 OS Gaming
Storage
2x1TB Kingston SFYRS/1000 + 2x1TB Patriot SSD
Zvuk
Creative Sound Blaster X3
PSU
Seasonic prime GX-1300
Kućište
Fractal Focus 2
Monitor
ROG SWIFT PG278QR 165Hz, G-SYNC
Miš & tastatura
DeathAdder v3 & Logitech Ultrax Premium
Laptop
Lenovo X1
Mobilni telefon
BlackBerry Classic (Q20) + iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
ja, priznajem, jesam
dnevna doza je oko 10 sati, nekad manje, nekad vise.

doza se menja, ali se bez neta dan ne bi mogao izdrzati :)

Vec vidim kilometarski thread...
Sto se tice zavisnosti,naravno da sam navuchen na internet,pa ne bi benchovao u 2 sata nocu da nisam...a sutra radim... :wall: :crash:

xexexexe. Ja sam i na poslu direktno vezan za internet. Znaci moja doza je tolika da pored kompa nisam samo kad spavam ili eventualno kad padne neka zenska :banana:

Recimo da fax nema teorije da zavrsim bez interneta...

BozicBata je napisao(la):
xexexexe. Ja sam i na poslu direktno vezan za internet. Znaci moja doza je tolika da pored kompa nisam samo kad spavam ili eventualno kad padne neka zenska :banana:
I ja sam BIO na poslu direktno vezan na net,dok neke ljude nije pocelo da nervira to sto sam non-stop na netu i sto sam TOTALNO nezaiteresovan za posao.Pricao sam sa kolegama samo kad me nesto pitaju.E to su bili dani...jedva sam cekao da odem na posao :D Trpeli su me neka 2-3 meseca pa su nam ugasili.

Poslednja izmena:
Iako bih trebao non stop da visim za kompom, po prirodi studiranja i hobija, ne visim za kompom duze od jedan sat dnevno kad se sve sabere. Pre je bilo bas katastrofa, visio sam dosta dnevno za kompom.

Sve se svodi na proveravanje mail-a, poruka na messengerima i blic prelistavanje foruma. Uz to ide i provera funcionisanja svih interfejsa na svim ruterima...

Sebe jednostavno forsiram da sto manje sedim za kompom. Treba se hiruski odstraniti. Nije zdravo ni za drustveni zivot a ni po zdravlje.
Sport i zujanje po gradu su mi na prvom mestu.

Sad kad ne bi vise imao 24h net ja bi poludeo ... ozbiljno kazem!

Brr, 2 sata dnevno max, a ipak uradim sve sto bi trebalo. Inace trudim se da ne idem po navici vec iz potrebe a koliko uspevam to je drugo pitanje. Mislim da je neko gore pomenuo da nije zdravo i da ima vaznijih stvari u zivotu ali ljudi su ziva bica koja u mnogim stvarima nemaju meru tako da je biti navucen na nesto postala opsta stvar .. svako ima svoj "porok"

"covek bez poroka je covek sa manom"
evo ja se vec nakacio :d

ranije dok je RCUB radio sa starom ekipom jeap po xy sati dnevno na chetu i tako to sada vishe ne.
Najveci zavisnik kojeg sam ikad video je Giga.
Jednom prilikom setjam se otishao je kod svojih na selo dva dana. KAd se vratio chovek je drhtao, ubledeo sav ofucao se. Ni rech nije rekao dok nije seo za monitor ulogovao se i onda je tenzija pochela da popushta.....
Taj lik je svojevremeno uspeo da prati prepisku iliti chita poshtu od 40k ljudi bRE
E to je zavisnost.

BozicBata je napisao(la):

Pa kad ce da padne zenska kada si uvek za komp? :d

Inace od kad je stigao ADSL, malo vise visim na netu, problem je generalno puno sedenja za racunarom i na poslu i kuci. Srecom radimo na tome da ne zardjamo skroz. :)
U USA vec imaju centre za odvikavanje od Internet-a, pa vi vidite sta ce se i kod nas desiti kada budemo truli kapitalisti.

Ranije je bilo samo na poslu od 09h do 17h, a sada visim i kuci otkad su nam zamenili centralu.Ranije je bilo samoubistvo da se zakacim od kuce na net, a sada cekam isdn i SAT.
A zenske?Pa imam stalnu koja se ne buni, tako da sam resio problem.
Pozz...

Evo jos malo pomoci: Brzo ovde!

A ja - kako kad. Uglavnom sam svaki dan na netu, mada bih bez problema mogao bez istog koliko god da treba (ne samo neta, vec i kompa).

Od 8 do 16h na poslu... + kod kuce :) Definitivno jesam.

Ja sam poslom vezan za internet tokom dana, ali kad dodjem kucji to je samo proveravanje licne poste i kraj.

Mada poslovanje stvarno ne bi mogao zamisliti bez interneta, skoro da vise i ne koristim telefon u toku radnog vremena, svi dobavljaci su online - naci sada neku egzotiku od hardvera je na samo par klikova daleko...

Hehehe i cudno mi je sto se ne javljaju moderatori sa foruma - kad je pola njih non stop na ircu :)
Ajde ljudi da ste u jednoj smeni - nego pola ljudi tamo ni ne spava :d

Evo uplaticu vam 5% lecenja na onoj klinici :p

1-2h dnevno net i 1h igre.
sve zavisi kada.zimi se cifra povecava na 2h net i 2h igre,dok leti ne sastavim ni 2h ukupno za kompom.

Definitivno jesam :) Kada mi ne radi net iz nekog razloga komp i ne ukljucujem :)

Zovem se tako i tako i da ja sam internet zavisnik!

100% ADDICTED
da pricam dalje ili jok...?
znaci od 9-17 je ubijanje, kuci sam izvadio modem jos 2003
sva "sreca" sad cale uzo neki komp pa se neki put za vikend kacim
sa njegovog, dakle kuci radnim danom nista (amnezija se lici lakim udarcem u glavu)

Ljudi, ja nekad davno kad nisam imao Internet kod kuće često sam po celu noć ostajao na poslu da bi surfovao, a danju sam radio. Doduše, takav mi je posao bio da nije bio problem da na posao dođem u podne. Ali, onda je to stvarno bila nova stvar i na neki način je bilo atraktivnije nego sad.

pa ja ne mislim da sam zavisnik ali mislim da sam baksuz... nije mi jasno kako primetim svaki, ali svaki i mali prekid neta (trenutno aDSL-a) :p

Poslednja izmena:
Ufff, nekad po 15-16 sati online [igre, chat, forumi]. Sada sam 4 puta manje za kompom [nakon terapije uninstaliranja svega mogutjeg shto postoji za chat na kome sam i najvishe visio :d].

Poslednja izmena:
Kod nas u CG od Nove godine 2.5 puta ce da poskupe impulsi za dial-up, pa se moram odvikavati, grrr...

Srga je napisao(la):
Hehehe i cudno mi je sto se ne javljaju moderatori sa foruma - kad je pola njih non stop na ircu :)
Ajde ljudi da ste u jednoj smeni - nego pola ljudi tamo ni ne spava :d

Evo uplaticu vam 5% lecenja na onoj klinici :p

Ma ne, moderatori ce biti oni koji sede pola sata na netu :D

pa komp mi je upaljen non-stop(ja na njemu ......5 sati .....) na netu 3 sata>>>>sto je malo ...uzeo sam flat zbog p2p koji su mi zabranili.....

Nazad
Vrh Dno