Šta je novo?

Da li ste za to da se na forumu organizuje posebna soba za Apple usere?

Da li ste za to da se na forumu organizuje posebna soba za Apple usere?

• Ukupno glasača
    80
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

RingeRaja

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
18.03.2005
Poena
1,185
Pošto se niko nije setio, da pokrenem ja.

Poslednja izmena:
Jeste, ali se misli na sobu gde ce biti sve na jednom mestu, i SW i HW i accesories :). Ovo se pokrenulo iz razloga sto se desavalo da se pitanja u vezi iMaca premeste u sobu Desktop racunari... sa PC-evima. :)

Jeste, ali se misli na sobu gde ce biti sve na jednom mestu, i SW i HW i accesories :). Ovo se pokrenulo iz razloga sto se desavalo da se pitanja u vezi iMaca premeste u sobu Desktop racunari... sa PC-evima. :)

Ovo nije soba za Apple user-e, već Softver>Mac OS X soba, dok bi posebna soba za Apple usere podrazumevala i hardware i software, ali isključivo Apple proizvode.

Ako ima potrebe, interesovanja, za to zasto da ne.

Poslednja izmena:
Nemam ništa protiv Apple, ali zar ne mogu na istoj osnovi svoju sobu tražiti i ljubitelji Creative ili Logitech proizdvoda... a to ne vodi ničemu, zar ne?

Nemam ništa protiv Apple, ali zar ne mogu na istoj osnovi svoju sobu tražiti i ljubitelji Creative ili Logitech proizdvoda... a to ne vodi ničemu, zar ne?
Mislim da poređenje nije na mestu, ali 'ajde de...

poredjenje ne da nije na mestu nego...

RingeRaja odlicno sto si otvorio ovu temu! Vec mnogo puta do sad je pisano zbog cega bi mac korisnici trebali da imaju jednu sobu ali su svi ti postovi nazalost izbrisani jer nisu pisani na pravom mestu :)

dakle: potrebno je organizovati Mac sobu sa SW i HW + hackintosh jer:

1. nikada ne otvaram sobu "Desktop racunari" ili "Laptopovi" jer se tamo nalazi 99% tema koje me apsolutno ne interesuju.

2. ako neko tamo postovi pitanje o npr. MacBooku ja ga necu videti - samim tim ce pitanje (eventualno) ostati sa odgovorom manje.

ovo je moje misljenje ali predpostavljam da je situacija slicna kod vecine mac korisnika.

poredjenje ne da nije na mestu nego...

RingeRaja odlicno sto si otvorio ovu temu! Vec mnogo puta do sad je pisano zbog cega bi mac korisnici trebali da imaju jednu sobu ali su svi ti postovi nazalost izbrisani jer nisu pisani na pravom mestu :)

dakle: potrebno je organizovati Mac sobu sa SW i HW + hackintosh jer:

1. nikada ne otvaram sobu "Desktop racunari" ili "Laptopovi" jer se tamo nalazi 99% tema koje me apsolutno ne interesuju.

2. ako neko tamo postovi pitanje o npr. MacBooku ja ga necu videti - samim tim ce pitanje (eventualno) ostati sa odgovorom manje.

ovo je moje misljenje ali predpostavljam da je situacija slicna kod vecine mac korisnika.

Potpuno se slažem sa tobom kovacm, zato sam i pokrenuo ovu temu sa nadom da će se oglasiti i administracija i da se neće završiti na konstatacijama nas user-a.

Za Logitech se slažem, ali bojkotujem Creative. Ipak Logitech pored miševa i volana pravi i svoj LogitechOS..zar ne? Ne?
icon10.gif

I ja sam za. Zaista mi je svejedno da li će Apple soba biti podforum ili top forum, ali samo da sve bude na jednom mestu. Uostalom, i na drugim forumima, većim, Apple ima svoj forum, pa što da se ovde osećam hendikepirano :)

Nisam od moderatora ocekivao ovako glupu izjavu (ma koliko se trudio da nadjem neku lepsu rec za to, kako se nebi sukobio sa vlascu, nisam mogao) :trust:

Aj da vidimo ovako, forum je podeljen na:

» Benchmark hardware community....
» Računari *
» Komponente
» Radionica
» Multimedija *
» Softver *
» Umrežavanje *
» Mobilna telefonija i drugi mobilni uređaji *
» Market *

Ovi sa zvezdicom pokrivaju Apple proizvode po sadašnjoj organizaciji.
Sad, vi biste jednu specijalnu i jedinstvenu sobu samo za Mac usere, koju treba staviti, gde?

To što ti kovacm ne otvaraš sobu gde je po sadašnjoj organizaciji mesto za pitanje o apple računarima se potire s tim da želiš nekom da pomogneš, jer ipak ti (više) ne posećuješ taj deo foruma? Mislim, daj ne drami :)

Poslednja izmena:
Problem je sto ako imam neko pitanje ili zelim nesto da procitam o Apple racunar, Apple laptopu, Apple OS-u, Apple software-u, Apple specific hardware-u, bilo cega u vezi Apple-a, moram da uradim sta?
- Da gledam Mac OS X sobu? - Glupo, posto ne spada sve ovo u OS temu
- Da gledam po ostalim sobama? - Treba mi vecnost, posto je manje od 5 posto tema vezano za Apple.
A treba imati u vidu da u poslednje vreme, a i u buduce, raste broj korisnika Apple racunara na ovim prostorima.

» Računari *
» Komponente
» Radionica
» Multimedija *
» Softver *
» Umrežavanje *
» Market *

Sad, vi biste jednu specijalnu i jedinstvenu sobu samo za Mac usere, koju treba staviti, gde?

To što ti kovacm ne otvaraš sobu gde je po sadašnjoj organizaciji mesto za pitanje o apple računarima se potire s tim da želiš nekom da pomogneš, jer ipak ti (više) ne posećuješ taj deo foruma? Mislim, daj ne drami :)

Ćao Ji4Tze, lepo što si odgovorio na molbu Mac user-a.
Što se tiče organizacije na forumu mislim da nije na meni da se time bavim, ali ako bih mogao da predložim mislim da bi najkorisnije bilo postaviti podsobu u okviru date sobe u kojoj bi se postovale teme vezane za Apple proizvode.
Dakle: Računari - podsoba u kojoj bi bilo sve vezano za Apple liniju desktop i laptop uređaja
Multimedija - podsoba u kojoj bi bilo sve vezano za iPod familiju proizvoda
Softver - dakle, OS X

Sobe umrežavanje, mobilna telefonija i drugi mobilni uređaji, kao i market bi mogle da ostanu kao i do sada organizovane, s obzirom da ne vidim svrhu postavljanja podsoba vezanih za mreže pod OS X-om, iPhone je jedini Apple proizvod koji može ladno da ide đuture sa svim phone-ovima, dok i za market mislim da nema potrebe organizovati posebnu podsobu.
E, sad, ovo je moje razmišljanje, koje je naravno podložno i biće podložno promenama, ali mislim da se slažemo da su ove tri podsobe (ili sobe) potrebne.

» Računari *
» Komponente
» Radionica
» Multimedija *
» Softver *
» Umrežavanje *
» Market *

tamo gde su Racunari stavite Apple forum/sobu i sve je ok. Izbacite je iz software-a. Isto kao sa Retro sobom: tamo su svi retro racunari/teme i nije guzva jer nema milion postova.

da li treba josh x puta da ponavljam da ne citam (niti planiram): ni multimediju, ni software, ni umrezavanje, ni racunare (dekstop/laptop) ali bih voleo da citam o novom iMac-u (thread koju ste prebacili u desktop; dok je npr. thread o AirPortu je ostao u Mac OS X temi !!! - eto koliko ste nedosledni, odnosno koliko je neprakticna trenutna podela...)

Hoću ja Sony sobu i da niko ne dira moje igračke.

vidi bane, ne znam sta se tacno desilo, da li te je potresla ona rasprava o srpskom jeziku ili sta vec... ali molim tebe, i ostale urednike foruma da razmislite o predlogu koji smo ovde izneli.

uglavnom ste svi vi (moderatori) prilicno stalozeni i, pre svega, racionalni i ne vidim zasto vam ovo sad toliko bode oci.

mogu da razumem da vas ja licno nerviram jer preterujem i "pisam" po microsoftu gde god stignem na forumu ali mislim da je ovaj predlog za apple sobu krajnje racionalan i na mestu.

bench forum citam jer je vBulletin ubedljivo naj-user-friendly resenja za forum. mnoge druge IT forume ne pratim bash iz razloga jer su previshe spori za pregled i odnose puno vremena. konkretno macserbia.org ima mnogo kvalitetnijih postova/tema ali je forum katastrofalan za pracenje + server jako spor! iz tog razloga bih bio najsrecniji kada bi se ovde okupljala vecina mac usera.

Poslednja izmena:
I ja sam za to da se otvori posebna soba... Jer evo krenuh od iPoda, pa narucih i iPhone, MacBook gledam vec duze vreme ali nema se para... I dosta ljudi u mom okruzenju je krenulo slicnim stopama, shto ce reci da se ipak broj korisnika malo povecava...

Samim tim poshto je apple ipak brend, u neku ruku malo drugaciji, "veci" od ostalih mislim da bi poseban podforum bio pun pogodak, pogotovo za nas "pocetnike" u tom MAC svetu...

:wave:

Plus sto bi jedinstvenom sobom mogli da se izbegnu razne situacije tipa neko pita za savet oko kupovine MacBook-a i dobije odgovor da za te ili manje pare ima "Sony lep ko lutka" a tera isto OS X... :)

Ja sam na Win platformi i uživo od Apple-a videh samo iPod :) (nadam se da će se to jednom promeniti) ali podržavam ovaj predlog Apple sekte :D iz svih već gore pomenutih razloga - nekako je meni skroz logično to što traže.Super bi bilo da im u jedan podforum slete sve Apple SW i HW teme,naravno ako je sve ovo praktično izvodljivo.Pozdrav Macovci :).

Iako nisam za pravljenje soba za sve i svasta, moram da se slozim sa kovac-em. Apple je i kod nas postao dostupna platforma, ima mnogo tema koje su vezane za Apple/OSX/iPhone i mozda bi bilo dobro staviti ih sve na jedno mesto... (AppleHW/OSX)...

Poenta i jeste u tome da, koliko god pojedini modovi karikirali, tema o Apple-u je 5x vishe nego tema o brendovima koji se spominju ovde zajedno.

Pored toga u Apple spadaju i teme o hackintoshu, iPod-u, OS X i iPhone-u (i hakovanu istog) koje su izuzetno posecene, a sada su razbacana po svim forumima.

Meni je svejedno gde ce sta biti, niti me zanima, ali Milanbb je u pravu kada kaze da teme o Apple-u ipak nisu isto sto i teme o jos jednom u nizu Sony ili Logitech proizvoda.

Kako god, ali i rezultati ankete govore za sebe.

Poz.

Ja sam za sve varijante koje nece dovesti do povecanja broja soba, jer ih je i ovako previshe, prosto se covek pogubi. Moze se postojeca Mac OS X preimenovati u Apple sobu, pa da svi budu sretni? I u toj sobi da budu sticky teme za pocetnike tipa "otkljucavanje iphona", "novi osx utisci" itd..

Poslednja izmena:
Ja sam za sve varijante koje nece dovesti do povecanja broja soba, jer ih je i ovako previshe, prosto se covek pogubi. Moze se postojeca Mac OS X preimenovati u Apple sobu, pa da svi budu sretni? I u toj sobi da budu sticky teme za pocetnike tipa "otkljucavanje iphona", "novi osx utisci" itd..

Mislim da je Haludzin predlog najjednostavniji, s tim što bih ja dodao da bi u okviru Apple sobe (koja bi ipak trebalo da bude u root-u, tj. BENCHforum>Apple) bile podsobe: Hardware, OS X, Applications, iPod, iPhone

A u koju bi sobu išlo pitanje "da li da uzmem ipod xzy ili creative zyx muzički plejer"?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno